Езиков лагер за деца с английски преподаватели откриват в Царево

Снимка: pixabay

За първи път през това лято ще се проведе лагер за деца с английски език и спорт, който ще предостави възможност на курсистите да учат езика в среда, възможно най-близка до тази на типичните езикови курсове в Англия или Америка, без нуждата да се пътува извън България.

Езиковите ваканции ще се провеждат в Царево. Още за тях разказа в интервю за Радио Варна Ирина Христова – управител на фирмата-организатор „Зенира”.
- Освен обучителните модули, какво още е застъпено в програмата на лагера?

- Освен обучението по английски език с английски преподаватели и занимания в свободното време с аниматори от Англия, децата ще могат да се занимават професионално с различни спортове - ветроходство, сърф, футбол, плажен волейбол, плажен тенис, тенис на корт, йога, бойни изкуства. Идеята е, че когато децата учат чужд език имат много висока концентрация да напреднат в езика, а спортът е това, което им помага да развият тази концентрация.

Снимка- Има ли възрастово ограничение за децата, които искат да се включат в лагера?

- Курсът е за деца от 9 до 15 години, но имаме възможност да приемаме и 8-годишни деца, които идват с братче или сестриче по-голямо, или ако са достатъчно самостоятелни, пътували са преди на езикови лагери, зелени училища и са се делили от семейството. Интересното в лагера е, че децата се разпределят по възраст и по нива на владеене на английския език.

- Колко дни продължава езиковият лагер?

- Програмата е разработена точно както са направени лагерите в чужбина. Две седмици е минималният престой. За да може да се постигне голям успех в английския, не можем да очакваме това да стане за по-кратък период, въпреки това имаме възможност да приемаме деца за една седмица.

- Лагарите ще се провеждат в Царево. Вече са фиксирани и техните дати?...

- Лагерите започват от 23 юни и ще продължат през двуседмични периоди до края на месец август. За тези, които не са се делили от родителите си и биха искали да останат с тях, имаме възможност да ги приемем като дневни ученици и да се възползват от програмата ни от 8 ч. до 18 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимка: Фейсбук

Илия Желев показа любовта си към Ню Йорк

Варненци разглеждат изложбата на обичания български художник Илия Желев вече няколко дни. Експозицията носи името „Аз обичам Ню Йорк” . Пловдивският художник подарява на сетивата на варненци серия от живописни платна, които са сътворени с помощта на изключително интересна техника и носят духа на Ню Йорк. В творбите на Илия Желев ще видите типичните за..

публикувано на 21.05.19 в 16:42

ПЕРУ: една сбъдната мечта на Кремена Ненкова

Най-хубаво е мечтите да се сбъдват! Дори, когато е минал период от 20 години, за да се оцветят подобаващо цветно с багрите на Рейнбоу маунтин:Планината- дъга . Рейнбоу маунтин представлява цветна планинска област от Перуанските Анди. Част е от много известната Ausangate mountain, която играе и много важна роля в митологията на древния..

публикувано на 19.05.19 в 12:29

Най-красивите върхове са тези, на които не си бил

Книгата „България на крачка от Хималайската корона" бе представена в Радио Варна като част от програмата на Варна – Европейски град на спорта. Авторът доц. Сандю Бешев има богата колекция от спомени и преживявания, свързани с Татрите, Кавказ, Алпите и Памир. Има изкачвания и по върховете на Андите и Монголски Алтай. Има над 500 изкачени върха в три..

публикувано на 16.05.19 в 12:44

Честността и доверието са водещи за стартъп общността

Майкъл Марвин е водещ предприемач от технологичната сфера и един от лекторите, които влизат да преподават във ВСУ "Черноризец Храбър“ в рамките на магистърската програма по предприемачество. Майкъл Марвин е истински гигант в IT-индустрията. Стартирал е и е развил повече от 100 технологични компании и е създател на TechValley, еквивалентът на..

публикувано на 15.05.19 в 11:25

Околосветско пътешествие за две седмици, възможно е

Рали Венкова и съпругът й Живко, заедно с двете си деца Анабел и Рейн, са запалени пътешественици. От Варна са, но живеят в Лондон. Идеята им е да направят околосветско пътешествие. Даниела Стойнова се срещна с тях, за да чуе мечтите им: - За 2020-ста година сме планирали околосветско пътешествие с децата. - С кораб ли? -..

публикувано на 13.05.19 в 10:21

Магията на къната с Цвети

Казва се Цветелина, всички й казват Цвети! Повече от цветна е. И обича цветя. Най-вече да ги рисува с къна! Не е магьосница, но е магична. Заразява с усмивка! И покорява с прекрасен син поглед. Живее в собствен свят и прави света на другите приказен! Душата й е чиста по детски, ръцете й са оцветени като на децата...

публикувано на 11.05.19 в 12:23
Екрем Имамоглу спечели изборите в Истанбул, но Висшата избирателна комисия нареди повторен вот

Турците масово отменят резервации за почивка, за да гласуват на повторните избори в Истанбул

Жители на Истанбул отменят резервации за почивка, за да участват в повторните избори за кмет на метрополията на 23 юни, съобщава в."Хюриет дейли нюз", като се позовава на председателя на Асоциацията на турските туристически агенции Фируз Баглъкая. След като Висшата избирателна комисия нареди повторение на изборите за кмет на Истанбул на..

публикувано на 10.05.19 в 12:32