"На светло" на 13 юни със Сияна Спиридонова

Снимка: Александър Боженски 12 г., ОДК Варна

Кръводарителска акция се проведе днес във Варна в навечерието на 14 юни – световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. За ролята и смисъла на кръводаряването през погледа на лекарите и кръводарителите.

Понятията обем и достъп до мединицска помощ не са дефинирани по точно определен начин, който да е еднозначен и да създава възможност за еднакво прилагане в медицинската практика. Интервю с доц. д-р Галина Йолова от ИУ-Варна.

Какви решения взеха днес съветниците на заседанието на ПК "Собственост и стопанство" към Варненския общински съвет?
Тази събота с вход свободен в Парк-музея на бойната дружба „Владислав Варненчик“ във Варна ще се проведе за втора поредна година Ден на бащата.

За сбъднатата мечта на Пламен Пенчев, който успява да да посети родното място на култовия вокалист на AC/DC Бон Скот, останал легенда завинаги.

ВИЖТЕ ОЩЕ

НА СВЕТЛО на 21 август със Светлана Вълкова

Петима зрелостници от Варна, завършили с пълно отличие, получиха националните си дипломи Започна Международния колопоход Варна – Сърбия Проф.Стоян Маринов: ще повлияе ли икономическата ситуация в Турция и Гърция у нас БРЕГЪТ НА МЛАДОСТТА: Младите и кварталът Археологически проучвания край Варна – какво откриха..

публикувано на 21.08.18 в 13:50

Новият ден на 21 август, с Доротея Николова

Малко риба и мръсно море – това са впечатленията на част от рибарите във Варна. Борис и Михаил са от Варна. Хвърлят въдици от почти еднакво време – близо 60 години. Започнали са като деца и страстта не ги оставя и сега. 75-годишният Борис не тръгва от вкъщи, без да разбере за вълнението и вятъра от прогнозата за времете, която съобщава..

публикувано на 21.08.18 в 06:00

”На светло” на 20 август с Мариела Димитрова

Нова възможност за грижа за хора зависими от грижа, разработва варненската Асоциация “Да съхраним жената”.  Ще бъдат обучени 20-сет социални и лични асистенти, които ще се грижат за 40-сет лица с увреждания. Така техните близки ще могат да се върнат към работа и личен живот. Как ще подбират желаещите да изпълняват и да се ползват от улугата питаме..

публикувано на 20.08.18 в 11:52
Варна, морето...

"Новият ден" на 20 август 2018 г. с Димитрина Дончева

Защо харесвате Варна, кое е любимото ви място, какво си спомняте от детството, а ако родом не сте от тук, можете ли да си спомните какво ви впечатли, когато за първи път стъпихте на варненска земя? Анкета. Варненското село Казашко отбеляза 110 години от официалното му признаване за населено място   с царски указ през 1908 година. Репортаж...

публикувано на 20.08.18 в 06:00

От Дуранкулак до Обзор с Марто и Митака – Пътешествениците на Радио Варна

Преди седмица с колегата Димитър Проданов пообиколихме северното черноморско крайбрежие. По време на пътешествието си срещнахме много и интересни събеседници. Днес отново ще се върнем в тези славни дни и с звукорежисьора Милица Панайотова, която подбира музиката, ще посетим отново Дуранкулак, Крапец, Тюленово, Ново Оряхово, както и много други..

публикувано на 19.08.18 в 09:10

Радио Варна представя: Фарът на Шабла

От 1992 година Наню Нанев работи като пазач на фара на нос Шабла. Видял е и две, и двеста. Преживял е бури, изгреви и залези. И още е там на своя пост – повече от 25 години. Той познава в детайли миналото на Шабленския фар. В неговата компания минутите се превръщат в часове, защото знае всичко за най-стария маяк на Балканския полуостров. Ще ви..

публикувано на 18.08.18 в 06:00

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 17 август със Светлана Вълкова

Нов живот за къщата на „Воден”13 във Варна след 149 години Скулпторът Илия Бояров, който създава определител на птиците на Дунав Джобните чародейства на актрисата Мануела Саркисян „Братя Люмиер” – нова кино школа в Общински детски комплекс – Варна 7-годишният Здравко Кънчев, който играе в най-новото варненско представление..

публикувано на 17.08.18 в 12:29