Доклад на омбудсмана

Снимка: Кирил Фалин

Народните представители ще обсъдят доклади за изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите и за дейността на омбудсмана Мая Манолова за миналата година. Докладът на омбудсмана отчита значителен ръст на подадени жалби от граждани. Преобладават оплакванията от монополните дружества и драстично са се увеличили жалбите, свързани със свръхзадлъжнялостта. В отчетния доклад на омбудсмана се отбелязва, че все по-трудно хората плащат сметките си към банки, фирми за бързи кредити и лизингови компании.

Докладът за изпълнението на Националната стратегия за интегриране на ромите отчита изпълнението на заложените мерки по шестте приоритета на Стратегията - образование, здравеопазване, заетост, жилищни условия, култура, върховенство на закона и недискриминация.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Дъновисти посрещнаха Слънчевата нова година

Повече от 1000 последователи на Петър Дънов посрещнаха тази сутрин Слънчевата нова година на Седемте рилски езера и изиграха традиционния танц Паневритмия. В него са се включили и много туристи и планинари, които са се намирали на Седемте рилски езера. Празникът продължава и днес следобед, със срещи и беседи на всички Дъновисти, пристигнали за..

публикувано на 19.08.18 в 16:12
хуманитарна помощ

19 август - Световен ден на хуманитарната помощ

Два милиарда души живеят в бедност по света, а други 75 млн. са в изключителна бедност и се борят за оцеляването си, сочи Доклада за глобална хуманитарна подкрепа 2018 (GHAR2018). Погледът върху положението на безпомощните хора, страдащи от глад, суша, сблъсъци и природни бедствия, излезе за Световния ден на хуманитарната помощ, отбелязан всяка..

публикувано на 19.08.18 в 15:12

Британски моден магнат дари 1 млн. паунда за нов референдум

Съсобственикът на британската модна верига „Супердрай“ Джулиан Дънкъртън дари 1 млн. паунда (1,1 млн. евро) за кампанията „Гласът на народа“ за провеждане на нов референдум за Брекзит. „Не е твърде късно“, написа Дънкъртън във в. „Сънди Таймс“. „Имаме истински шанс да обърнем това.“..

публикувано на 19.08.18 в 14:45

Наплив на българи и гърци по турските пазарите

Високите курсове на долара и еврото на турските финансови пазари поради спада на турската лира от последните дни се превърнаха в предимство за търговците в Одрин. Клиенти от България и Гърция тези дни буквално заливат магазините и пазарите в граничния град. Високият курс на българския лев спрямо еврото (днес един лев се обменя за 3.50 турски..

публикувано на 19.08.18 в 14:41

Премиерът свика утре среща в МС с финансовия министър и КФН по казуса със застрахователната компания"Олимпик"

Ще положим всички усилия да помогнем, до колкото ни позволява законът, на клиентите на кипърската застрахователна компания, която е в ликвидация. Това е казал министър-председателят Бойко Борисов, който посети ремонтни дейности в Стара Загора, съобщава пресцентърът на кабинета. Още утре премиерът ще свика среща с финансовия министър..

публикувано на 19.08.18 в 14:30

Регистрираха първично огнище на туберкулоза по говедата

Първично огнище на туберкулоза по говедата е регистрирана в кравеферма край Стрелча. В региона се въвеждат строги мерки за недопускане на разпространяване на заболяването. Забранява се извеждането на селскостопански животни и на домашни любимци на територията на общината, които не са регистрирани и на които не са извършени мерките по програмата..

публикувано на 19.08.18 в 13:51

Приключи спасително-издирвателната операция в Генуа

Спасително-издирвателната операция за изчезналите след рухването на моста "Моранди" на автомагистрала А10 в италианския град Генуа приключи снощи, след като труповете на 3-членното семейство, за което бе съобщено вчера, бяха извадени от автомобила, в който бяха затиснати. Така официално обявеният от префектурата на Генуа брой на жертвите стана 43,..

публикувано на 19.08.18 в 13:46