15 нови автобуса тръгват по варненските улици през юли

Три от автобусите , с които ще бъде обновен автопаркът на „Градски транспорт“ вече са тук, а други два ще идват днес. Останалите превозни средства се очаква да пристигнат до края на месеца. Това съобщи изпълнителният  директор на дружеството инж. Злати Златев пред членовете на ПК „Собственост и стопанство“, които разгледаха годишния финансов отчет на „Градски транспорт“ за 2017 г.

Не се очаква и драстично повишаване на пътникопотока, дори след въвеждането на Синя зона. Заради повишаващия се жизнен стандарт варненци ще продължат да ползват личните си автомобили и ще ги предпочитат пред това да се качат на градски автобус, смятат съветници.

Повечето членове на комисията бяха на мнение, че „Градски транспорт“ има преди всичко социални функции и е нормално да търпи негативи. Един от съветниците поиска да се изясни дали дружеството е социално или търговско, след което да се реши какви трябва да са очакванията към него.

Заради финансовите резултати ръководството на „Градски транспорт“ бе разкритикувано от някои общински съветници. Други техни колеги обаче го защитиха, като казаха, че то е изпълнило задачата си да оптимизира разходите.

Свързани новини

"Градски транспорт" на загуба, искат ново ръководство. "Пазари" събира стари задължения

Годишните отчети на общинските предприятия „Пазари” ЕАД и „Градски транспорт” ЕАД предизвикаха спор сред общинските съветници в комисията "Собственост и стопанство", но бяха одобрени, а управителите им освободени от отговорност. „Пазари” ЕАД е..

публикувано на 13.06.18 в 15:00
ВИЖТЕ ОЩЕ

От Варна до Сърбия на колело... повече от 600 км.

Педалите вече въртят седем души от туристическото дружество „Черноморски простори“.  Групата е от колоездачи-любители, но с опит. Всеки ден ще изминават  по 80 - 120 км.  Маршрутът: Варна, Попово, Никопол, Козлодуй, Видин, Брегово - границата със Сърбия,..

публикувано на 21.08.18 в 14:45

Добрич тържествено отбелязва 130 години от рождението на Дора Габе

130-та годишнина от рождението на поетесата Дора Габе в Добрич ще бъде отбелязана на 24 август с тържество в Детска градина №18, която носи името на голямата българска поетеса. Рожденият ден на знаменитата добруджанка ще бъде ознаменуван и с..

публикувано на 21.08.18 в 14:12

200 социално слаби жители на община Каварна ще получават топъл обяд през зимните месеци

200 жители на община Каварна, които имат ниски доходи, ще получават топъл обяд в продължение на шест месеца през зимния период - от 1 ноември 2018 г. до 30 април 2019 г. Заявления-декларации на кандидатите ще се приемат в деловодството на общината от..

публикувано на 21.08.18 в 14:02

Концерт и много изненади на рождения ден на „Албена“

„Албена“ ще празнува 49-тата си годишнина на 24-ти август, съобщи пресцентърът на ваканционното селище. Домакините са подготвили множество изненади за гостите. Сутринта в 9:00 часа на игрището на хотел „Ралица“ служителите на ваканционното..

публикувано на 21.08.18 в 13:50

Петима варненски зрелостници - с национална диплома

З релостниците, завършили средното си образование с пълно отличие, получиха днес почетното отличие на Министерството на образованието и науката  на специална церемония в Арт салона на Радио Варна. Това са Андриана Ушева от Математическата гимназия, както..

публикувано на 21.08.18 в 12:29

Втора поредна година лятно училище за бъдещи първокласници от Крушари

За втора поредна година кандидат-първолачетата от община Крушари са организирани в лятно училище. През този месец 15 малчугани ежедневно посещават занимания в рамките на проект „Подкрепено детско развитие”, съобщиха от добруджанската община. Чрез..

публикувано на 21.08.18 в 10:31

Студенти по изкуствата от пет държави си дават среща в ХІ-то издание на фестивала „Виа Понтика“ в Балчик

С бляскавия комедиен офис - трилър "Методът Грьонхолм" на 10 септември в Балчик ще бъде сложено началото на ХІ-то на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”. На сцената на читалище „Паисий Хилендарски” ще излязат Светлана Бонин,..

публикувано на 21.08.18 в 10:14