Местят децата от детска градина "Мир" заради паднала мазилка

Децата от детска градина "Мир" във Варна са преместени във филиалите на детското заведение. Причината е вчерашният инцидент, когато следобед внезапно е паднало парче мазилка от тавана на стая на втория етаж, докато 18 деца са имали занятие. Три  деца са получили леки наранявания. След преглед е установено, че са добре, посочи Лилия Христова - директор на дирекция "Образование" в община Варна


Представители на строителната фирма казаха, че няма видими следи и не е ясно защо е паднала мазилката след двегодишно въвеждане на сградата в експлоатация. Сега се сменят гипсовите тавани с окачени на всички етажи на сградата.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънце и дъжд на места

Днес денят ще започне със слънчево време. Около обяд от северозапад бързо ще се заоблачава и предимно във вътрешността на Североизточна България, по преминаващ фронт, ще завали дъжд. Преди обяд вятърът ще е слаб, следобед и вечерта ще се обърне от север-североизток и за кратко ще се усили до 10-15 м/сек. Ще започне да прониква по-студен..

публикувано на 26.03.19 в 06:43

Адресите без ток на 26 март

В делничните дни до края на седмицата без ток от 9 до 16 ч. , заради неотложни ремонти без ток ще са в селата Аврен, Тутраканци, Величково, Дъбравино, Чайка, Царевци и Сава, както и в Радан войвода и. Ген. Колево.  По същата причина и в същия делничен порядък, от 9 до 17 ч. , ще са без ток в местността Боровец - юг. Временни смущения между 9 и..

публикувано на 26.03.19 в 06:32

Булевард " Осми Приморски пехотен полк" ще е затворен за час днес

Във връзка с честването на 106 години от битката при Одрин във вторник преди обед ще бъде затворена част от бул. "Осми приморски полк", съобщават от общинската администрация.  Движението на превозни средства ще бъде забранено от 10.45 до 12.00 ч. само в платното в посока „Почивка“от кръстовището с бул. „Чаталджа“ до кръстовището с ул. „Царевец“...

обновено на 26.03.19 в 06:22

Стари лекарства и други опасни отпадъци - къде да ги изхвърлим?

Три кампании за събиране на опасни отпадъци от домакинства са планирани във Варна до края на септември. Мобилният пункт, който ще ги приема безвъзмездно, ще бъде в различни точки на града, като местата предварително ще бъдат съобщавани. Видовете отпадъци, които гражданите могат да предават, са: лекарства с изтекъл срок на годност;..

публикувано на 25.03.19 в 15:52

Записването за Варненския карнавал продължава до края на седмицата

Записването за участие във Варненския карнавал продължава до 1-ви април. Граждани и организации могат да подават документи за участие в петото издание на възродения "Празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия - Варненския карнавал", който тази година ще се проведе на 13-ти април. Организатори на събитието са дирекциите..

публикувано на 25.03.19 в 15:28

Пролетен базар на цветя и концерт за Благовещение

Пролетен базар на цветя и концерт  организираха на Благовещение от Специалното училище за деца с нарушено зрение "Проф.д-р Иван Шишманов" във  Варна. 147 са възпитаниците на учебното заведение,132 от тях са с множество увреждания. Преди началото на концерта  Даниела Стойнова разговаря с учениците Георги Желязков, Максим Михайлов, Клара..

публикувано на 25.03.19 в 15:20

Пуснаха за движение северното платно на бул. "Цар Освободител"

Северното платно на бул. „Цар Освободител“ посока район „Младост“  е пуснато за движение от днес, видя репортер на Радио Варна.  Движението на кръстовището под ВиК беше затворено на 11 февруари заради изграждането на новата част от бул. "Васил Левски".Очакваше се преминаването през тази част от пътната мрежа да е блокирано в рамките на два..

публикувано на 25.03.19 в 15:18