Здравната комисия подкрепи предсрочното прекратяване мандата на Камен Плочев

Снимка: Economic.bg

11 от депутатите в здравната комисия на НС гласуваха „за”, 7 бяха „против” предложения проект за решение за предсрочно прекратяване на мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), проф. д-р Камен Плочев.

Комисията по здравеопазване в НС заседава извънредно днес с една единствена точка, която беше за обсъждане на постъпило в Комисията по здравеопазването писмо на 12 юни 2018 г. от председателя на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса в изпълнение на решение на Надзорния съвет на НЗОК от 8 юни 2018 г.

По закон предсрочно прекратяване на мандата на управителя на НЗОК става с решение на Народното събрание като един от текстовете, за да стане това е и обективна невъзможност да изпълнява задълженията си като управител за срок, по-дълъг от три месеца.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Интензивен е трафикът към столицата

На автомагистрала „Хемус“ в района на 38-и км, поради ремонтни дейности, движението е отбито в платното, което е по посока Варна, а всички ремонтни участъци са подсигурени от пътни полицая. Наблюдава се засилен трафик и по път Е-79 в района на Кресненското дефиле. На автомагистрала „Тракия“, в района на Вакарел, има леко пътнотранспортно..

публикувано на 24.09.18 в 14:29

Предупреждение за бурен вятър

Синоптиците предупредиха за очакван силен до бурен вятър.Жълт код е обявен за по-голямата част от страната, с изключение на крайните югоизточни райони.В Дунавската равнина поривите на северопазападния вятър ще достигат 90 километра в час. 

публикувано на 24.09.18 в 12:50

Засилен трафик по пътищата и граничните пунктове

Засилен трафик по пътищата на страната се очаква в края на серията от три почивни дни. Най-натоварени за придвижване се очаква да бъдат магистралите „Тракия", „Хемус" и „Струма". По всички трасета, по които се очаква да има много движение, както и на граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния, ще има засилено полицейско присъствие. От днес..

публикувано на 24.09.18 в 08:45

Въвеждат ограничение на скоростта в участък от АМ "Тракия"

Заради неравности по пътното платно на магистрала "Тракия" в участъка между Чирпан и Стара Загора от понеделник се въвежда ограничение от 90 км/ч. Тази отсечка от аутобана е с дължина 40 километра и е пусната в експлоатация през 2007 г. От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че продължават..

публикувано на 24.09.18 в 07:14

Ураганен вятър остави без ток 140 хиляди домакинства в Чехия

Установени са 120 аварии на линиите за високо напрежение и стотици по-незначителни повреди в системата за електроснабдяване на потребителите.  Авариите са причинени от нахлулия в страната силен вятър, който на места е достигал силата на ураган. За ликвидиране на последиците от лошото време са мобилизирани стотици служители от..

публикувано на 24.09.18 в 07:09

На 1 октомври изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 1 октомври изтича срокът за подаване на коригираща декларация от физическите и юридическите лица, напомнят от НАП. Гражданите и фирмите имат възможност веднъж годишно сами да коригират дължимия данък, който са декларирали пред приходната агенция с годишната данъчна декларация. Това става с подаването на еднократна коригираща декларация..

публикувано на 24.09.18 в 06:40

Една от затворените фабрики край Карнобат ще заработи още тази вечер

Една от фабриките край Карнобат на бизнесмена Миню Стайков ще възстанови работата си още тази вечер, а другите две утре, реши Районният съд в Карнобат. Предприятията бяха затворени в петък след акция на агенция "Митници" и работниците организираха протести с искане за възстановяване на производствения процес. От агенция "Митници" тази..

публикувано на 23.09.18 в 17:16