"Новият ден" на 11 юли със Сияна Спиридонова

| обновено на 11.07.18 в 06:42
Снимка: Кристиян Димитров 13 г., ОДК Варна

“Календар” – историческа рубрика - 6.15 ч.

“1001 сутрини” – приказка за най-малките с актрисите Вера Стойкова и Диана Цолевска - 6.50 ч.

Преглед на регионалния и националния печат - 7.30 ч.

Темите и гостите в предаването след 8.00 ч.:

Синята зона във Варна стартира днес. Работното й време ще е всеки делник от 9 до 19 ч. Основната задача на ОП "Паркинги и синя зона" е да намали количеството на автомобили в централната част на града. Интервю с директорът на Общинското предприятие инж. Младен Иванов.

Какво е мнението на варненци за въвеждането на синята зона в града ни? Това ще облекчи ли трафика във Варна? И каква алтернатива ще търсят от сега работещите в центъра?

Масажистът Мирослава Георгиева за ползите от масажа през лятото и цялостната релаксация и тонизиране на организма, за които способства той.

Из Европа на две колела... Интервю с авантюриста от Франция - Клемон Ерну, чиято обиколка с велосипед мина и през Варна. 

Филмовият фестивал „Любовта е лудост“ предизвиква младежи на възраст до 35 години да се включат в интересно предизвикателство - да направят късометражен филм, с времетраене до 5 минути, за по-малко от два дни.

С флашмоб днес от 11 ч. близки на хора с увреждания ще отбележат един месец, от както беше изграден палатковият лагер в градинката до сградата на Община Варна.

ВИЖТЕ ОЩЕ

”На светло” на 18 юли с Мариела Димитрова

Общоградско честване по повод 181-годишнината от рождението на Васил   Левски ще се състои на паметника на Апостола в Морската градина във Варна. M алко известни факти от живота на Левски ще разкажат днес историците в Музея на Възраждането във Варна. По повод 181-та годишнина от рождението на Апостола на българската свобода днес там ще..

публикувано на 18.07.18 в 11:56

"Новият ден" на 18 юли 2018 г. с Димитрина Дончева

Увеличение на цените при някои плодове и зеленчуци  отчитат през юни от националната статистика. С колко? Отговорът от икономиста Ивелина Вълканова от Системата за агропазарна информация /САПИ/. Днес се навършват 181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Във връзка с годишнината в Музея на Възраждането във Варна ще..

публикувано на 18.07.18 в 05:55

"На светло" на 17 юли с Емилия Николова

Репортаж край сцената на фестивала “Света Марина” в аксаковското село Ботево Как Аквариумът във Варна отбелязва 86-та си годишнина? Проект насърчава предприемачеството сред младите жени в Дунавския регион. Къде се крие успехът? "Зелено училище" организира ТД "Родни Балкани"? Има ли места? Рубрика "Брегът на младостта" представя Международен..

публикувано на 17.07.18 в 11:14

Новият ден на 17 юли

От   Областната дирекция за безопасност на храните във Варна започнаха разпространяването на флаери на осем езика по повод африканската чума по свинете . 86 години от откриването си навършва днес Аквариума във Варна. Затова ще припомним накратко за знаковата сграда и за експозицията. Ще говорим и за неща, които на пръв поглед звучат..

публикувано на 17.07.18 в 06:13

"На светло" на 16 юли със Сияна Спиридонова

Вицепремиерът Валери Симеонов провери в петък вечер варненски заведения съвместно с Рeгионалната здравна инспекция и варненската полиция. Съставени са констативни протоколи и предписания на няколко барове и клубове. Какви рискове крие прекомерното излагане на слънце? Как да пазим себе си и децата от слънчево изгаряне? От колко до колко часа..

публикувано на 16.07.18 в 13:40

"Новият ден" на 16 юли 2018 г. с Димитрина Дончева

Как се познават узрелите и сладки пъпеши и дини ? Питаме производители и купувачи. И ако повечето хора могат сами да избират дневното си меню – то за други не е така. Каква храна получават през летните месеци хората към Домашния социален патронаж? Ще говорим с директора на Дирекция „Социални дейности” в община Варна Таня Василева. Ще ви..

публикувано на 16.07.18 в 05:00
Виктор Бузев в клипа, посветен на него

"Позиция" с Валери Великов, на 14 юли

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Управителят на ОП „Паркинги и синя зона” инж. Младен Иванов гостува в студиото с коментар за първите дни от въвеждането на синята зона. Кога ще е готов стадион Варна, има ли забавяне в ремонта на бул. „Левски“, колко и къде ще са новите..

публикувано на 14.07.18 в 08:30