Авиокомпания стана партньор на MTV Presents Varna Beach

Една от четирите авиокомпании, които возят най-много туристи на летище Варна – Sun Express, става официален партньор на музикалния фестивал MTV Presents Varna Beach. Това съобщиха днес изпълнителния директор на концесионера на летището Улрих Хеппе и търговският директор на превозвач Петер Гладе.

Припомням, че това лято, фестивалът ще бъде проведен за втора поредна година. Датата е 12 август, а мястото Южния варненски плаж. Освен голямата звезда Рита Ора, своята публика във Варна ще намерят oще британската група за електронна музика Years&Years и американският рапър RedFoo, коментира организаторът на MTV Presents Varna Beach Робърт Куърк.

Между 8 и 12 август край зоната на музикалното събитие, което се очаква да е най-голямото в България, ще бъдат разположени и сцените и местата за забавление на младежкия фестивал Fun City.

С близо 20 на сто ще бъдат повече туристите от Германия, които това лято ще кацнат на летище Варна. Това съобщи днес изпълнителният директор на концесионера Фрапорт ТуинСтар, Улрих Хеппе. По думите му, през миналата година ръст на немските гости е бил само 2 процента в сравнение с 2016 г.

Припомняме, че тази година, трафикът през черноморските летища се очаква да нарасне общо с около 10%, а понастоящем най-големите пазари за Варна и Бургас са Русия, Германия, Великобритания и Полша. Очаква се спадът на руските туристи да продължи, а пътниците от последните три страни да се увеличат, като полският пазар продължава да се развива.

През август месец се очаква и двумилионният пътник на летище Варна и 3-милионният в Бургас. Осем са новите авиолинии на двете морски летища. Сред тях преобладават чартърните, но има и много нови нискотарифни полети, което води до двойно увеличение на т. нар. уикенд и градски пътувания.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Coca-Cola открива финансов офис във Варна

Нов финансов офис открива във Варна Coca-Cola. Това стана ясно днес след среща на кмета Иван Портних  с мениджъри на Coca-Cola European Partners. Вицепрезидентът Тимъти Уолф и директорът Оливие Даниел съобщиха, че планират през май да открият нов финансов офис във Варна, който ще осигури над 90 нови работни места. Разговорите по темата започнаха..

публикувано на 16.01.19 в 17:47

Шест общини обявяват грипна епидемия, утре решават за Варна

Грипна епидемия се очаква да бъде обявена в шест общини във Варненска област. Това са Аврен, Девня, Долни чифлик, Дългопол, Провадия и Суворово. Считано от днес, 16 януари, занятията в двете училища на територията на община Девня се преустановяват заради високия процент засегнати от грип и остри респираторни заболявания, съобщи кметът..

публикувано на 16.01.19 в 16:39

Стопаните от Тутраканци ще съдят Агенцията по храните заради убитите прасета

Съдебен иск срещу Българската агенция за безопасност на храните ще заведат хората от провадийското село Тутраканци, чиито прасета бяха евтаназирани миналата година след положителни проби за африканска чума. Това съобщи Стефан Данаилов - един от потърпевшите собственици (чуйте прикачения файл). Жителите на селото събират и подписка с обръщение..

публикувано на 16.01.19 в 16:36

Дюлино - просторно и красиво, липсват му хора

Дюлино е село в Североизточна България, част от община Бяла, Варненска област. Селото е сгушено в подножието на Еминската планина - оттук започва Дюлинският проход. Районът е изключително живописен - къщите са разположени далеч едно от друга и е трудно да се каже, че са част от едно село.  Въздухът в селото е изключително здравословен - уникална..

публикувано на 16.01.19 в 16:19

Британска компания ще управлява от Варна транспортно приложение за Източна Европа

Британската IT компания започва проект за създаване и внедряване на дигитална платформа в България, която ще обединява всички транспортни средства на едно място и ще дава възможност за покупка на билети онлайн за тях, съобщи министерството на икономиката. Инвестицията ще надхвърли 1 млн. лв., а страната ни е избрана за базиране на целия проект и..

публикувано на 16.01.19 в 16:08

Затварят северното платно на бул. "Съборни" във Варна заради ремонт

Във връзка със строително-ремонтни работи по бул. „Съборни“,  в участъка от бул. „Вл. Варненчик“ до бул. „Сливница“ от 17-ти януари /четвъртък/ ще бъде затворено за движение  северното платно, съобщиха от община Варна без да уточняват до кога ще продължат ремонтните дейности. Движението ще бъде насочено по южното платно-двупосочно, няма да..

публикувано на 16.01.19 в 14:49

Искат оставката на председателя на Общинския съвет в Добрич

Втора извънредна сесия ще се проведе в Добрич на 22 януари във връзка с тегленето на дългосрочен заем за финансирането на довършването на блок „Добрич“, в който семейства трябва да получат апартаменти срещу отчуждените си имоти преди повече от 30 години. На вчерашното пленарно заседание съветниците от ГЕРБ отхвърлиха докладната с аргумента, че..

публикувано на 16.01.19 в 13:42