Езиков лагер за деца с английски преподаватели откриват в Царево

Снимка: pixabay

За първи път през това лято ще се проведе лагер за деца с английски език и спорт, който ще предостави възможност на курсистите да учат езика в среда, възможно най-близка до тази на типичните езикови курсове в Англия или Америка, без нуждата да се пътува извън България.

Езиковите ваканции ще се провеждат в Царево. Още за тях разказа в интервю за Радио Варна Ирина Христова – управител на фирмата-организатор „Зенира”.
- Освен обучителните модули, какво още е застъпено в програмата на лагера?

- Освен обучението по английски език с английски преподаватели и занимания в свободното време с аниматори от Англия, децата ще могат да се занимават професионално с различни спортове - ветроходство, сърф, футбол, плажен волейбол, плажен тенис, тенис на корт, йога, бойни изкуства. Идеята е, че когато децата учат чужд език имат много висока концентрация да напреднат в езика, а спортът е това, което им помага да развият тази концентрация.

Снимка- Има ли възрастово ограничение за децата, които искат да се включат в лагера?

- Курсът е за деца от 9 до 15 години, но имаме възможност да приемаме и 8-годишни деца, които идват с братче или сестриче по-голямо, или ако са достатъчно самостоятелни, пътували са преди на езикови лагери, зелени училища и са се делили от семейството. Интересното в лагера е, че децата се разпределят по възраст и по нива на владеене на английския език.

- Колко дни продължава езиковият лагер?

- Програмата е разработена точно както са направени лагерите в чужбина. Две седмици е минималният престой. За да може да се постигне голям успех в английския, не можем да очакваме това да стане за по-кратък период, въпреки това имаме възможност да приемаме деца за една седмица.

- Лагарите ще се провеждат в Царево. Вече са фиксирани и техните дати?...

- Лагерите започват от 23 юни и ще продължат през двуседмични периоди до края на месец август. За тези, които не са се делили от родителите си и биха искали да останат с тях, имаме възможност да ги приемем като дневни ученици и да се възползват от програмата ни от 8 ч. до 18 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Елизабет Костова: България е в средата на всичко

Тя нарича себе си "бавна" писателка". Първата ѝ книга - "Историкът" , която през 2005 г. се превърна в абсолютен бестселър №1 на „Ню Йорк Таймс” и в една от 10-те най-добри книги на годината, ѝ отнема 10 години. Последният си роман - "Земя на сенки" , пише осем години. Съживяващ трагична история от недалечното минало на България, "Земя на сенки"..

обновено на 21.06.18 в 10:08

Посланието на режисьора и продуцент Стивън Л. Симпсън: „Ние всички трябва да се научим да се изслушваме“

Независимият шотландски режисьор и продуцент Стивън Л. Симпсън се влюбва в Пловдив и мести компанията си от Лос Анджелис в българския град. За първи път идва в България, в София, преди седем години за два-три дена и остава цели 10 седмици. Миналия петък, 15.06.2018, той представи филма „Нито вълк – нито куче“ във Варна на сцената на Фестивален и..

публикувано на 20.06.18 в 16:29

Марияна Йорданова: Трудно българските работодатели приемат хора с увреждания

Какъв е животът на хората с увреждания от първо лице? С какви трудности се сблъскват и какъв е пътят за тяхната социална интеграция? Отговори на тези въпроси даде в интервю за Радио Варна Марияна Йорданова от Търговище, която е потребител на Комплекс за психично-здравни грижи в общността, кв. "Бряг", гр.Търговище. - Имам..

публикувано на 19.06.18 в 10:49

Камбаните - връзка между Бога и хората

Институтът по математика и информатика към БАН представя изложба "Между Бога и хората", която разказва за камбаните на България по уникален и атрактивен начин – чрез снимки, паспорти и дори записи от звука на всяка отделна камбана.Сред изложените снимки има камбани от храмове във Велико Търново, Рилски манастир, храма „Рождество Христово“ в..

публикувано на 18.06.18 в 10:47

Човещината побеждава

Докато е жив, човек не знае какво ще видят очите му, какво ще чуят ушите му и как ще се завърти съдбата му. Вярата в доброто е нещото, което крепи надеждата, че човещината винаги побеждава. Завихрени във въртележката на фейсбук, загледани в чуждия блясък на снимките, понякога подминаваме наистина значимите сигнали от социалната мрежа. Но..

обновено на 12.06.18 в 15:09
Росен Марангозов и Жан Люк Мишон

Жак Люк Мишон: Имаме цел да развием класа Лазер в този регион на Европа

Жак Люк Мишон e представител на Европейската асоциация по ветроходство в клас Лазер . Французинът гостува във Варна за Laser Europa Cup - четвърти от общо десет кръга в календара на Европейската класна асоциация EurILCA за 2018 г . Градът ни е кандидат да организира европейско първенство в този клас и Мишон трябва да даде становище дали..

публикувано на 12.06.18 в 11:25
доц. д-р Ана Джумалиева

Как да се защитим, ако сме жертва на дискриминация?

Напоследък доста често се заговори за дискриминация по всевъзможни поводи и на всевъзможни места. Но всъщност знаем ли как да постъпим, в случай че сме жертва на дискриминация? Кой най-често търси помощ и закрила от отговорната институция за това? Отговорите на тези и още въпроси даде в интервю за Радио Варна доц. д-р Ана Джумалиева – председател на..

публикувано на 11.06.18 в 11:10