Езиков лагер за деца с английски преподаватели откриват в Царево

Снимка: pixabay

За първи път през това лято ще се проведе лагер за деца с английски език и спорт, който ще предостави възможност на курсистите да учат езика в среда, възможно най-близка до тази на типичните езикови курсове в Англия или Америка, без нуждата да се пътува извън България.

Езиковите ваканции ще се провеждат в Царево. Още за тях разказа в интервю за Радио Варна Ирина Христова – управител на фирмата-организатор „Зенира”.
- Освен обучителните модули, какво още е застъпено в програмата на лагера?

- Освен обучението по английски език с английски преподаватели и занимания в свободното време с аниматори от Англия, децата ще могат да се занимават професионално с различни спортове - ветроходство, сърф, футбол, плажен волейбол, плажен тенис, тенис на корт, йога, бойни изкуства. Идеята е, че когато децата учат чужд език имат много висока концентрация да напреднат в езика, а спортът е това, което им помага да развият тази концентрация.

Снимка- Има ли възрастово ограничение за децата, които искат да се включат в лагера?

- Курсът е за деца от 9 до 15 години, но имаме възможност да приемаме и 8-годишни деца, които идват с братче или сестриче по-голямо, или ако са достатъчно самостоятелни, пътували са преди на езикови лагери, зелени училища и са се делили от семейството. Интересното в лагера е, че децата се разпределят по възраст и по нива на владеене на английския език.

- Колко дни продължава езиковият лагер?

- Програмата е разработена точно както са направени лагерите в чужбина. Две седмици е минималният престой. За да може да се постигне голям успех в английския, не можем да очакваме това да стане за по-кратък период, въпреки това имаме възможност да приемаме деца за една седмица.

- Лагарите ще се провеждат в Царево. Вече са фиксирани и техните дати?...

- Лагерите започват от 23 юни и ще продължат през двуседмични периоди до края на месец август. За тези, които не са се делили от родителите си и биха искали да останат с тях, имаме възможност да ги приемем като дневни ученици и да се възползват от програмата ни от 8 ч. до 18 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Истинският нож се използва поколения

Това споделя майстор на оръжия, в чийто род занаятът се предава от дядо на внук вече 6 века. История на оръжията, традицията и културата при оръжията и ножовете изучава Стоян Андонов от Габрово. Споделя, че е един от 15-те познавачи на тази материя в страната, а това е малко популярна тема. Неговият род е от Трявна. Реставратор по образование,..

публикувано на 17.01.19 в 09:55

Александър Шиваров: Великобритания е изправена пред несигурност

Британския парламент категорично отхвърли договорените мерки на премиера Тереза Мей за "Брекзит". Оттук нататък сценариите са много, но нито един не е за предпочитане. Страната е изправена пред несигурност. Всеки един политик, който започне да води преговори със сънародниците си, рискува да обере политическите пасиви, коментира ситуацията преподавателят в..

публикувано на 16.01.19 в 16:07

Ходим пеша, когато е безопасно, удобно и интересно

До края на май приключва тригодишният проект „City Walk”, който се реализира съвместно между  община Варна и Научно-изследователския център в град Бистра Птуй, Словения. Целта е да се помогне на градовете в Дунавския регион да станат по-добри места за живеене чрез подобряване на възможностите за пешеходни разходки. С една от дейностите по проекта,..

публикувано на 15.01.19 в 13:02

Солна терапия бори настинките и грипа

В разгара на грипния сезон, когато в автобуса, на работа, в училище, в магазина – отвсякъде ни атакуват неприятни вируси и ни причиняват дискомфорт, можем да се доверим на лечебната сила на един продукт,   известен ни от хилядолетия. Солта – тя е в основата на халотерапията. Названиято й идва от старогръцката дума „ halos” , която означава..

публикувано на 11.01.19 в 14:24

Защо ултрамаратоните привличат варненци?

Да тестваш себе си – това изпитание се оказва провокация   за Андрей Трайков, който от една година бяга ултрамаратони. За последните месеци е пробягал хиляди километри. Твърди, че  зимният сезон не е проблем за бягане, защото когато си добре загрят, ниските температури нямат значение. По професия е рехабилитатор и това му помага за добрата..

публикувано на 11.01.19 в 07:20

30 години делят Варна от първата фотография в Париж

Едва около 30 години след началото на фотографията във Франция и първата снимка дело на Луи Дагер, във Варна се появяват и първите фотографски ателиета. Това сочат проучванията на Георги Генчев, фотограф и дългогодишен кореспондент на БТА във Варна. Монографията му, която е с работно заглавие „Фотографията във Варна оттогава досега", предстои да..

публикувано на 10.01.19 в 08:00

Три месеца фитнес гарантират тонус и по-хубава фигура

Преминаха много празници, но в зимния календар на българите предстоят още имени дни и поводи за почерпки. А вече сте уморени от маси, ядосани, че не се побирате в дънките си, сърдити на слабостта си да се борите с калориите от всички вкусни ястия. И защо, Господи, доядох онази, макар и домашна, руска салата, и сармчките, и баклавичките,  преядох с тях...

публикувано на 10.01.19 в 07:05