Човещината побеждава

| обновено на 12.06.18 в 15:09

Докато е жив, човек не знае какво ще видят очите му, какво ще чуят ушите му и как ще се завърти съдбата му.

Вярата в доброто е нещото, което крепи надеждата, че човещината винаги побеждава.

Завихрени във въртележката на фейсбук, загледани в чуждия блясък на снимките, понякога подминаваме наистина значимите сигнали от социалната мрежа. Но лъскавината е преходна, а наболелите проблеми са вечни.

В предаването "В ефир сте" с водещ Атанас Илиев често се опитваме да съдействаме на така наречените обикновени хора, тези, които са като нас и които имат нашите ежедневни неуредици. Понякога успяваме, понякога не можем, но винаги искаме да помогнем.

Така и днес обърнахме внимание на сигнала на "Димитрова Георгиева":

Моля да се помогне на този човек да бъде настанен в Дом "Гергана". Той е пълен инвалид от преди месец, вследствие прекаран инфаркт. Подал е документи за дома, но от 9 месеца чака да бъде приет.
В момента живее под едно дърво върху празни кашони ,без пари, без храна и лекарства на пазара на квартал "Чайка" във Варна срещу зеленчуците.
Казва се Светлозар Антонов Антонов на 65г.
Дъщеря му е с първата му жена в Холандия, но той не ги е виждал от 3 години.
Направи ми впечатление,че е интелигентен човек и с достойнство. Отказа ми да му помогна,оставих му пари само за хляб. Каза, че не му се живее.
В сряда /13.06./трябва да му бъдат махнати конците от операцията в Терапията/УМБАЛ"Св.Марина".
МОЛЯ ВИ, ДА МУ ПОМОГНЕМ " Много често се пускат безсмислени постове, знам! Знам, че групата не спи, а това е Ваш съгражданин! "

... Предисторията на Светлозар Антонов е дълга, бил е за кратко и в приюта, където сподели, че положението е нетърпимо заради ромите.
Чуйте още в звуковия файл:
Атанас Илиев потърси за съдействие Таня Василева - директор на дирекция "Социални дейности" в Община Варна, която е запозната със случая, но поради липса на свободни места в Дома за стари хора "Гергана" мъжът не е бил настанен там. Предложени са му били други места за настаняване в страната, но той е отказвал.
При повторно позвъняване от наша страна, след ефир, получихме и добрата новина.
Светлозар Антонов е настанен в дом "Гергана".  Отидохме отново под дървото в "Чайка", за да му съобщим преди срещата със социалните работници и отпътуването към му към "Свети Свети Константин и Елена":


Благодарим за човечността на цялата дирекция "Социални дейности", които реагираха светкавично.
Вярваме, че доброто винаги побеждава. Доказателство, че човек никога не е сам ( дори когато мисли, че е забравен от всички) е и фактът, че при повторното ни посещение в квартал "Чайка" при Светлозар Антонов след дългогодишна раздяла бяха първата му съпруга и дъщеря му. Срещата бе твърде емоционална и лична. Съпругата му сподели, че веднага са пристигнали, като са разбрали какво се случва със Светлозар. С думи не е възможно да се опишат подобни моменти... , а и след толкова години раздяла, ги оставихме на спокойствие.  Баща, дъщеря и трепереща бивша съпруга, чието бъдещо отношение със сигурност ще е различно, защото всички сме хора, всеки греши, но всеки трябва и да прости. Или поне да помогне на другия, когато е изпаднал в нужда. След известно време ще отидем на гости при Светлозар, за да разберем как се чувства в дома. :)
ВИЖТЕ ОЩЕ

Къща на село - защо не?

Все повече млади хора избират да живеят на село. Причините са почти едни и същи – спокойствие и красива природа. За 22-годишния студент по аграрни науки има още една причина – перспективата да осигуриш спокойствие на бъдещото си семейство и деца. Най-новият жител на село Доброглед – Пеньо Стойчев, от месец има своя къща там. Как се стига до..

публикувано на 19.08.18 в 19:05

KAMELOT на Варна Мега Рок

KAMELOT са една от малкото групи – пример за успешна смяна на вокалиста. Дори и при най-големите не се получи. Tommy Karevik обаче пасна като дялан камък в бандата. И вече има трети албум като фронтмен на KAMELOT. „The Shadow Theory” беше една от причините за разговор с вокалиста. Втората – фестивалът „Varna Mega Rock”, където групата ще представи..

публикувано на 17.08.18 в 10:42

Уникален триумфиращ конник откриха на Кастрици

Доволни сме от резултатите от археологическото проучване на крепостта „Кастрици“ в правителствената резиденция „Евксиноград“ край Варна, каза ръководителят на обекта Игор Лазаренко, който е и директор на Регионалния исторически музей във Варна. Учените са намерили триъгълна оловна плоча с триумфиращ конник, който няма аналог досега в..

публикувано на 14.08.18 в 21:29

Хил Крейн: Пеша през България на път от Единбург до Истанбул

Последен ден от първото Радио Варна: Пътешествието. На финалната права сме - запътили сме се към най-южната точка на варненското крайбрежие - Бяла. И току на разклона за Камчия настигаме трима туристи-пешеходци. С раници. Любопитството ни кара да спрем и да ги попитаме накъде са тръгнали. Оказва се, че двамата мъже са от Шотландия, а спътничката им..

обновено на 13.08.18 в 16:13

Цената на парите, изкарани зад граница

За първите пет месеца на годината българите, които живеят и работят в чужбина, са изпратили на близките си у нас над 1 млрд. лв. Това показват данните за платежния баланс, публикувани ежемесечно от БНБ. Така сънародниците ни зад граница отново се подреждат до топ инвеститорите в страната. Как изглежда това обаче през очите на 21 годишният Сали..

публикувано на 12.08.18 в 14:50
manicure_mikrophone

Маникюрът и педикюрът също имат нужда от ваканция

Лято е! Искаме да сме сияйни, омайни, цветни и красиви! Правим си нов маникюр и педикюр. Салоните за красота са с пълни графици и трудно може да си запазите час. Мечтата за бронзов тен включва и нови цветове по ноктите. Дали е кич или мода, но блестящите камъни в лака са хит за лято 2018-сет. Дерматолозите не препоръчват гел лака, заради..

публикувано на 10.08.18 в 15:31

Когато "Провалът е опция, страхът - не"

Актрисата  Яна Маринова играе учителка в няколко български филми и това не е случайно. Тя е наследник на архитекта на Рилския манастир Алекси Рилец. На три пъти големият майстор връща блясъка на Светата обител. Той участва в разширяването на Хрельовата кула, Костницата, съграждането на източното, западната и северното крило, а след тяхното опожаряване..

публикувано на 10.08.18 в 11:15