Не шофирайте по "Басанович"! Улицата е в ремонт.

Снимка: Луиза Лазарова, БНР

Затворен за движение на МПС е участък от ул. "Д-р Иван Басанович" във Варна, видя репортер на Радио Варна.

Причината е преасфалтиране на пътя. Движението на автомобили се отклонява от кръстовището на ул. "Ген. Колев" посока бул. "Васил Левски".

Обходен маршрут е този по околовръстния път на бул. "Христо Смирненски" или ул. "Д-р Анастасия Железкова".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Над 10 лекари от ТЕЛК са задържани във Варненска област

Над 10 са задържаните лекари от ТЕЛК на територията на Варна и областта заради фалшиви медицински експертизи.  От Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" са провели акция по задържането на медици, които са издавали неверни решения за получаване на инвалидни пенсии. За дейността си специалистите са получавали подкупи. Сред..

обновено на 18.02.19 в 17:27

Варна получи награда за виртуалната разходка из Археологическия музей

Община Варна бе отличена в категория "Иновационен проект на годината за съвременни технологии",  за виртуалната 360 0  презентация на Археологическия музей.  Призът бе връчен по време на туристическото изложение „Ваканция и Спа експо 2019“,  което бе проведено в периода 14-ти - 16-ти февруари в София, съобщи Соня Ангелова, директор на..

публикувано на 18.02.19 в 16:26

Близо 20 тона дрехи събраха варненци в контейнерите на БЧК

Близо 20 тона дрехи са дарили към този момент варненци в поставените 12 сп ециализирани контейнера в града, съобщи Илко Раев, председател на Областната организация на Българския червен кръст във Варна. Кампанията продължава, а при интерес бройката на контейнерите за ненужни, но годни за употреба дрехи, ще бъде увеличена. Дрехите трябва да..

публикувано на 18.02.19 в 15:47

До неделя проверяват товарните автомобили и автобусите

От днес до 24 февруари се провежда операция на Пътна полиция за контрол на товарните автомобили и автобусите. Тя е част от календара на TISPOL – Европейската мрежа на службите на Пътна полиция и подобни действия има на територията на всички държави-членки. Операциите за контрол над товарните автомобили и автобусите имат за цел да се обърне внимание на..

публикувано на 18.02.19 в 15:42

1600 чужденци учат медицина във Варна

Д-р Екатерина Бомерт – специализант и докторант във Варна,  участва в екипа, разработил първия биопродукт у нас за лечение на роговица. Д-р Щефан Баарфус - асистент в катедрата по психиатрия на Медицински университет – Варна и практикуващ специалист в клиниката по психиатрия в Университетската болница „Св. Марина“ във Варна. Д-р Гиоргос Андронико –..

публикувано на 18.02.19 в 15:40

Ритуална резитба на лозята в ТУ-Варна

По случай професионалния празник на преподавателите и студентите от катедра „Растениевъдство“ в учебно-опитното поле до сграда НУК в двора на ТУ – Варна се проведе ритуална резитба на лозята.  Събитието бе съпътствано от традиционния конкурс за домашно вино. Той е четвърти поред. С  възможност за дегустация на бели и червени вина и розе от..

публикувано на 18.02.19 в 15:06

Поименен списък на неимунизираните деца срещу морбили прави РЗИ във Варна

Регионалната здравна инспекция-Варна е издала предписание до всички общопрактикуващи лекари в област Варна да направят преглед на имунизационния статус на децата от тяхната пациентска листа на възраст от 13 месеца до 18 години, които подлежат на имунизация срещу морбили. При открити неимунизирани деца или с поставена само една ваксина срещу морбили,..

публикувано на 18.02.19 в 14:20