Освободиха от отговорност ексуправителя на ДКЦ "Чайка"

Бившият управител на варненското ДКЦ „Чайка“ д-р Александра Манушева беше освободена от отговорност днес от съветниците от комисията "Собственост и стопанство". Припомняме, че д-р Манушева бе освободена от длъжност с решение на Общински съвет – Варна в края на м.г. Натрупаните през последните години задължения на ДКЦ-то са в размер на 237 хил. лв., годишните отчети за предходните години са били заверявани с резерви след установени отклонения, коментира одиторът Надя Костова. Съветниците днес приеха и годишния финансов отчет на ДКЦ „Чайка“ за 2017 г., 10 от тях гласуваха „за” одобрението му, 3 „против” и 4 „въздържал се”. Отчетено бе стабилизиране на финансовото състояние и климата сред екипа на ДКЦ –то през първите месеци от работата на новия управител д-р Румен Димов, който е общопрактикуващ лекар в лечебното заведение. Съветниците му предложиха да изтегли кредит, с който да погаси задълженията към НАП, защото лихвата по тях от 10 % е много финансово обременяваща.

И управителят на „Дентален център 1” ЕООД д-р Слава Даковска  бе освободена от отговорност, а  отчетът й за 2017-та приет от съветниците от комисия "Собственост и стопанство".  Стоматологията е с положителен финансов резултат и се самоиздържа. Тенденцията обаче е намаляване на приходите, вкл. с поддръжката на спешен кабинет. Общинският съветник Григор Григоров припомни, че „Дентален център 1” ЕООД няма правно основание да се помещава в сградата на бул. "Съборни” 24, защото няма договор с общината. Управителят д-р Даковска обясни, че от години се опитва да се справи с проблема, а междувременно е направен ремонт за 300 хил. лв. на петия етаж, където би трябвало да се преместят 10-те кабинета на стоматологията, от първия където се помещават сега.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Екскурзоводите искат туристическа полиция

Съюзът на екскурзоводите във Варна настоява за създаването на инспекторат по туризма или туристическа полиция. Това заяви екскурзоводът Христина Неделчева по време на традиционните зимни срещи за обучение на екскурзоводите. В момента действащата наредба за упражняване дейността на екскурзоводите в България е в процедура на промени и изменения...

публикувано на 18.01.19 в 15:49

Постановката "Професия лъжец" на ДКТ Варна със 100 представления

На 23 януари постановката на Държавен куклен театър Варна "Професия лъжец" ще се играе за 99 път. Мястото е Театърът на Българската армия в София. Стотното представление ще бъде във Варна на сцената на Фестивалния и конгресен център. "Професия лъжец" е постановка на Теди Москов. Само за вързастни. Премиерата е преди шест години. През 2014 е отличена с..

публикувано на 18.01.19 в 15:48
Празник за Коледа в Дома за възрастни хора с деменция в село Салаш- 2014 г.

Два центъра за хора с деменция ще бъдат изградени във Варна

Договорът за изграждане на два нови центъра за грижа за лица с различни форми на деменция бе подписан вчера между Община Варна и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Проектът ще бъде реализиран по ОП „Региони в растеж“ и е на стойност 1,3 млн. лв. От тях 941 303 лв. са от ЕС - чрез Европейския фонд за регионално развитие,..

публикувано на 18.01.19 в 15:27

Близо 40% от учениците в Карапелит са болни

В понеделник от Регионалната здравна инспекция в Добрич ще решават дали и в кои училища на територията на областта да бъде обявена грипна ваканция. Днес най-много отсъстващи поради заболяване ученици е имало в СУ „Н. Й. Вапцаров“ в село Карапелит – 39 процента. 18.61 е процентът на отсъстващите днес ученици от първа смяна в Добричка област,..

публикувано на 18.01.19 в 14:52

Храмов празник в "Св. Атанасий"

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи архиерейска света литургия в храма "Св. Атанасий". Храмовият празник събра стотици християни, които взеха молитвено участие в богослужението. По традиция, след светата литургия беше отслужен водосвет и осветена риба, която бе раздадена на всички присъстващи. Репортаж от събитието..

публикувано на 18.01.19 в 14:43

Клуб на професионалните готвачи ще има във Варна

Клуб на професионалните готвачи във Варна учредяват в този час елитни представители на професията от морската столица. Сдружението ще е част от Българската асоциация на професионалните готвачи. Това съобщи шеф Анатолий Колев, който е част от управителния съвет. Идеята е да се разработи програма за организиране на събития, свързани с..

публикувано на 18.01.19 в 14:37

Болницата в Добрич е сред малкото в страната без финансови задължения

Многопрофилната болница в Добрич е сред малкото в страната без финансови задължения. Въпреки това перспективата не е благоприятна поради недостига на лекари и медицински персонал. Други причини са увеличението на минималната работна заплата и промените в заплащането на определени клинични пътеки от Здравната каса. Многопрофилната болница в Добрич няма..

публикувано на 18.01.19 в 14:29