Езиков лагер за деца с английски преподаватели откриват в Царево

Снимка: pixabay

За първи път през това лято ще се проведе лагер за деца с английски език и спорт, който ще предостави възможност на курсистите да учат езика в среда, възможно най-близка до тази на типичните езикови курсове в Англия или Америка, без нуждата да се пътува извън България.

Езиковите ваканции ще се провеждат в Царево. Още за тях разказа в интервю за Радио Варна Ирина Христова – управител на фирмата-организатор „Зенира”.
- Освен обучителните модули, какво още е застъпено в програмата на лагера?

- Освен обучението по английски език с английски преподаватели и занимания в свободното време с аниматори от Англия, децата ще могат да се занимават професионално с различни спортове - ветроходство, сърф, футбол, плажен волейбол, плажен тенис, тенис на корт, йога, бойни изкуства. Идеята е, че когато децата учат чужд език имат много висока концентрация да напреднат в езика, а спортът е това, което им помага да развият тази концентрация.

Снимка- Има ли възрастово ограничение за децата, които искат да се включат в лагера?

- Курсът е за деца от 9 до 15 години, но имаме възможност да приемаме и 8-годишни деца, които идват с братче или сестриче по-голямо, или ако са достатъчно самостоятелни, пътували са преди на езикови лагери, зелени училища и са се делили от семейството. Интересното в лагера е, че децата се разпределят по възраст и по нива на владеене на английския език.

- Колко дни продължава езиковият лагер?

- Програмата е разработена точно както са направени лагерите в чужбина. Две седмици е минималният престой. За да може да се постигне голям успех в английския, не можем да очакваме това да стане за по-кратък период, въпреки това имаме възможност да приемаме деца за една седмица.

- Лагарите ще се провеждат в Царево. Вече са фиксирани и техните дати?...

- Лагерите започват от 23 юни и ще продължат през двуседмични периоди до края на месец август. За тези, които не са се делили от родителите си и биха искали да останат с тях, имаме възможност да ги приемем като дневни ученици и да се възползват от програмата ни от 8 ч. до 18 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Музиката е живот

Йордан Вълчев е на 60 години, но се чувства на 33, а свири от 6-годишен. От Добрич е. Бил е преподавател по цигулка от 1990 до 2006 година. Художествен директор на конкурса "Музикални надежди". Всичко в живота му се преобръща, когато два месеца преди сватбата втората му съпруга умира в неговите ръцете, защото е болна от рак. Маестро Данчо..

публикувано на 23.10.18 в 14:53

Димитър Гърдев: "Времената на изключенията и всепозволеността на Саудитска Арабия приключиха"

След като категорично отричаше в продължение на 17 дни Саудитска Арабия най-после призна, че журналистът и известен критик на управляващите Джамал Хашоги е умрял в консулството на страната в Истанбул. Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи случилото се като "неприемливо", но и като "добра първа стъпка от страхотен съюзник". Националната..

обновено на 22.10.18 в 15:07

Как да намерим баланса между коли и пешеходци?

По-добро разпределение на пространството между участниците в движението във Варна предлагат урбанисти. За тях поставянето на велосипедните алеи върху тротоари е неприемливо. Преместването на кофите за боклук от тротоарите   и намаляване на местата за паркиране са част от стъпките в посока търсене на баланс между всички участници в движението...

публикувано на 21.10.18 в 13:45

Ара Маликян: "Аз съм гражданин на света"

Ексцентричният цигулар Ара Маликян - ливанец с арменски произход и испански паспорт, любим на всички поколения меломани по света, е главното действащо лице на финалния гала концерт от Международния музикален фестивал "Варненско лято". Ара Маликян ще разкаже своята много лична емоционална приказка за "Невероятната история на една цигулка"...

публикувано на 19.10.18 в 16:04

Ирина Величкова: У нас има добри закони за авторските права, но няма контрол и наказания

Ирина Величкова е юрист по професия. На фестивала "Златната роза" беше представен  дебютният й късометражен филм "Сън за щастие". Кинотворбата е дипломната й работа от специализацията й по режисура на игрален филм. - Доколко правата на авторите са защитени в България? - Защитени са на ниво закон. Изключително добре защитени с даже. Защото нашият..

публикувано на 17.10.18 в 16:24
Награждаването на победителите.

Старите кранове ще са основен акцент на пристанището и след превръщането му в зона за почивка

Продължаваме да ви представяме идеите на младите архитекти за бъдещия облик на пристанище Варна-Изток. След като ви запознахме с проекта на българо-турския екип , който беше класиран на второ място в Международния архитектурен пленер на тема "Адаптация на Пристанище „Варна – Изток" , сега е ред на отличниците: екипът Македония/България в състав Ана..

публикувано на 16.10.18 в 15:54

Искрен Пеев: Опазването на морето зависи и от всеки човек

Искрен Пеев е трето поколение моряк. Неговият дядо - проф. Илия Пеев, е преподавател във Военноморското училище, капитан първи ранг от резерва, бил е на подводниците. Бащата д-р Петър Пеев  е бил лекар във Военноморска болница, но преди това е бил на корабите, вкл. на  ветрохода "Калиакра" . От шестгодишен ветроходство изучава и Искрен. Сега е на..

публикувано на 14.10.18 в 18:05