Представяне на книгите "15 ангела на върха на пръста ми" на Ангелина Александрова и "Моментът преди порастване" на Лилия Йовнова

| обновено на 14.07.18 в 12:21

3 август (петък), Арт салон на Радио Варна, 19:00 часа

АНГЕЛИНА АЛЕКСАНДРОВА – „15 АНГЕЛА НА ВЪРХА НА ПРЪСТА МИ”

„Би могъл да е всеки пръст от ръката: вдигнат нагоре палец (милостинята на подарения хоризонт), показалец (местообитанието на езика), безимен пръст (имен ден на метафората), среден пръст (непристойно е да не виждаш по-далече от думата), кутре (малко човече с огромна умора). Хиромантия на поетическото предсказание, в което Ангелина Александрова е толкова опитна (превежда от чужди езици и собствени гледки), че да се запиташ чия е ръката ти, докато четеш тази синеока книга. Чете се със слаби ангели.”

ЛИЛИЯ ЙОВНОВА – „МОМЕНТЪТ ПРЕДИ ПОРАСТВАНЕ”

Но кой точно е този момент?

Моментът, в който думите започват дръзко да растат навътре, непроизнесени - и вече се превръщат в стихотворения. Моментът, след който близостта с Другия разчупва калъпа си - и започва да произвежда самота или пък независимост. Моментът, в който сладкото момиче вече е жена с прозорлив и елегантен ум.

Лили ни разказва честно историите на своето узряване и в хумора им вече накиселява тъгата.ВИЖТЕ ОЩЕ

Майсторски клас по оперно пеене с Емил Иванов

Майсторският клас по оперно пеене на Емил Иванов е част от събитията на ММФ "Варненско лято". Международната лятна академия ще завърши с концерт на участниците на 29 юли, неделя, в Концертно студио на Радио Варна, начало е в 19 часа. Вход свободен Емил Иванов /тенор/ е роден в Рим, Италия. Завършва оперно пеене в Музикалната академия в София...

публикувано на 17.07.18 в 14:27

Представяне на книгата "Любовта на разведената жена" на Събка Дякова - Чехович

30 юли (понеделник), Арт салон на Радио Варна, 19:00 часа СЪБКА ДЯКОВА – ЧЕХОВИЧ   ГОСТУВА НА ВАРНА С „ЛЮБОВТА НА РАЗВЕДЕНАТА ЖЕНА” Брак по любов. Развод от любов. Един мъж следва сърцето си, една жена остава с разбито сърце. Това е нейната изповед за любовта, за брака, за мечтите и рухването им, за кухнята и секса, за изневярата, развода,..

обновено на 14.07.18 в 12:22

Представяне на романа "Остайница" на Ирена Иванова (Рене Карабаш)

2 август (четвъртък), Арт салон на Радио Варна, 19:00 часа Романът отвежда читателя при суровия Канун на Леке Дукагини, който все още властва в изолирани местности на Балканите. В него жени стават  заклети девици и се превръщат в мъже, с отрязани коси и облечени в мъжки дрехи. Кръвните вражди между фамилиите са ежедневие, любовта е равна..

обновено на 14.07.18 в 12:21

Радио Варна подкрепя за поредна година младите таланти

Каним Ви и през 2018-та година да пренесете и реализирате своите идеи в пространството на Радио Варна. Като обществена медия предлагаме отново безрезервно нашата организационна, техническа и медийна подкрепа за детски, юношески и младежки прояви - индивидуални и колективни, на творчески състави, профилирани паралелки, училища по изкуства,..

публикувано на 02.02.18 в 14:03

Вечер в латино ритъм в Радио Варна

Няма по-добър начин да се разтовариш от проблемите от това да се пренесеш в света на танца, макар и за малко. Чрез него можеш да изразиш всичките си емоции при това красиво. Когато човек танцува, не мисли за друго, а просто се отдава на ритъма на музиката. Всеки танц носи уникално усещане, но има танци като латиното, които докосват..

обновено на 16.01.18 в 08:25