"Новият ден" на 13 юни, сряда

Няколко момичета от Професионалната гимназия по туризъм във Варна са пленени от Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин”. Избират да бъдат доброволци по време на събитието. Какво е усещането да си част от Фестивала?

Акция по кръводаряване ще се проведе днес между 10 и 14ч. в офиса на ГЕРБ  в район „Одесос”, на ул. „Хаджи Димитър” №3. Как да се включим и ние в кръводарителската кампания, какви са изискванията за кръводаряване и кои са най-големите липси на кръв сред кръвните групи, ще научим от д-р Жанина Йорданова, директор на Районния център за трансфузионна хематология;

Детски лагери с английски език организира варненската фирма - подробности след 9ч.;

Очаквайте и репортаж от работната среща, която и днес продължава край Варна за готовността на граничните пунктове за пропускане по суша и вода в страната.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post Factum" с Валери Великов, на 23 октомври

Обобщаваме по-важното от деня в "Радио POST-ер" Репортаж от инфарктното заседание на комисията по транспорт към Варненския общински съвет, на което бяха обсъдени цените на таксиметровите услуги във Варна и финансовото състояние на фирма "Градски транспорт". Продължава протестът на майките в Добрич, които искат оставката на Валери Симеонов. Днес, в..

публикувано на 23.10.18 в 16:35

НА СВЕТЛО на 23 октомври със Светлана Вълкова

Транспортната комисия към Варненския общински съвет заседава днес 140 години съдебна власт във Варна – Борислав Дряновски представя книгата си с архивни документи, статии и спомени Новости във варненския зоопарк Празник на варненския район „Одесос”  „Светът на фестивалите” – нова книга на Любомир Кутин

публикувано на 23.10.18 в 13:30

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 23.10.2018г.

Къде продължава пътят на старите гуми? Къде се изхвърлят те? Даваме и няколко идеи за оползотворяването им…Разговор с Пламен Петков, управител на голяма фирма за гуми във Варна; Има ли магическо хапче за хармонично тяло и кои са най-честите грешки в храненето? Чуйте мнението на националния шампион по бодибилдинг – 2018 Веселин Стоянов от Балчик;..

публикувано на 23.10.18 в 05:30

”На светло” на 22 октомври с Мариела Димитрова

Логопедите у нас не достигат за да обхванат всички деца, вкл. в малките населени места, споделя специалистът и преподавател в МУ-Варна доц.Живко Жеков. В 14.40 часа ще го попитаме и как да общуваме пълноценнно със заекващи хора, в Международния ден за информираност относно заекването. Варненският халколитен некропол е открит през октомври..

публикувано на 22.10.18 в 14:20

"Новият ден" на 22 октомври 2018 г. с Димитрина Дончева

Световни дигитални лидери ще бъдат лектори в едногодишен курс по предприемачество във ВСУ. Репортаж. Не достигат сестри и акушерки в отделението по неонатология в АГ-болницата във Варна. Каква е причината? Колко е важно в училище да има предмет за обучение по безопасност на движението и колко е важно децата да имат добър пример в..

публикувано на 22.10.18 в 06:00

НА СЕЛО на 20 октомври - село Падина

Красива природа, чисти улици, парк със спортни съоръжения на открито и детска площадка – това е част от село Падина, община Девня. Едно от малките селища в региона – около 200 души постоянни жители. На 12 километра от Девня и на около половин час път от Варна. Повечето хора са възрастни и затова естествено там няма безработни. Няма и бебета - още..

публикувано на 19.10.18 в 18:15

"Позиция" с Жоро Бекяров, 20 октомври

Темите и гостите в предаването "Позиция": Главният архитект на Община Варна Виктор Бузев в отговор на въпросите за визията на Варна, за паспортизацията на сградите културно наследство, скъпа ли е "дупката" и с какво ще я "пълним", както и за неспазените срокове на инфраструктурните проекти в града. Мария Габриел – еврокомисар по цифровата икономика..

публикувано на 19.10.18 в 15:30