Автобусните превозвачи на протест, 2000 курса няма да бъдат изпълнени

Снимка: БГНЕС

В 14.00 часа, за час и половина, автобусите в цялата страна няма да тръгват от началните спирки по маршрута си и няма да превозват пътници. Това е протест срещу подготвения от управляващите Закон за автомобилна камара.Магдалена Милтенова от Браншовия съюз за стопанска инициатива, каза, че за времето на протеста няма да бъдат изпълнени над 2000 курса.

„Искрено се надяваме, че нашите клиенти ще ни разберат, защото, давате ли си сметка, ако този законопроект стане факт, каква тежест ще падне върху тях.? Ако до 12.00 часа на обяд нямаме обратна връзка с транспортната комисия и не знаем какво се случва, ние ще преустановим превозите за час и половина и пътниците ще се движат с час и половина закъснение. Направили сме някаква статистика на курсовете, които трябва да се изпълнят между 14.00 часа и 15.30 часа - около 2000 курса няма да бъдат изпълнени“.

От БДЖ информират пътниците, че имат готовност да пуснат допълнителни каси и да увеличат състава на влаковете. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Намалява потокът от нелегални мигранти към Европа

Потокът на нелегални мигранти към Европа е намалял наполовина от началото на годината. Това показват данните на европейската агенция за гранична и брегова охрана Фонтекс. Общият брой на засечените пресичания на границата през седемте месеца е около 73 хил. Броят на мигрантите, достигнали Испания обаче, се е увеличил четирикратно в сравнение с..

публикувано на 14.08.18 в 08:06
Апарат

НАСА възобновява полетите си в Космоса

Компанията „Спейс екс” представи екипа от астронавти, които ще бъдат изстреляни с капсула към Международната космическа станция. Така, на практика, ще бъдат възстановени полетите на НАСА в Космоса. Екипажът се състои от 9 души. Това са първите пилоти с американски космически полет, откакто програмата за космически совалки приключи през 2011 г. През..

публикувано на 14.08.18 в 08:04

Виена е най-добрият град за живеене в света

Австрийската столица Виена победи австралийския град Мелбърн в състезанието за най-добър за живеене град, съобщи Би Би Си. За първи път европейски град е на чело на годишната класацията на Икономист Интелиджън Юнит. Международният съюз класира 140 градове по различни фактори, включително политическата стабилност, престъпността, образованието и..

публикувано на 14.08.18 в 07:53
Агенция по вписвания

Търговският регистър ще заработи частично от утре

Работата на Търговския регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел ще бъде възобновена поетапно до пълно отстраняване на техническите проблеми, съобщиха от Агенцията по вписванията. Справки за актуално състояние на фирмите ще могат да бъдат извършвани от 15 август, сряда. Поетапно ще бъде възстановяван достъпът до останалите..

публикувано на 14.08.18 в 06:34
Димитър Желязков-Митьо Очите

Прокуратурата повдигна обвинения на общински съветник от Несебър за участие в групата на Митьо Очите

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на Пейко Янков за участие в организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение, ръководена от Димитър Желязков - Очите, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Групата беше задържана при акция в Бургаско, но три лица бяха обявени за издирване - Митьо Очите, Калоян Колев и..

публикувано на 13.08.18 в 14:38

300 млн. лева допълнително са поискали общините от началото на годината

Искания за 300 млн. лева допълнителни средства за общините са постъпили в Министерството на финансите от началото на годината до 10 август. Това се казва в справка, направена специално за БНР, от ведомството. Оттам допълват, че към момента са удовлетворени около 30% от тях. Средно на глава от населението предоставените средства са 12 лева...

публикувано на 13.08.18 в 11:27

Франция затяга мерките срещу пластмасовите опаковки

Франция предприема мерки за ограничаване на пластмасовите опаковки. До 2025 година на пазара трябва да се предлагат само опаковки от пластмаса, които могат да се рециклират, съобщи държавният секретар в Министерството на околната среда Брюн Поарсон в интервю за френската преса. Тя допълни, че опаковките от разградими материали ще бъдат..

публикувано на 13.08.18 в 11:24