Авиокомпания стана партньор на MTV Presents Varna Beach

Една от четирите авиокомпании, които возят най-много туристи на летище Варна – Sun Express, става официален партньор на музикалния фестивал MTV Presents Varna Beach. Това съобщиха днес изпълнителния директор на концесионера на летището Улрих Хеппе и търговският директор на превозвач Петер Гладе.

Припомням, че това лято, фестивалът ще бъде проведен за втора поредна година. Датата е 12 август, а мястото Южния варненски плаж. Освен голямата звезда Рита Ора, своята публика във Варна ще намерят oще британската група за електронна музика Years&Years и американският рапър RedFoo, коментира организаторът на MTV Presents Varna Beach Робърт Куърк.

Между 8 и 12 август край зоната на музикалното събитие, което се очаква да е най-голямото в България, ще бъдат разположени и сцените и местата за забавление на младежкия фестивал Fun City.

С близо 20 на сто ще бъдат повече туристите от Германия, които това лято ще кацнат на летище Варна. Това съобщи днес изпълнителният директор на концесионера Фрапорт ТуинСтар, Улрих Хеппе. По думите му, през миналата година ръст на немските гости е бил само 2 процента в сравнение с 2016 г.

Припомняме, че тази година, трафикът през черноморските летища се очаква да нарасне общо с около 10%, а понастоящем най-големите пазари за Варна и Бургас са Русия, Германия, Великобритания и Полша. Очаква се спадът на руските туристи да продължи, а пътниците от последните три страни да се увеличат, като полският пазар продължава да се развива.

През август месец се очаква и двумилионният пътник на летище Варна и 3-милионният в Бургас. Осем са новите авиолинии на двете морски летища. Сред тях преобладават чартърните, но има и много нови нискотарифни полети, което води до двойно увеличение на т. нар. уикенд и градски пътувания.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна след пороя

Докато синоптиците прогнозират през нощта облачността постепенно да намалее до ясно време, а след полунощ валежите да спрат, тази вечер около 20 часа Варна беше залята от порой. В някои райони на града падна и градушка. Снимките в публикацията са и на репортери на Радио Варна, и на членове на фейсбук групи /Марияна Димитрова, Айедин Стоянов, Венци..

публикувано на 21.05.19 в 21:34
Градушката с размери на лешник е унищожила реколтата в селата

Градушка колкото лешник удари Юнец и Шкорпиловци

Градушка с големината на лешник е унищожила насажденията в дворовете на жителите на село Юнец, община Долни чифлик, Варненска област. Кметът на населеното място, което има 30 жители - Стефан Кулев каза, че ще се наложи хората да пренасаждат посевите си (чуйте повече в прикачения звуков файл). Стана ясно,че едра градушка е паднала и в село..

публикувано на 21.05.19 в 16:49

По магистрала до Търговище - през октомври догодина

До октомври следващата година  автомагистрала "Хемус" между Варна и Търговище ще е готова. Това съобщи по време на посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов. Той, заедно  с министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев, посети новостроящия се храм "Св.великомъченик  Прокопий Варненски". Премиерът и министрите..

публикувано на 21.05.19 в 16:46

Най-старата детска градина във Варна отвори врати след основен ремонт

Обновената детска градина "Светулка" във Варна днес отново отвори врати след основен ремонт. Общата стойност за пълната реконструкция на детската градина възлиза на повече от 16 милиона лева. Сградата е топлоизолирана и ремонтирана, сменени са и леглата, на които децата спят. Трите площадки за игра в двора са с нови пързалки и т.н...

публикувано на 21.05.19 в 16:25

За година и половина ще е готово рибарското пристанище на "Карантината"

Надявам се за година и половина да е готово и да функционира рибарското пристанище в район "Аспарухово" във Варна, каза днес преди първата копка на съоръжението кметът на общината Иван Портних. Той допълни, че съоръжението  в местността "Карантината" е изключително мащабно и модерно. Проектът се финансира по „Програма за морско дело и..

публикувано на 21.05.19 в 15:40

Близо 1700 са обновените сгради по Програмата за енергийна ефективност

„Близо 1700 са сградите, обновени по Националната програма за енергийна ефективност. Общият брой на санираните сгради до края на този етап на програмата ще надхвърли 2000. До момента са осигурени 2 млрд. лева за обновяване на сградите“. Това обяви на пресконференция Валентин Йовев, зам.-министър на регионалното развитие и..

публикувано на 21.05.19 в 14:58

Ректорът на Медицинския университет във Варна стана почетен доктор на Морското училище

Ректорът на Варненския медицински университет проф. д-р Красимир Иванов днес бе удостоен с почетното научно звание "Доктор хонорис кауза" на Висшето военноморско училище. Решението на Академичния съвет проф. Иванов да стане почетен доктор е мотивирано от дългогодишното сътрудничество между двата университета, посочи ректорът на..

публикувано на 21.05.19 в 14:56