Освободиха от отговорност ексуправителя на ДКЦ "Чайка"

Бившият управител на варненското ДКЦ „Чайка“ д-р Александра Манушева беше освободена от отговорност днес от съветниците от комисията "Собственост и стопанство". Припомняме, че д-р Манушева бе освободена от длъжност с решение на Общински съвет – Варна в края на м.г. Натрупаните през последните години задължения на ДКЦ-то са в размер на 237 хил. лв., годишните отчети за предходните години са били заверявани с резерви след установени отклонения, коментира одиторът Надя Костова. Съветниците днес приеха и годишния финансов отчет на ДКЦ „Чайка“ за 2017 г., 10 от тях гласуваха „за” одобрението му, 3 „против” и 4 „въздържал се”. Отчетено бе стабилизиране на финансовото състояние и климата сред екипа на ДКЦ –то през първите месеци от работата на новия управител д-р Румен Димов, който е общопрактикуващ лекар в лечебното заведение. Съветниците му предложиха да изтегли кредит, с който да погаси задълженията към НАП, защото лихвата по тях от 10 % е много финансово обременяваща.

И управителят на „Дентален център 1” ЕООД д-р Слава Даковска  бе освободена от отговорност, а  отчетът й за 2017-та приет от съветниците от комисия "Собственост и стопанство".  Стоматологията е с положителен финансов резултат и се самоиздържа. Тенденцията обаче е намаляване на приходите, вкл. с поддръжката на спешен кабинет. Общинският съветник Григор Григоров припомни, че „Дентален център 1” ЕООД няма правно основание да се помещава в сградата на бул. "Съборни” 24, защото няма договор с общината. Управителят д-р Даковска обясни, че от години се опитва да се справи с проблема, а междувременно е направен ремонт за 300 хил. лв. на петия етаж, където би трябвало да се преместят 10-те кабинета на стоматологията, от първия където се помещават сега.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Добрич да бъде обявен за „Град на Българската бойна слава"

Това предложение на председателя на Общинския съвет Иво Пенчев ще бъде обсъдено на предстоящото заседание на местния парламент на 26 юни. Иво Пенчев посочва като мотив драматичните събития на Добруджанския фронт по време на Първата световна война в началото на септември 1916 г. „Тридневните кръвопролитни боеве за отбраната на Добрич са..

публикувано на 22.06.18 в 10:10
Разчистване на преместваеми обекти на плажната ивица в Слънчев бряг.

Нова проверка на преместваеми обекти на плаж „Слънчев бряг–юг“

Експерти на ДНСК и на Министерството на туризма ще направят нова проверка на преместваеми обекти на плаж „Слънчев бряг–юг“. Докладът от проверката трябва да е готов до 29 юни.По съвместна заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на министъра на туризма Николина Ангелкова експерти от Дирекцията за..

публикувано на 22.06.18 в 08:56

Обсъждат бюджета на Добрич

Публично обсъждане на отчета за изпълнението на бюджета за 2017 г. организира община Добрич. Срещата започва в 16 ч. в голямата заседателна зала на общинската администрация. Местната управа отправя покана към гражданите на Добрич да участват в обсъждането и да изразят своите становища, мнения и препоръки. Всички предложения ще бъдат обобщени в..

публикувано на 22.06.18 в 07:25

Денят започва с предимно слънчево време

Следобед, пред приближаващ   добре изразен студен фронт, атмосферата ще се лабилизира. Вечерта и през нощта срещу събота ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, в началото на север от Стара планина, а през нощта и на юг ще има условия за интензивни краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици, градушки и временни усилвания на вятъра. В..

публикувано на 22.06.18 в 05:51

Инцидент на ул. „Петър Парчевич“ във Варна

Паднало е дърво и е пропаднал 6-метров участък от ул. „Петър Парчевич“.Причината е  строеж на нова сграда, екипи на Община Варна, РСПАБ, Енергото и на ВиК са на място. Живеещите в района са без ток и вода. Служители на „Овъргаз“ веднага са спрели подаването на газ, въпреки че трасето не минава през проблемния участък. Няма опасност от изтичане на..

публикувано на 22.06.18 в 05:49

Адреси без ток

На 22.06.2018 г. от 09:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - част местност Ваялар, местност Св. Никола . На 22.06.2018 г. от 09:00 ч. до 17:00 ч., поради извършване на обслужване на съоръженията за..

публикувано на 22.06.18 в 05:00

Дупка в асфалта в кв. "Възраждане"

Дупка е зейнала в асфалта до шахтата по пътя към микрорайон 4 на квартал „Възраждане” във Варна /до „Кооптърговия/. Добре е шофьорите да внимават, а при преминаване на по-тежка кола не е изключено да пропадне асфалта и да предизвика сериозен инцидент. Идентично пропадане на пътната настилка има и на крайезерния път, сигнализира слушателят на..

публикувано на 21.06.18 в 16:53