"Новият ден" на 14 юни с Мариела Димитрова

Изгрев във Варна
Снимка: Румен Йовев

Нова популация от цикади се появи в Морската градина във Варна. М.г. общината инвестира 30 хил. лева в закупуването на гнезда с мини осички от Гърция, които са естествен враг на цикадите. В 8.10 часа д-р Антоанета Тончева, директор на общинското предприятие „Дезинсекция, дезинфекция, дератизация” ще коментира ефективността на биологичната борба, появата на листоминиращ молец и за обработката на тревните площи срещу кърлежи през този сезон.

Световно първенство по футбол в Русия започва тази вечер. Националите на кои държави ще играят на финала? Ще успее ли Германия да защити титлата си и вълнуват ли се от Мондиала варненци изобщо? Чуйте в 8.40 часа.

Намаляват фалшивите сигнали, подавани от деца на тел. 112, но има увеличение на престъпленията от малолетни и непълнолетни, най-често кражби. Това коментира за Радио Варна директора на варненската полиция старши комисар Даниел Пашов по повод Ученическото състезание „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. Участваха петокласници от 10 варненски училища. Състезанието беше заключително за тази учебна година за програмата на „Работа на полицията в училище”, на Областна дирекция на МВР и общинската дирекция „Превенции“. Тъкмо превенцията е най-важна споделя Светлана Коева, директор на ресорната общинска дирекция, с коментираме какво е най-важно да знаят децата в 9.15 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 23 юли 2019 г. с Димитрина Дончева

Как да предотвратим насилието над деца? 77 години от гибелта на Никола Вапцаров се навършват днес. Репортаж. Данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на КНСБ за справяне с това явление – представят синдикалисти днес във Варна. Защо днес е немислимо да развиваме собствен бизнес без да имаме присъствие в..

публикувано на 23.07.19 в 11:56

Разговори на тротоара: Георги Енчев-Goosh

Георги Енчев-Goosh е хореограф и режисьор, създател е на танцовото хип-хоп училище “THE CENTER”. Изследва танцовия театър и кинематография и се ангажира с възпитанието на различни поколения чрез танц. Той отговори на традиционните десет въпроса, които задаваме на свежите и емблематични личности от Варна, една от които безспорно е самият Goosh...

обновено на 23.07.19 в 11:33

"Новият ден" на 23 юли с Мариела Димитрова

" Н овият ден " на 2 3 юли с Мариела Димитрова Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската градина e в процес на монтаж. Тя ще бъде поставена на входа на парка срещу Слънчевия часовник. Засега всичко е скрито зад параван, но за да ни разкрие подробности в студиото ни в 8.10 ще бъде авторът на..

публикувано на 23.07.19 в 09:53

Разговори на тротоара: Весо Златков

Разговори на тротоара  е рубрика в предаването Улица "Събота" , която представя интересните хора на Варна в рамките на 10 универсални въпроса. По тротоара се разходи и Весо Златков - варненски журналист, известен с професионализма си и с многостранните си интереси. Една от областите, в които познанията му са задълбочени, е светът на телевизионните..

публикувано на 22.07.19 в 15:30

НА СВЕТЛО на 22 юли със Светлана Вълкова

Областният съвет по туризъм във Варна заседава днес Национален конкурс за влогъри срещу агресията Започват археологическите проучвания на раннохристиянския комплекс в местността Джанавара край Варна Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие заседание на Националния съвет по туризъм в к.к. „Златни пясъци” Изложба на Веско Велев във..

публикувано на 22.07.19 в 13:45
времето море небе плаж слънчево

Новият ден на 22 юли

В горещината на лятото бактериите се разпространяват скоростно. Затова хигиената ни трябва да е голяма. Особено когато става дума за хранителни продукти, за да избегнем чревни инфекции. Откриха ешерихия коли в насипния сладолед.Проби, направени от Асоциацията „Активни потребители”, показват, че сладоледът, който се продава на улицата, може да..

публикувано на 22.07.19 в 07:56

"Позиция" с Жоро Бекяров, 20 юли

Темите и гостите в предаването "Позиция" на 20 юли: Кой е председател на ГС на БСП във Варна след акцията на лидера на социалистите Корнелия Нинова в морската столица. Коментар на варненския депутат Красимир Янков. Кой подкрепя "Реформата Ананиев" или ще има ли позитивен резултат в здравеопазването след обявеното намерение за..

публикувано на 19.07.19 в 14:25