Слънчево по Черноморието и в четвъртък

Ще бъде предимно ясно и слънчево и през следващото денонощие.

Вятърът ще е слаб, следобед до умерен от югоизток.

Минимални температури от 16 до 21 градуса, максимални 30-35, по крайбрежието между 25 и 29 градуса.

За Варна минимална 19, максимална 28 градуса.

Вълнение на морето около 2 бала. Температура на морската вода 22-25 градуса.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Акт за незаконен добив на трюфели съставиха в ДГС „Генерал Тошево”

Общо шест акта за нарушения са съставени при проверки в горите в Добричко, съобщават от североизточното държавно предприятие. Един от  актовете е в резултат от обход на територията на Държавното горско стопанство „Генерал Тошево”, където горските стражари са установили добив на трюфели без задължителното  по закон разрешително. От нарушителя са..

публикувано на 19.06.18 в 13:06

Общинските спортни бази в Добрич безплатни за децата през лятото

Децата и учениците в Добрич ще имат възможност да спортуват безплатно в общинските спортни бази през лятната ваканция, съобщиха от общината . Свободен достъп ще има в залите, спортните площадки и кортовете за занимания по тенис на корт, баскетбол, лека атлетика и футбол. От 18 юни до 8 юли любителите на тениса ще могат да тренират на кортовете в..

публикувано на 19.06.18 в 13:01

Промени по автобусна линия 41 във Варна

Поради извършване на ВиК строително - ремонтни дейности, по ул. „Иван Церов” е спряно преминаването на автобусите, обслужващи линия 41, съобщиха от Градски транспорт - Варна. Това е причината да не се обслужват сп. ”Антон Страшимиров” и сп. „Веселин Ханчев”. Маршрутът на автобусна линия 41 след сп. „Кап. Георги Георгиев” се променя както..

публикувано на 19.06.18 в 12:56

Добричлии предпочитат театъра пред музеите

Намаляват посещенията в музеите в Добричка област, но броят на посетителите в театралните зали расте, отчита регионалната статистика. 212 000 посещения са реализирани в музеите в региона през 2017 г., в сравнение с предходната 2016 г. е отчетен спад от 20 на сто. Приблизително една пета от посещенията – около 41 000, са извършени в дните със..

публикувано на 19.06.18 в 11:29

България може да произвежда гориво от пластмасови отпадъци

Възможно е България да се превърне в сметището на Западна Европа, след като миналата година Китай забрани вноса на отпадъци от Стария континент. Ние имаме много ниски такси за заравяне на боклуци. Това коментира за радио Варна Даниел Костадинов, който е докторант към Катедра „Транспортна техника и технологии” в ТУ-Варна.   Варненският университет има..

обновено на 19.06.18 в 11:03

Именуват площад на легендарния боксьор Борис Георгиев-Моката в Добрич

Улица в района на ЖК „Русия-2“ в Добрич да носи името „46-ти пехотен Добрички полк“ предлага Комисията по именуване на улици, площади и паркове. Предложението е в отговор на постъпило искане от граждани, то ще бъде обсъдено на заседанието на Общинския съвет на 26 юни. Полкът е формиран на територията на Добричка област, откъдето е набиран и..

публикувано на 19.06.18 в 11:01

Очаква се стадион „Варна“ да бъде готов през 2019 година

Очаква се стадион „Варна“ да бъде  готов през 2019-ста година, обяви Димитър Карбов.Той добави, че дейностите по строителството на съоръжението не са спирали. „Има и видима, но и невидима част на изпълнение. Т.е. не всичко, което се прави, се вижда от булеварда. Сигурен съм, че мажоритарният собственик ще изпълни обещанието си и през 2019-ста..

публикувано на 19.06.18 в 09:54