От днес е в сила лятното разписание между Балчик и Албена

| обновено на 15.06.18 в 07:18

От 15 юни до 15 септември е в сила лятното разписание на автобусната линия Балчик – Албена. Първият час от Белия град към курорта е в 7,25 часа, а последният – в 19,15 ч. Обратното, от Албена към Балчик са съответно в 8,00 и в 20,00 часа. Подробното разписание е посочено на административния сайт balchik.bg

Също от 15 юни стартира линия №2 – Балчик – Тузлата и обратното. Осигурени са 6 курса през деня във всяка посока, като първият е в 8,30 ч., а последният в 18,00 часа. От Тузлата първият рейс тръгва в 9,00 часа, а последният към Балчик – в 18,30 ч. Линия №2 се изпълнява до 15 септември с маршрут: кв.Левски – ул. „Райко Даскалов“ - Автогара - Център - пл. „Рибарски“ – Тузла.

Лятното разписание на градска линия №3, която осигурява обществен транспорт от крайбрежието до най-многолюдния квартал „Балик“ в Балчик ще бъде въведено от 1 юли до 31 август. Първият курс от спирка Ново гробище е в 6,00 часа, а последният на обратно от площад „Рибарски“ ще бъде в 24,00 часа.

Туристическият и културно-информационен център “Мелницата” (Пл. "Кап. Георги Радков", Балчик) е с лятно работно време - от 9.00 до 18,00ч. всеки ден до 30 септември. Там желаещите да ползват общинските велосипеди могат да се сдобият с карти за достъп до стоянките.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Общинският съвет в Балчик ще гласува за новата съдебна палата

Висшият съдебен съвет е отправил искане до Община Балчик за безвъзмездно подновяване правото на строеж върху общински парцел от 767 квадратни метра в центъра, непосредствено до читалище „Паисий Хилендарски“, за нова съдебна палата. Така се цели трайно решаване нуждите на съдебната власт от сграден фонд в общината. На това..

публикувано на 15.10.18 в 16:48

Започва благотворителна кампания за градеж на нова църква в Добрич

Варненският и Великопреславският митрополит Йоан е дал своята благословия за изграждането на нов православен храм в Добрич. Новата църква ще е в кв. „Добротица“, общината също подкрепя проекта, съобщи енорийският свещеник Петър Димитров. Той добави, че  за изграждането на храма ще са необходими около 700 000 лева. Започва благотворителна..

публикувано на 15.10.18 в 16:39

Остеопорозата или как да се грижим за костите си?

Информационна седмица по повод 20 октомври – Световен ден за борба с остеопорозата, провежда в дните от 15 до 19 октомври Регионалната библиотека „Дора Габе“ в Добрич. В Центъра за информация и справочно-библиографско обслужване всеки посетител  може да получи информация и  дипляна, свързани със заболяването и неговата превенция. Дипляната..

публикувано на 15.10.18 в 16:35

Вагони от царско време се рушат край село Арковна

Оригинални вагони от царскатажелезопътна композиция стоят от десетилетия край с. Арковна, община Дългопол, и се рушат безвъзвратно. За тези реликви алармират жители на селото и допълват, че ако не се вземат спешни мерки, те ще бъдат безвъзвратно загубени за българската история. “В селото се знае много отдавна, че те са били част от царската..

публикувано на 15.10.18 в 16:06

Позиция: Скелети в Дупката

43 244 000 лева. За толкова Община Варна ще си купи от Георги Гергов... Дупка. Огромна сума на фона на безбройните харчове, за които все не достигат пари - и във Варна, и в държавата. Факт, който изваден от контекста, би възмутил всеки. Щипка местен патриотизъм, обаче,  и ясното съзнание, че единственото бъдеще на Варна е като град със силно развит..

публикувано на 15.10.18 в 15:58

Все по-малко деца отпадат от училище

Все по-малко ученици от малцинствата отпадат от училище. Това каза за радио Варна Силвия Станчева, регионален образователен координатор за Североизточна България от Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе". Основната причина, поради която родители отписват детето си от училище,  е заминаване в чужбина. Днес във Варна започна..

публикувано на 15.10.18 в 15:33

Жалба срещу милионите за Дупката пишат в "Демократична България"

От обединение „Демократична България” ще обжалват пред Върховния административен съд постановлението на Министерския съвет, с което се отпускат 43 244 000 лева за придобиване на 100 % от капитала на "ЦУМ-Варна" АД. В активите на дружеството, собственост на бизнесмена Георги Гергов, е т.нар.”Дупка" в центъра на Варна. Това съобщиха лидерите на..

публикувано на 15.10.18 в 14:51