Освободиха от отговорност ексуправителя на ДКЦ "Чайка"

Бившият управител на варненското ДКЦ „Чайка“ д-р Александра Манушева беше освободена от отговорност днес от съветниците от комисията "Собственост и стопанство". Припомняме, че д-р Манушева бе освободена от длъжност с решение на Общински съвет – Варна в края на м.г. Натрупаните през последните години задължения на ДКЦ-то са в размер на 237 хил. лв., годишните отчети за предходните години са били заверявани с резерви след установени отклонения, коментира одиторът Надя Костова. Съветниците днес приеха и годишния финансов отчет на ДКЦ „Чайка“ за 2017 г., 10 от тях гласуваха „за” одобрението му, 3 „против” и 4 „въздържал се”. Отчетено бе стабилизиране на финансовото състояние и климата сред екипа на ДКЦ –то през първите месеци от работата на новия управител д-р Румен Димов, който е общопрактикуващ лекар в лечебното заведение. Съветниците му предложиха да изтегли кредит, с който да погаси задълженията към НАП, защото лихвата по тях от 10 % е много финансово обременяваща.

И управителят на „Дентален център 1” ЕООД д-р Слава Даковска  бе освободена от отговорност, а  отчетът й за 2017-та приет от съветниците от комисия "Собственост и стопанство".  Стоматологията е с положителен финансов резултат и се самоиздържа. Тенденцията обаче е намаляване на приходите, вкл. с поддръжката на спешен кабинет. Общинският съветник Григор Григоров припомни, че „Дентален център 1” ЕООД няма правно основание да се помещава в сградата на бул. "Съборни” 24, защото няма договор с общината. Управителят д-р Даковска обясни, че от години се опитва да се справи с проблема, а междувременно е направен ремонт за 300 хил. лв. на петия етаж, където би трябвало да се преместят 10-те кабинета на стоматологията, от първия където се помещават сега.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Градушката с размери на лешник е унищожила реколтата в селата

Градушка колкото лешник удари Юнец и Шкорпиловци

Градушка с големината на лешник е унищожила насажденията в дворовете на жителите на село Юнец, община Долни чифлик, Варненска област. Кметът на населеното място, което има 30 жители - Стефан Кулев каза, че ще се наложи хората да пренасаждат посевите си (чуйте повече в прикачения звуков файл). Стана ясно,че едра градушка е паднала и в село..

публикувано на 21.05.19 в 16:49

По магистрала до Търговище - през октомври догодина

До октомври следващата година  автомагистрала "Хемус" между Варна и Търговище ще е готова. Това съобщи по време на посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов. Той, заедно  с министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев, посети новостроящия се храм "Св.великомъченик  Прокопий Варненски". Премиерът и министрите..

публикувано на 21.05.19 в 16:46

Най-старата детска градина във Варна отвори врати след основен ремонт

Обновената детска градина "Светулка" във Варна днес отново отвори врати след основен ремонт. Общата стойност за пълната реконструкция на детската градина възлиза на повече от 16 милиона лева. Сградата е топлоизолирана и ремонтирана, сменени са и леглата, на които децата спят. Трите площадки за игра в двора са с нови пързалки и т.н...

публикувано на 21.05.19 в 16:25

За година и половина ще е готово рибарското пристанище на "Карантината"

Надявам се за година и половина да е готово и да функционира рибарското пристанище в район "Аспарухово" във Варна, каза днес преди първата копка на съоръжението кметът на общината Иван Портних. Той допълни, че съоръжението  в местността "Карантината" е изключително мащабно и модерно. Проектът се финансира по „Програма за морско дело и..

публикувано на 21.05.19 в 15:40

Близо 1700 са обновените сгради по Програмата за енергийна ефективност

„Близо 1700 са сградите, обновени по Националната програма за енергийна ефективност. Общият брой на санираните сгради до края на този етап на програмата ще надхвърли 2000. До момента са осигурени 2 млрд. лева за обновяване на сградите“. Това обяви на пресконференция Валентин Йовев, зам.-министър на регионалното развитие и..

публикувано на 21.05.19 в 14:58

Ректорът на Медицинския университет във Варна стана почетен доктор на Морското училище

Ректорът на Варненския медицински университет проф. д-р Красимир Иванов днес бе удостоен с почетното научно звание "Доктор хонорис кауза" на Висшето военноморско училище. Решението на Академичния съвет проф. Иванов да стане почетен доктор е мотивирано от дългогодишното сътрудничество между двата университета, посочи ректорът на..

публикувано на 21.05.19 в 14:56

Нова площадка за волейбол и баскетбол ще има в Генерал Тошево

Два проекта, свързани с подобряването на уличната мрежа в община Генерал Тошево и изграждането на многофункционално спортно игрище, ще бъдат осъществени през следващите две години. Финансирането се осигурява с европейски средства и е на стойност от над един милион лева. Първият проект е „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови..

публикувано на 21.05.19 в 14:45