От днес е в сила лятното разписание между Балчик и Албена

| обновено на 15.06.18 в 07:18

От 15 юни до 15 септември е в сила лятното разписание на автобусната линия Балчик – Албена. Първият час от Белия град към курорта е в 7,25 часа, а последният – в 19,15 ч. Обратното, от Албена към Балчик са съответно в 8,00 и в 20,00 часа. Подробното разписание е посочено на административния сайт balchik.bg

Също от 15 юни стартира линия №2 – Балчик – Тузлата и обратното. Осигурени са 6 курса през деня във всяка посока, като първият е в 8,30 ч., а последният в 18,00 часа. От Тузлата първият рейс тръгва в 9,00 часа, а последният към Балчик – в 18,30 ч. Линия №2 се изпълнява до 15 септември с маршрут: кв.Левски – ул. „Райко Даскалов“ - Автогара - Център - пл. „Рибарски“ – Тузла.

Лятното разписание на градска линия №3, която осигурява обществен транспорт от крайбрежието до най-многолюдния квартал „Балик“ в Балчик ще бъде въведено от 1 юли до 31 август. Първият курс от спирка Ново гробище е в 6,00 часа, а последният на обратно от площад „Рибарски“ ще бъде в 24,00 часа.

Туристическият и културно-информационен център “Мелницата” (Пл. "Кап. Георги Радков", Балчик) е с лятно работно време - от 9.00 до 18,00ч. всеки ден до 30 септември. Там желаещите да ползват общинските велосипеди могат да се сдобият с карти за достъп до стоянките.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето е слънчево, с температури до 11 градуса

Ще преобладава слънчево време. Временни увеличения на облачността ще има сутринта над Североизточна България и по Северното Черноморие. Ще духа слаб западен вятър, който по-късно следобед ще се ориентира от юг-югозапад и ще се усили до умерен. Минимални температури между минус 2 и плюс 3 градуса. Максималните температури ще се повишат до..

публикувано на 17.01.19 в 07:48

Днес ще стане ясно дали ще бъде обявена грипна ваканция във Варна

Грипна ваканция до 20 януари включително е обявена във всички училища в общините от Варненска област Провадия, Долни чифлик, Суворово, Девня и Аврен. В отделни училища в Дългопол -"Климент Охридски", във Вълчи дол - "Васил Левски" и в училището в село Езерово, община Белослав, също няма да учат в този период. Днес в 15 часа в Регионалната..

публикувано на 17.01.19 в 07:46

Затварят северното платно на бул. "Съборни" във Варна заради ремонт

Във връзка със строително-ремонтни работи по бул. „Съборни“,  в участъка от бул. „Вл. Варненчик“ до бул. „Сливница“ от днес е затворено за движение  северното платно, съобщиха от община Варна без да уточняват до кога ще продължат ремонтните дейности. Движението е насочено по южното платно-двупосочно, няма да има маршрутни промени в движението на..

обновено на 17.01.19 в 06:20

Coca-Cola открива финансов офис във Варна

Нов финансов офис открива във Варна Coca-Cola. Това стана ясно днес след среща на кмета Иван Портних  с мениджъри на Coca-Cola European Partners. Вицепрезидентът Тимъти Уолф и директорът Оливие Даниел съобщиха, че планират през май да открият нов финансов офис във Варна, който ще осигури над 90 нови работни места. Разговорите по темата започнаха..

публикувано на 16.01.19 в 17:47

Шест общини обявяват грипна епидемия, утре решават за Варна

Грипна епидемия се очаква да бъде обявена в шест общини във Варненска област. Това са Аврен, Девня, Долни чифлик, Дългопол, Провадия и Суворово. Считано от днес, 16 януари, занятията в двете училища на територията на община Девня се преустановяват заради високия процент засегнати от грип и остри респираторни заболявания, съобщи кметът..

публикувано на 16.01.19 в 16:39

Стопаните от Тутраканци ще съдят Агенцията по храните заради убитите прасета

Съдебен иск срещу Българската агенция за безопасност на храните ще заведат хората от провадийското село Тутраканци, чиито прасета бяха евтаназирани миналата година след положителни проби за африканска чума. Това съобщи Стефан Данаилов - един от потърпевшите собственици (чуйте прикачения файл). Жителите на селото събират и подписка с обръщение..

публикувано на 16.01.19 в 16:36

Дюлино - просторно и красиво, липсват му хора

Дюлино е село в Североизточна България, част от община Бяла, Варненска област. Селото е сгушено в подножието на Еминската планина - оттук започва Дюлинският проход. Районът е изключително живописен - къщите са разположени далеч едно от друга и е трудно да се каже, че са част от едно село.  Въздухът в селото е изключително здравословен - уникална..

публикувано на 16.01.19 в 16:19