От днес е в сила лятното разписание между Балчик и Албена

| обновено на 15.06.18 в 07:18

От 15 юни до 15 септември е в сила лятното разписание на автобусната линия Балчик – Албена. Първият час от Белия град към курорта е в 7,25 часа, а последният – в 19,15 ч. Обратното, от Албена към Балчик са съответно в 8,00 и в 20,00 часа. Подробното разписание е посочено на административния сайт balchik.bg

Също от 15 юни стартира линия №2 – Балчик – Тузлата и обратното. Осигурени са 6 курса през деня във всяка посока, като първият е в 8,30 ч., а последният в 18,00 часа. От Тузлата първият рейс тръгва в 9,00 часа, а последният към Балчик – в 18,30 ч. Линия №2 се изпълнява до 15 септември с маршрут: кв.Левски – ул. „Райко Даскалов“ - Автогара - Център - пл. „Рибарски“ – Тузла.

Лятното разписание на градска линия №3, която осигурява обществен транспорт от крайбрежието до най-многолюдния квартал „Балик“ в Балчик ще бъде въведено от 1 юли до 31 август. Първият курс от спирка Ново гробище е в 6,00 часа, а последният на обратно от площад „Рибарски“ ще бъде в 24,00 часа.

Туристическият и културно-информационен център “Мелницата” (Пл. "Кап. Георги Радков", Балчик) е с лятно работно време - от 9.00 до 18,00ч. всеки ден до 30 септември. Там желаещите да ползват общинските велосипеди могат да се сдобият с карти за достъп до стоянките.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Определиха концесионера на плажа в курорта Св. Св. Константин и Елена

Плажът „Св. Св. Константин и Елена - голям плаж“ ще се стопанисва от „Свети Свети Константин и Елена Холдинг“ АД, реши правителството. Цената за ползване на чадър и шезлонг е от по 10 лв. Размерът на концесионните плащания за всяка календарна година от срока на концесиите е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне..

публикувано на 20.06.18 в 16:25

Стоматологията в Добрич отдава кабинети под наем

Седем кабинета в сградата на бившата стоматологична поликлиника в Добрич да бъдат отдадени под наем чрез публичен търг с тайно наддаване, предлага общинската администрация. Предложението ще бъде внесено от зам.-кмета по финанси и общинска собственост Елка Димова на заседанието на Общинския съвет на 26 юни. Предстоящите тръжни процедури ще се..

публикувано на 20.06.18 в 16:04

Областна администрация избра фирмата, която ще осигури спасители на неохраняемите плажове във Варненско

Фирма „Тата 1” ООД спечели обществената поръчка за осигуряване на водното спасяване на неохраняемите плажове в общините Варна и Аврен. Това каза за радио Варна областният управител Стоян Пасев. Две фирми кандидатстваха по поръчката на областната администрация за осигуряването на спасители на общо 16 неохраняеми плажа. Другата фирма бе "Трес 2015“..

публикувано на 20.06.18 в 15:40

Плажуващите не се вслушват в съветите на спасителите

Започнаха летните отпуски... И все по-осезателно замирисва на море, на свободни летни дни, на безгрижие, на сладолед, на бира, на мечти... любов и още нещо. От два дни флагът във Варна е жълт... Като яркостта на слънцето. Пясъкът вече пари. Чадърът на градския плаж е по 5 лева, шезлонгът също е 5 лева. Водата е с цвят тюркоаз, с топлина..

публикувано на 20.06.18 в 15:35
Галин Николов

Галин Николов за промените в закона: Испекторите на ИАРА може да използват физическа сила

Народните представители приеха окончателни промени в Закона за рибарството и аквакултурите, които осигуряват по-голяма сигурност за инспекторите на ИАРА при извършаване на проверки. При установяване на нарушения по закона, Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ще може да задържа правонарушители, да използва записващи и..

публикувано на 20.06.18 в 14:53

Силно начало за X-я национален събор на читалищата в Бяла

Десетото издание на Националния събор на читалищата официално откриха снощи Анастас Трендафилов - кмет на Община Бяла и Силва Хачерян – представител на Министерство на културата.  Зрителите се насладиха на 20 индивидуални и групови изпълнения, а организаторите връчиха 8 златни медала.  Участват 57 читалища с общо над 1100..

публикувано на 20.06.18 в 14:46
Смятаното доскоро за изгубено писмо на Христо Ботев до Христо Сяров, дарено на агенцията от наследниците на фабриканта.

Лични архиви попълват "бели" петна в историята ни

Личните архиви и истории, част от голямата история стават все по-интересни на историците. Това посочи за РВ директорът на варненския държавен архив Владимир Владимиров. До последните политически промени, а и малко след това, приоритет бяха архивите на големите предприятия. Сега тенденциите се обръщат, което позволява да попълваме белите петна в..

публикувано на 20.06.18 в 13:25