Светът през фотообектива на децата

Изложба на школите по фотография при ЦПРЛ -Общински детски комплекс - Варна. Откриване на 10 юни от 17:00 часа в  Арт салона на Радио Варна, ще бъдат представени двете школи към центъра - школата по фотография и компютърна обработка "Позитив" с ръководител Елвира Георгиева и школата по художествена фотография с ръководител Надежда Шипкова.

Участниците в изложбата са на възраст от 8 до 18 години. Фотографите  в школата са запечатали красиви моменти от града, в който живеем и от пътуванията си. В изложбата ще бъдат показани и потрети, и натюрморти, правени по време на обучението им. Няколко от фотографите се представят с фотоесета на тема „Моите срещи с българското“.   

Школите  по фотография при Общински детски комплекс, гр. Варна предоставят безплатно обучение на деца и младежи от различни възрастови групи. Събитието е част от програмата на Радио Варна в подкрепа на талантливи деца и младежи "Криле за начало".
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мръсният въздух убива стотици хиляди европейци

Лошото качество на въздуха през 2016 г. е довело до преждевременната смърт на най-малко 400 000 души в Европа, а почти всеки европеец, който живее в град, е изложен на замърсяване, надвишаващо здравословното ниво, се посочва в доклад на Европейска агенция за опазване на околната среда (EEA), цитиран от БГНЕС. "Замърсяването на въздуха в момента е..

публикувано на 16.10.19 в 15:58

Дарителите на храна намаляват

В Световния ден на прехраната – 16 октомври – се отчитат 40% повече спасена от разхищение храна, но за последните две години тенденцията има отрицателен знак, въпреки че дарените храни са освободени от Данък добавена стойност.  Освен спад в даренията, намалява броят и на големите дарители, каза Радио Варна Цанка Миланова , изпълнителен..

публикувано на 16.10.19 в 15:36

30 000 IT специалисти не достигат у нас

Недостигът  на  IT  специалисти в световен мащаб нараства, у нас липсват между 10 и 30 000, което не е малко. Това заяви във Варна управителят на  фирмата-организатор на „Дни на кариерата-IT комуникации и аутсорсинг" „Job Tiger” Светлозар Петров. Той допълни, че вече десет години се организират подобни форуми в страната, по време на които хората..

публикувано на 16.10.19 в 15:23

Кораб "Poseidon" ще изследва колко чисто е Черно море

Германския научно-изследователският кораб "Poseidon" да проведе океанографска експедиция в изключителната икономическа зона на България в Черно море, разреши на заседанието си днес Министерският съвет. Международният научен екип в състав от 11 учени, който ще работи на борда на НИК "Poseidon" по време на експедицията, включва представители..

публикувано на 16.10.19 в 15:03

39 са осиновените деца във Варна от началото на годината

39 са осиновените деца в общините Варна и Аксаково през първото деветмесечие на годината. 16 от тях са намерили своите постоянни семейства в чужбина, а останалите – в България, отчете Анна Конукова, ръководител на отдел „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“ във Варна. "Първо се търсят семейства в България и ако такива не..

публикувано на 16.10.19 в 14:25

Варна посреща световни топ лектори за форума Innowave Summit 2019

На 18 и 19 октомври Варна ще събере световни имена в сферата на иновациите, маркетинга и технологиите на най-голямото събитие от подобен род в Югоизточна Европа – Innowave Summit 2019. Сред топ лекторите се отличават водещи мениджъри и предприемачи от световни брандове като Apple, Facebook, Google, Amazon, eBay, Trip Advisor, Booking, CNN,..

публикувано на 16.10.19 в 14:02

Предизборни материали от последните 30 години пази музеят в Добрич

Изключително богата колекция от предизборни материали съхранява Регионалният исторически музей в Добрич. Тя наброява близо 5 000 предмета и дипляни от различните предизборни кампании от 1989 година насам. Предизборните материали, съхранени в Регионалния исторически музей в Добрич са от кампаниите за седмо Велико народно събрание,за Народно събрание,..

публикувано на 16.10.19 в 11:01