Човещината побеждава

| обновено на 12.06.18 в 15:09

Докато е жив, човек не знае какво ще видят очите му, какво ще чуят ушите му и как ще се завърти съдбата му.

Вярата в доброто е нещото, което крепи надеждата, че човещината винаги побеждава.

Завихрени във въртележката на фейсбук, загледани в чуждия блясък на снимките, понякога подминаваме наистина значимите сигнали от социалната мрежа. Но лъскавината е преходна, а наболелите проблеми са вечни.

В предаването "В ефир сте" с водещ Атанас Илиев често се опитваме да съдействаме на така наречените обикновени хора, тези, които са като нас и които имат нашите ежедневни неуредици. Понякога успяваме, понякога не можем, но винаги искаме да помогнем.

Така и днес обърнахме внимание на сигнала на "Димитрова Георгиева":

Моля да се помогне на този човек да бъде настанен в Дом "Гергана". Той е пълен инвалид от преди месец, вследствие прекаран инфаркт. Подал е документи за дома, но от 9 месеца чака да бъде приет.
В момента живее под едно дърво върху празни кашони ,без пари, без храна и лекарства на пазара на квартал "Чайка" във Варна срещу зеленчуците.
Казва се Светлозар Антонов Антонов на 65г.
Дъщеря му е с първата му жена в Холандия, но той не ги е виждал от 3 години.
Направи ми впечатление,че е интелигентен човек и с достойнство. Отказа ми да му помогна,оставих му пари само за хляб. Каза, че не му се живее.
В сряда /13.06./трябва да му бъдат махнати конците от операцията в Терапията/УМБАЛ"Св.Марина".
МОЛЯ ВИ, ДА МУ ПОМОГНЕМ " Много често се пускат безсмислени постове, знам! Знам, че групата не спи, а това е Ваш съгражданин! "

... Предисторията на Светлозар Антонов е дълга, бил е за кратко и в приюта, където сподели, че положението е нетърпимо заради ромите.
Чуйте още в звуковия файл:
Атанас Илиев потърси за съдействие Таня Василева - директор на дирекция "Социални дейности" в Община Варна, която е запозната със случая, но поради липса на свободни места в Дома за стари хора "Гергана" мъжът не е бил настанен там. Предложени са му били други места за настаняване в страната, но той е отказвал.
При повторно позвъняване от наша страна, след ефир, получихме и добрата новина.
Светлозар Антонов е настанен в дом "Гергана".  Отидохме отново под дървото в "Чайка", за да му съобщим преди срещата със социалните работници и отпътуването към му към "Свети Свети Константин и Елена":


Благодарим за човечността на цялата дирекция "Социални дейности", които реагираха светкавично.
Вярваме, че доброто винаги побеждава. Доказателство, че човек никога не е сам ( дори когато мисли, че е забравен от всички) е и фактът, че при повторното ни посещение в квартал "Чайка" при Светлозар Антонов след дългогодишна раздяла бяха първата му съпруга и дъщеря му. Срещата бе твърде емоционална и лична. Съпругата му сподели, че веднага са пристигнали, като са разбрали какво се случва със Светлозар. С думи не е възможно да се опишат подобни моменти... , а и след толкова години раздяла, ги оставихме на спокойствие.  Баща, дъщеря и трепереща бивша съпруга, чието бъдещо отношение със сигурност ще е различно, защото всички сме хора, всеки греши, но всеки трябва и да прости. Или поне да помогне на другия, когато е изпаднал в нужда. След известно време ще отидем на гости при Светлозар, за да разберем как се чувства в дома. :)

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: Фейсбук

Илия Желев показа любовта си към Ню Йорк

Варненци разглеждат изложбата на обичания български художник Илия Желев вече няколко дни. Експозицията носи името „Аз обичам Ню Йорк” . Пловдивският художник подарява на сетивата на варненци серия от живописни платна, които са сътворени с помощта на изключително интересна техника и носят духа на Ню Йорк. В творбите на Илия Желев ще видите типичните за..

публикувано на 21.05.19 в 16:42

ПЕРУ: една сбъдната мечта на Кремена Ненкова

Най-хубаво е мечтите да се сбъдват! Дори, когато е минал период от 20 години, за да се оцветят подобаващо цветно с багрите на Рейнбоу маунтин:Планината- дъга . Рейнбоу маунтин представлява цветна планинска област от Перуанските Анди. Част е от много известната Ausangate mountain, която играе и много важна роля в митологията на древния..

публикувано на 19.05.19 в 12:29

Най-красивите върхове са тези, на които не си бил

Книгата „България на крачка от Хималайската корона" бе представена в Радио Варна като част от програмата на Варна – Европейски град на спорта. Авторът доц. Сандю Бешев има богата колекция от спомени и преживявания, свързани с Татрите, Кавказ, Алпите и Памир. Има изкачвания и по върховете на Андите и Монголски Алтай. Има над 500 изкачени върха в три..

публикувано на 16.05.19 в 12:44

Честността и доверието са водещи за стартъп общността

Майкъл Марвин е водещ предприемач от технологичната сфера и един от лекторите, които влизат да преподават във ВСУ "Черноризец Храбър“ в рамките на магистърската програма по предприемачество. Майкъл Марвин е истински гигант в IT-индустрията. Стартирал е и е развил повече от 100 технологични компании и е създател на TechValley, еквивалентът на..

публикувано на 15.05.19 в 11:25

Околосветско пътешествие за две седмици, възможно е

Рали Венкова и съпругът й Живко, заедно с двете си деца Анабел и Рейн, са запалени пътешественици. От Варна са, но живеят в Лондон. Идеята им е да направят околосветско пътешествие. Даниела Стойнова се срещна с тях, за да чуе мечтите им: - За 2020-ста година сме планирали околосветско пътешествие с децата. - С кораб ли? -..

публикувано на 13.05.19 в 10:21

Магията на къната с Цвети

Казва се Цветелина, всички й казват Цвети! Повече от цветна е. И обича цветя. Най-вече да ги рисува с къна! Не е магьосница, но е магична. Заразява с усмивка! И покорява с прекрасен син поглед. Живее в собствен свят и прави света на другите приказен! Душата й е чиста по детски, ръцете й са оцветени като на децата...

публикувано на 11.05.19 в 12:23
Екрем Имамоглу спечели изборите в Истанбул, но Висшата избирателна комисия нареди повторен вот

Турците масово отменят резервации за почивка, за да гласуват на повторните избори в Истанбул

Жители на Истанбул отменят резервации за почивка, за да участват в повторните избори за кмет на метрополията на 23 юни, съобщава в."Хюриет дейли нюз", като се позовава на председателя на Асоциацията на турските туристически агенции Фируз Баглъкая. След като Висшата избирателна комисия нареди повторение на изборите за кмет на Истанбул на..

публикувано на 10.05.19 в 12:32