Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 нови автобуса тръгват по варненските улици през юли

Три от автобусите , с които ще бъде обновен автопаркът на „Градски транспорт“ вече са тук, а други два ще идват днес. Останалите превозни средства се очаква да пристигнат до края на месеца. Това съобщи изпълнителният  директор на дружеството инж. Злати Златев пред членовете на ПК „Собственост и стопанство“, които разгледаха годишния финансов отчет на „Градски транспорт“ за 2017 г.

Не се очаква и драстично повишаване на пътникопотока, дори след въвеждането на Синя зона. Заради повишаващия се жизнен стандарт варненци ще продължат да ползват личните си автомобили и ще ги предпочитат пред това да се качат на градски автобус, смятат съветници.

Повечето членове на комисията бяха на мнение, че „Градски транспорт“ има преди всичко социални функции и е нормално да търпи негативи. Един от съветниците поиска да се изясни дали дружеството е социално или търговско, след което да се реши какви трябва да са очакванията към него.

Заради финансовите резултати ръководството на „Градски транспорт“ бе разкритикувано от някои общински съветници. Други техни колеги обаче го защитиха, като казаха, че то е изпълнило задачата си да оптимизира разходите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

"Градски транспорт" на загуба, искат ново ръководство. "Пазари" събира стари задължения

Годишните отчети на общинските предприятия „Пазари” ЕАД и „Градски транспорт” ЕАД предизвикаха спор сред общинските съветници в комисията "Собственост и стопанство", но бяха одобрени, а управителите им освободени от отговорност. „Пазари” ЕАД е..

публикувано на 13.06.18 в 15:00
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

2 май ще бъде неучебен ден за всички ученици в страната

2 май ще бъде неучебен ден за всички ученици в страната, реши министърът на образованието Галин Цоков.  Така почивните дни за децата ще са от 1 до 6 май, включително.  

публикувано на 19.04.24 в 19:51

Утре предаваме капачки и стотинки във Варна

Тази събота предстои поредната акция по предаване на капачки и стотинки, организирана от сдружение  "Аз вярвам и помагам" . Със събраните средства ще бъде закупена медицинска апаратура в помощ на най-малките. Този път организаторите са предвидили огромна..

публикувано на 19.04.24 в 18:44

Вдигат заплатите на районните кметове във Варна - най-високата близо 5000 лева

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на варненските райони и села в общината гласува комисията по финанси и бюджет към местния парламент. При определяне на възнагражденията е взет под внимание броят на жителите. Затова най-висока ще е..

публикувано на 19.04.24 в 18:41
Велин Жеков

ЦИК определи Велин Жеков за председател на РИК-Варна

Централната избирателна комисия назначи състава на Районна избирателна комисия в Трети изборен район - Варна за парламентарния вот и европейските избори. ЦИК определи Велин Жеков за председател на комисията. Четирима са зам.-председателите - Дарина Илиева,..

публикувано на 19.04.24 в 18:31
Варненското злато

Регионалният исторически музей - Варна търси средства за разкопки на некропола

Регионалният исторически музей - Варна търси средства за археологически разкопки.  Необходимата сума за провеждането им  е около 50 000 лева, съобщават оттам. Набирането на повече средства ще позволи по-дългата продължителност на теренната работа...

публикувано на 19.04.24 в 18:07

Румънският съд отмени арестите на два български риболовни кораба

Окръжният съд в румънския град Констанца окончателно отмени арестите на два български риболовни кораба, които бяха задържани преди една година. Това съобщиха от рибарското сдружение "Черноморски изгрев“ и уточниха, че капитаните на тези кораби са..

публикувано на 19.04.24 в 15:47

Каракачанов: Целта на това служебно правителство е да организира изборите в полза на ГЕРБ и ДПС

Партиите от т. нар. сглобга влязоха в собствения си капан заради направените прибързани и необмислени поправки в Конституцията. Целта беше уж да подобрят функционирането на институциите, а всъщност главната цел беше да ограничат правомощията на държавния..

публикувано на 19.04.24 в 15:29