От днес е в сила лятното разписание между Балчик и Албена

| обновено на 15.06.18 в 07:18

От 15 юни до 15 септември е в сила лятното разписание на автобусната линия Балчик – Албена. Първият час от Белия град към курорта е в 7,25 часа, а последният – в 19,15 ч. Обратното, от Албена към Балчик са съответно в 8,00 и в 20,00 часа. Подробното разписание е посочено на административния сайт balchik.bg

Също от 15 юни стартира линия №2 – Балчик – Тузлата и обратното. Осигурени са 6 курса през деня във всяка посока, като първият е в 8,30 ч., а последният в 18,00 часа. От Тузлата първият рейс тръгва в 9,00 часа, а последният към Балчик – в 18,30 ч. Линия №2 се изпълнява до 15 септември с маршрут: кв.Левски – ул. „Райко Даскалов“ - Автогара - Център - пл. „Рибарски“ – Тузла.

Лятното разписание на градска линия №3, която осигурява обществен транспорт от крайбрежието до най-многолюдния квартал „Балик“ в Балчик ще бъде въведено от 1 юли до 31 август. Първият курс от спирка Ново гробище е в 6,00 часа, а последният на обратно от площад „Рибарски“ ще бъде в 24,00 часа.

Туристическият и културно-информационен център “Мелницата” (Пл. "Кап. Георги Радков", Балчик) е с лятно работно време - от 9.00 до 18,00ч. всеки ден до 30 септември. Там желаещите да ползват общинските велосипеди могат да се сдобият с карти за достъп до стоянките.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Варна след пороя

Докато синоптиците прогнозират през нощта облачността постепенно да намалее до ясно време, а след полунощ валежите да спрат, тази вечер около 20 часа Варна беше залята от порой. В някои райони на града падна и градушка. Снимките в публикацията са и на репортери на Радио Варна, и на членове на фейсбук групи /Марияна Димитрова, Айедин Стоянов, Венци..

публикувано на 21.05.19 в 21:34
Градушката с размери на лешник е унищожила реколтата в селата

Градушка колкото лешник удари Юнец и Шкорпиловци

Градушка с големината на лешник е унищожила насажденията в дворовете на жителите на село Юнец, община Долни чифлик, Варненска област. Кметът на населеното място, което има 30 жители - Стефан Кулев каза, че ще се наложи хората да пренасаждат посевите си (чуйте повече в прикачения звуков файл). Стана ясно,че едра градушка е паднала и в село..

публикувано на 21.05.19 в 16:49

По магистрала до Търговище - през октомври догодина

До октомври следващата година  автомагистрала "Хемус" между Варна и Търговище ще е готова. Това съобщи по време на посещението си във Варна премиерът Бойко Борисов. Той, заедно  с министъра на финансите Владислав Горанов и вицепремиера Томислав Дончев, посети новостроящия се храм "Св.великомъченик  Прокопий Варненски". Премиерът и министрите..

публикувано на 21.05.19 в 16:46

Най-старата детска градина във Варна отвори врати след основен ремонт

Обновената детска градина "Светулка" във Варна днес отново отвори врати след основен ремонт. Общата стойност за пълната реконструкция на детската градина възлиза на повече от 16 милиона лева. Сградата е топлоизолирана и ремонтирана, сменени са и леглата, на които децата спят. Трите площадки за игра в двора са с нови пързалки и т.н...

публикувано на 21.05.19 в 16:25

За година и половина ще е готово рибарското пристанище на "Карантината"

Надявам се за година и половина да е готово и да функционира рибарското пристанище в район "Аспарухово" във Варна, каза днес преди първата копка на съоръжението кметът на общината Иван Портних. Той допълни, че съоръжението  в местността "Карантината" е изключително мащабно и модерно. Проектът се финансира по „Програма за морско дело и..

публикувано на 21.05.19 в 15:40

Близо 1700 са обновените сгради по Програмата за енергийна ефективност

„Близо 1700 са сградите, обновени по Националната програма за енергийна ефективност. Общият брой на санираните сгради до края на този етап на програмата ще надхвърли 2000. До момента са осигурени 2 млрд. лева за обновяване на сградите“. Това обяви на пресконференция Валентин Йовев, зам.-министър на регионалното развитие и..

публикувано на 21.05.19 в 14:58

Ректорът на Медицинския университет във Варна стана почетен доктор на Морското училище

Ректорът на Варненския медицински университет проф. д-р Красимир Иванов днес бе удостоен с почетното научно звание "Доктор хонорис кауза" на Висшето военноморско училище. Решението на Академичния съвет проф. Иванов да стане почетен доктор е мотивирано от дългогодишното сътрудничество между двата университета, посочи ректорът на..

публикувано на 21.05.19 в 14:56