"На светло" на 13 юни със Сияна Спиридонова

Снимка: Александър Боженски 12 г., ОДК Варна

Кръводарителска акция се проведе днес във Варна в навечерието на 14 юни – световен ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител. За ролята и смисъла на кръводаряването през погледа на лекарите и кръводарителите.

Понятията обем и достъп до мединицска помощ не са дефинирани по точно определен начин, който да е еднозначен и да създава възможност за еднакво прилагане в медицинската практика. Интервю с доц. д-р Галина Йолова от ИУ-Варна.

Какви решения взеха днес съветниците на заседанието на ПК "Собственост и стопанство" към Варненския общински съвет?
Тази събота с вход свободен в Парк-музея на бойната дружба „Владислав Варненчик“ във Варна ще се проведе за втора поредна година Ден на бащата.

За сбъднатата мечта на Пламен Пенчев, който успява да да посети родното място на култовия вокалист на AC/DC Бон Скот, останал легенда завинаги.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Post Factum" с Валери Великов, на 23 октомври

Обобщаваме по-важното от деня в "Радио POST-ер" Репортаж от инфарктното заседание на комисията по транспорт към Варненския общински съвет, на което бяха обсъдени цените на таксиметровите услуги във Варна и финансовото състояние на фирма "Градски транспорт". Продължава протестът на майките в Добрич, които искат оставката на Валери Симеонов. Днес, в..

публикувано на 23.10.18 в 16:35

НА СВЕТЛО на 23 октомври със Светлана Вълкова

Транспортната комисия към Варненския общински съвет заседава днес 140 години съдебна власт във Варна – Борислав Дряновски представя книгата си с архивни документи, статии и спомени Новости във варненския зоопарк Празник на варненския район „Одесос”  „Светът на фестивалите” – нова книга на Любомир Кутин

публикувано на 23.10.18 в 13:30

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 23.10.2018г.

Къде продължава пътят на старите гуми? Къде се изхвърлят те? Даваме и няколко идеи за оползотворяването им…Разговор с Пламен Петков, управител на голяма фирма за гуми във Варна; Има ли магическо хапче за хармонично тяло и кои са най-честите грешки в храненето? Чуйте мнението на националния шампион по бодибилдинг – 2018 Веселин Стоянов от Балчик;..

публикувано на 23.10.18 в 05:30

”На светло” на 22 октомври с Мариела Димитрова

Логопедите у нас не достигат за да обхванат всички деца, вкл. в малките населени места, споделя специалистът и преподавател в МУ-Варна доц.Живко Жеков. В 14.40 часа ще го попитаме и как да общуваме пълноценнно със заекващи хора, в Международния ден за информираност относно заекването. Варненският халколитен некропол е открит през октомври..

публикувано на 22.10.18 в 14:20

"Новият ден" на 22 октомври 2018 г. с Димитрина Дончева

Световни дигитални лидери ще бъдат лектори в едногодишен курс по предприемачество във ВСУ. Репортаж. Не достигат сестри и акушерки в отделението по неонатология в АГ-болницата във Варна. Каква е причината? Колко е важно в училище да има предмет за обучение по безопасност на движението и колко е важно децата да имат добър пример в..

публикувано на 22.10.18 в 06:00

НА СЕЛО на 20 октомври - село Падина

Красива природа, чисти улици, парк със спортни съоръжения на открито и детска площадка – това е част от село Падина, община Девня. Едно от малките селища в региона – около 200 души постоянни жители. На 12 километра от Девня и на около половин час път от Варна. Повечето хора са възрастни и затова естествено там няма безработни. Няма и бебета - още..

публикувано на 19.10.18 в 18:15

"Позиция" с Жоро Бекяров, 20 октомври

Темите и гостите в предаването "Позиция": Главният архитект на Община Варна Виктор Бузев в отговор на въпросите за визията на Варна, за паспортизацията на сградите културно наследство, скъпа ли е "дупката" и с какво ще я "пълним", както и за неспазените срокове на инфраструктурните проекти в града. Мария Габриел – еврокомисар по цифровата икономика..

публикувано на 19.10.18 в 15:30