Езиков лагер за деца с английски преподаватели откриват в Царево

Снимка: pixabay

За първи път през това лято ще се проведе лагер за деца с английски език и спорт, който ще предостави възможност на курсистите да учат езика в среда, възможно най-близка до тази на типичните езикови курсове в Англия или Америка, без нуждата да се пътува извън България.

Езиковите ваканции ще се провеждат в Царево. Още за тях разказа в интервю за Радио Варна Ирина Христова – управител на фирмата-организатор „Зенира”.
- Освен обучителните модули, какво още е застъпено в програмата на лагера?

- Освен обучението по английски език с английски преподаватели и занимания в свободното време с аниматори от Англия, децата ще могат да се занимават професионално с различни спортове - ветроходство, сърф, футбол, плажен волейбол, плажен тенис, тенис на корт, йога, бойни изкуства. Идеята е, че когато децата учат чужд език имат много висока концентрация да напреднат в езика, а спортът е това, което им помага да развият тази концентрация.

Снимка- Има ли възрастово ограничение за децата, които искат да се включат в лагера?

- Курсът е за деца от 9 до 15 години, но имаме възможност да приемаме и 8-годишни деца, които идват с братче или сестриче по-голямо, или ако са достатъчно самостоятелни, пътували са преди на езикови лагери, зелени училища и са се делили от семейството. Интересното в лагера е, че децата се разпределят по възраст и по нива на владеене на английския език.

- Колко дни продължава езиковият лагер?

- Програмата е разработена точно както са направени лагерите в чужбина. Две седмици е минималният престой. За да може да се постигне голям успех в английския, не можем да очакваме това да стане за по-кратък период, въпреки това имаме възможност да приемаме деца за една седмица.

- Лагарите ще се провеждат в Царево. Вече са фиксирани и техните дати?...

- Лагерите започват от 23 юни и ще продължат през двуседмични периоди до края на месец август. За тези, които не са се делили от родителите си и биха искали да останат с тях, имаме възможност да ги приемем като дневни ученици и да се възползват от програмата ни от 8 ч. до 18 ч.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Къща на село - защо не?

Все повече млади хора избират да живеят на село. Причините са почти едни и същи – спокойствие и красива природа. За 22-годишния студент по аграрни науки има още една причина – перспективата да осигуриш спокойствие на бъдещото си семейство и деца. Най-новият жител на село Доброглед – Пеньо Стойчев, от месец има своя къща там. Как се стига до..

публикувано на 19.08.18 в 19:05

KAMELOT на Варна Мега Рок

KAMELOT са една от малкото групи – пример за успешна смяна на вокалиста. Дори и при най-големите не се получи. Tommy Karevik обаче пасна като дялан камък в бандата. И вече има трети албум като фронтмен на KAMELOT. „The Shadow Theory” беше една от причините за разговор с вокалиста. Втората – фестивалът „Varna Mega Rock”, където групата ще представи..

публикувано на 17.08.18 в 10:42

Уникален триумфиращ конник откриха на Кастрици

Доволни сме от резултатите от археологическото проучване на крепостта „Кастрици“ в правителствената резиденция „Евксиноград“ край Варна, каза ръководителят на обекта Игор Лазаренко, който е и директор на Регионалния исторически музей във Варна. Учените са намерили триъгълна оловна плоча с триумфиращ конник, който няма аналог досега в..

публикувано на 14.08.18 в 21:29

Хил Крейн: Пеша през България на път от Единбург до Истанбул

Последен ден от първото Радио Варна: Пътешествието. На финалната права сме - запътили сме се към най-южната точка на варненското крайбрежие - Бяла. И току на разклона за Камчия настигаме трима туристи-пешеходци. С раници. Любопитството ни кара да спрем и да ги попитаме накъде са тръгнали. Оказва се, че двамата мъже са от Шотландия, а спътничката им..

обновено на 13.08.18 в 16:13

Цената на парите, изкарани зад граница

За първите пет месеца на годината българите, които живеят и работят в чужбина, са изпратили на близките си у нас над 1 млрд. лв. Това показват данните за платежния баланс, публикувани ежемесечно от БНБ. Така сънародниците ни зад граница отново се подреждат до топ инвеститорите в страната. Как изглежда това обаче през очите на 21 годишният Сали..

публикувано на 12.08.18 в 14:50
manicure_mikrophone

Маникюрът и педикюрът също имат нужда от ваканция

Лято е! Искаме да сме сияйни, омайни, цветни и красиви! Правим си нов маникюр и педикюр. Салоните за красота са с пълни графици и трудно може да си запазите час. Мечтата за бронзов тен включва и нови цветове по ноктите. Дали е кич или мода, но блестящите камъни в лака са хит за лято 2018-сет. Дерматолозите не препоръчват гел лака, заради..

публикувано на 10.08.18 в 15:31

Когато "Провалът е опция, страхът - не"

Актрисата  Яна Маринова играе учителка в няколко български филми и това не е случайно. Тя е наследник на архитекта на Рилския манастир Алекси Рилец. На три пъти големият майстор връща блясъка на Светата обител. Той участва в разширяването на Хрельовата кула, Костницата, съграждането на източното, западната и северното крило, а след тяхното опожаряване..

публикувано на 10.08.18 в 11:15