Доклад на омбудсмана

Снимка: Кирил Фалин

Народните представители ще обсъдят доклади за изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите и за дейността на омбудсмана Мая Манолова за миналата година. Докладът на омбудсмана отчита значителен ръст на подадени жалби от граждани. Преобладават оплакванията от монополните дружества и драстично са се увеличили жалбите, свързани със свръхзадлъжнялостта. В отчетния доклад на омбудсмана се отбелязва, че все по-трудно хората плащат сметките си към банки, фирми за бързи кредити и лизингови компании.

Докладът за изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите отчита изпълнението на заложените мерки по шестте приоритета на Стратегията - образование, здравеопазване, заетост, жилищни условия, култура, върховенство на закона и недискриминация.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Протестите на майки на деца с увреждания пред парламента зачестиха.

Протестиращите майки искат да се разпусне Националния съвет за хората с увреждания и пълна ревизия на синдикатите

Протестиращите майки на деца с увреждания настояват незабавно да се отнеме националното представителство на пациентски организации и НПО-тата за хора с увреждания. За разпускане на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания и прекратяване субсидирането на тези организации настояват още майките, както и да се разследва дейността на..

публикувано на 20.06.18 в 17:51

Майки на деца с увреждания искат разпускане на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

Протестиращите майки на деца с увреждания настояват незабавно да се отнеме националното представителство на пациентски организации и неправителствени организации за хора с увреждания. За разпускане на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания и прекратяване субсидирането на тези организации настояват още майките, както и да се..

публикувано на 20.06.18 в 17:02

Служителите на ИАРА вече могат да задържат рибари-нарушители и да употребят и сила

Служителите на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) вече имат право да задържат нарушители при установяване на незаконно деяние. Те ще могат да използват физическа сила и помощни средства след предупреждение, записващи и заснемащи технически средства, както и моторни превозни средства със специален режим на движение...

публикувано на 20.06.18 в 16:58

БСП внесе в НС вота на недоверие срещу кабинета на Борисов

БСП внесе в деловодството на Народното събрание вота на недоверие срещу кабинета на Борисов. Вотът на недоверие е за сектор „Сигурност”. Той е подписан от всички 80 депутати от ПГ на „БСП за България”. Вотът беше внесен от депутата Елена Йончева и ръководството на..

публикувано на 20.06.18 в 12:34

Премиерът прие оставката на зам.-министър Росица Димитрова

Министър-председателят Бойко Борисов прие подадената от заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова оставка, съобщиха от правителствената пресслужба. Мотивът на Димитрова е създалата се обществена чувствителност във връзка с участието й в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания,..

публикувано на 20.06.18 в 09:57

В Канада легализираха изцяло употребата на марихуана

Предложението беше подкрепено с 52 гласа срещу 29 против в Сената."Досега беше твърде лесно за децата ни да се сдобият с марихуана, а престъпниците да извлекат ползи. Днес променихме това", коментира премиерът Джъстин Трюдо, който обеща много сериозна регулация.Легалната продажба на марихуана в Канада ще започне най-рано през септември...

публикувано на 20.06.18 в 08:29
Изпълнителното бюро на БСП заседава днес в Благоевград. След заседанието Корнелия Нинова обяви началото на процеса на обединение с партия АБВ

БСП внася вота на недоверие към правителството

На разширено заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група на „БСП за България” във вторник левицата обсъди и конкретизира мотивите си.Още преди седмица социалистите обявиха, че вотът на недоверие срещу кабинета е по темите „Сигурност” и несправянето на МВР с престъпността. Според столетницата случващото се през..

публикувано на 20.06.18 в 07:13