Общ туристически бранд ще имат страните от групата за Черноморско икономическо сътрудничество

Това  съобщи  във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която  участва в среща на министрите на туризма  от страните-членки на организацията. В декларацията от Варна са предвидени и други инициативи, свързани с круизите и културния туризъм, посочи Ангелкова:

Следващият председател на групата след България е Турция, където ще се състои среща за обсъждане на туристическите маршрути, в които засега ще бъдат включвани само обекти от списъка на световното наследство на Юнеско.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Суворово с бюджет от близо 8 млн. лева за 2019-а

Над 5 млн. лв. се очаква да бъдат приведени от държавния бюджет, които ще формират основата на бюджета на община Суворово. Там се предвижда през следващата година да бъдат събрани от местни данъци и такси над 2 млн. лв. Така бюджетът на общината за 2019 г. ще достигне близо 8 млн. лв, стана ясно по време на публичното му обсъждане с граждани на..

публикувано на 19.12.18 в 12:35

Календарът "Каварна 2019" събира кадри от туристически забележителности и фестивални събития

Община Каварна събра туристически забележителности и мигове от фестивални събития в календара за новата година, съобщават от кметската управа. Първата цветна страница е запечатала кадър с фойерверките от Огнената фиеста на историческия нос Чиракман. Календарът анонсира новите издания и на общобългарския младежки форум "С България в сърцето",..

публикувано на 19.12.18 в 12:27

Лошото време отмени ремонта на водопровода във Владиславово

Поради усложнената метеорологична обстановка изграждането на връзки на магистрален водопровод в кв. "Владислав Варненчик" от фирма "Хидрострой" се отлага, информират от "Водоснабдяване и канализация"-Варна. По план ремонтът на захранващия водопровод трябваше да наложи спиране на водата в част от квартала в днешния ден от 9 до 21 часа.

публикувано на 19.12.18 в 11:15

1 тон алкохол в нелегален казан за ракия откриха варненски митничари

Около 1 000 литра етилов алкохол откриха в нелегален „казан за ракия“ на територията на област Варна служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Варна. На 14 декември 2018 г. митническите служители извършват проверка по оперативна информация в стопанска постройка. При проверката те установяват на мястото съоръжение..

обновено на 19.12.18 в 11:07

Ученици от МГ помагат на деца от домове

Благотворителен базар за деца в неравностойно положение организираха ученици от МГ Варна. Искаме да помогнем да деца в домове. "Аз имах прекрасни празници, но вече пораснах и осъзнах, че  бих искала да направя празниците такива и за деца, които нямат родители", поясни пред Даниела Стойнова, ученичката от 9 клас Хелин Али. Още за мотивите, които стоят зад..

публикувано на 19.12.18 в 10:24

Проф. Милко Коларов уважи концерта на детския хор „Добри Христов”

Детски хор „Добри Христов”, който тази година отбелязва 65 години от основаването си, пя за варненската публика в Градската художествена галерия. Сред официалните гости бе проф. Милко Коларов, удостоен с орден „Св. св. Кирил и Методий” огърлие за значимите му заслуги в областта на културата и изкуството. Композиторът аплодира изпълненията..

публикувано на 19.12.18 в 10:10

Проходими са пътищата в Добричка област

Пътищата в Добричка област са проходими при зимни условия. На места има заснежени и заледени участъци, съобщават от Областното пътно управление. 16 машини обработват пътните настилки в различни направления. Няма затворени пътища, препоръката към водачите на МПС е да шофират внимателно и да се съобразяват с пътната обстановка. От Областния..

публикувано на 19.12.18 в 09:16