Освободиха от отговорност ексуправителя на ДКЦ "Чайка"

Бившият управител на варненското ДКЦ „Чайка“ д-р Александра Манушева беше освободена от отговорност днес от съветниците от комисията "Собственост и стопанство". Припомняме, че д-р Манушева бе освободена от длъжност с решение на Общински съвет – Варна в края на м.г. Натрупаните през последните години задължения на ДКЦ-то са в размер на 237 хил. лв., годишните отчети за предходните години са били заверявани с резерви след установени отклонения, коментира одиторът Надя Костова. Съветниците днес приеха и годишния финансов отчет на ДКЦ „Чайка“ за 2017 г., 10 от тях гласуваха „за” одобрението му, 3 „против” и 4 „въздържал се”. Отчетено бе стабилизиране на финансовото състояние и климата сред екипа на ДКЦ –то през първите месеци от работата на новия управител д-р Румен Димов, който е общопрактикуващ лекар в лечебното заведение. Съветниците му предложиха да изтегли кредит, с който да погаси задълженията към НАП, защото лихвата по тях от 10 % е много финансово обременяваща.

И управителят на „Дентален център 1” ЕООД д-р Слава Даковска  бе освободена от отговорност, а  отчетът й за 2017-та приет от съветниците от комисия "Собственост и стопанство".  Стоматологията е с положителен финансов резултат и се самоиздържа. Тенденцията обаче е намаляване на приходите, вкл. с поддръжката на спешен кабинет. Общинският съветник Григор Григоров припомни, че „Дентален център 1” ЕООД няма правно основание да се помещава в сградата на бул. "Съборни” 24, защото няма договор с общината. Управителят д-р Даковска обясни, че от години се опитва да се справи с проблема, а междувременно е направен ремонт за 300 хил. лв. на петия етаж, където би трябвало да се преместят 10-те кабинета на стоматологията, от първия където се помещават сега.

ВИЖТЕ ОЩЕ

От Варна до Сърбия на колело... повече от 600 км.

Педалите вече въртят седем души от туристическото дружество „Черноморски простори“.  Групата е от колоездачи-любители, но с опит. Всеки ден ще изминават  по 80 - 120 км.  Маршрутът: Варна, Попово, Никопол, Козлодуй, Видин, Брегово - границата със Сърбия, Железни врата и обратно. Днес велосипедистите бяха изпратени от близки и роднини, пред Община..

публикувано на 21.08.18 в 14:45

Добрич тържествено отбелязва 130 години от рождението на Дора Габе

130-та годишнина от рождението на поетесата Дора Габе в Добрич ще бъде отбелязана на 24 август с тържество в Детска градина №18, която носи името на голямата българска поетеса. Рожденият ден на знаменитата добруджанка ще бъде ознаменуван и с преместването на скулптурата на Дора Габе от двора на закритото едноименно училище в двора на детската..

публикувано на 21.08.18 в 14:12

200 социално слаби жители на община Каварна ще получават топъл обяд през зимните месеци

200 жители на община Каварна, които имат ниски доходи, ще получават топъл обяд в продължение на шест месеца през зимния период - от 1 ноември 2018 г. до 30 април 2019 г. Заявления-декларации на кандидатите ще се приемат в деловодството на общината от 3 септември до 11 октомври, съобщиха от общинската управа. Право на този вид подпомагане имат лица..

публикувано на 21.08.18 в 14:02

Концерт и много изненади на рождения ден на „Албена“

„Албена“ ще празнува 49-тата си годишнина на 24-ти август, съобщи пресцентърът на ваканционното селище. Домакините са подготвили множество изненади за гостите. Сутринта в 9:00 часа на игрището на хотел „Ралица“ служителите на ваканционното селище ще се впуснат в спортна надпревара. Те ще мерят сили в три дисциплини: дърпане на въже, плажен..

публикувано на 21.08.18 в 13:50

Петима варненски зрелостници - с национална диплома

З релостниците, завършили средното си образование с пълно отличие, получиха днес почетното отличие на Министерството на образованието и науката  на специална церемония в Арт салона на Радио Варна. Това са Андриана Ушева от Математическата гимназия, както и Иван Иванов,   Елица Ганева, Радина Славова,  Жасмина Стоянова от Първа езикова гимназия. През..

публикувано на 21.08.18 в 12:29

Втора поредна година лятно училище за бъдещи първокласници от Крушари

За втора поредна година кандидат-първолачетата от община Крушари са организирани в лятно училище. През този месец 15 малчугани ежедневно посещават занимания в рамките на проект „Подкрепено детско развитие”, съобщиха от добруджанската община. Чрез интерактивни игри, разходки, спортни занимания и ателиета за детско творчество  децата, на които..

публикувано на 21.08.18 в 10:31

Студенти по изкуствата от пет държави си дават среща в ХІ-то издание на фестивала „Виа Понтика“ в Балчик

С бляскавия комедиен офис - трилър "Методът Грьонхолм" на 10 септември в Балчик ще бъде сложено началото на ХІ-то на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”. На сцената на читалище „Паисий Хилендарски” ще излязат Светлана Бонин, Асен Блатечки, Николай Урумов, Христо Бонин. Международният форум ще бъде открит от Красимир..

публикувано на 21.08.18 в 10:14