Масово предаване на пластмасови капачки във Варна

Кампания "Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки"

Сдружение "Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки" организира най-голямото събиране на пластмасови капачки. Благотворителната кампания под наслов „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам" ще се организира с разрешението на Община Варна. Предаването на капачки ще се проведе на 29.09.2018г. (събота) от 09:00ч. до 16:00ч. пред Катедрален храм-паметник "Успение Богородично" във Варна. 

Пластмасови капачки повече няма да се събират в  отделни обекти, а всеки ще може да ги предаде през септември на обособен пункт пред Катедралата. Организаторите на кампанията напомнят отново, че пластмасовите капачки трябва да се предават в торби или чували, но не и в туби и кашони.

"Очакваме всеки от Вас да ни подкрепи и заедно да съберем най-голямото количество пластмасови капачки, които да предадем за рециклиране, а със събраните средства да закупим така нужните скъпоструващи медицински апарати за новородените бебета в АГ болница „Проф. д-р Димитър Стаматов" - Варна и МБАЛ "Св. Анна" - Варна", приканват от Сдружение "Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки".ВИЖТЕ ОЩЕ

Преброяването на населението и жилищния фонд през 2021-ва ще струва над 38 милиона лева

Малко над 38 млн. лева ще струва преброяването на населението и жилищния фонд през 2021 г. Това решиха депутатите, които приеха окончателно закона, в който са записани правилата и организацията, по която ще става то. Допитването ще се провежда чрез попълване на въпросник от преброител или онлайн.  Въведено е задължение на органите на публичната и..

публикувано на 21.02.19 в 12:51

Област Добрич е на едно от последните места по заплати

Област Добрич се нарежда в дъното на таблицата по среден месечен доход, според данните на Националния статистически институт. С над 7% е намалял и броят на наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на месец декември 2018 година. По данни на Националния статичстически институт през четвъртото тримесечие на 2018 г. средната..

публикувано на 21.02.19 в 12:13

Икономическия университет във Варна и КК "Албена" подписаха договор за сътрудничество

Студентите от Икономическия университет във Варна вече ще могат да използват базата на курортен комплекс „Албена” за придобиването на практически знания. Това стана възможно с подписването на договор за сътрудничество между висшето училище и акционерното дружество. С него е постигната договорка и за модернизирането на материалната база на колежа по..

публикувано на 21.02.19 в 09:10

Променлива ще е облачността

В часовете около обед ще намалява често до слънчево. Предиобед ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад, който следобед ще отслабне и ще се обърне от запад-югозапад, по крайбрежието от юг-югоизток. Максимални температури между 8 и 13 градуса, за Варна около 11..

публикувано на 21.02.19 в 06:56
Димитър Желязков-Митьо Очите

Гледат мярката за неотклонение на Митьо Очите

Апелативният специализиран наказателен съд ще разгледа мярката за неотклонение на Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите.Заседанието на Апелативният спецсъд ще се проведе на 21 февруари. Очите е с мярка постоянен арест, постановена му преди няколко дни – на 16 февруари, след като беше екстрадиран от..

публикувано на 21.02.19 в 05:55

Силно земетресение разтърси Югозападна Турция

По информация на  Европейския средиземноморски сеизмологичен център трусът е бил със сила 5,1 по скалата на Рихтер.Епицентърът на земетресението е на 57 километра южно от град Чанаккале и на около 200 км от границата между Турция и България, на дълбочина 8 км.Труст е усетен в Северозападна Турция, включително и Истанбул, както и Южна..

публикувано на 21.02.19 в 05:49

9 варненски села без ток днес

Пореден ден без електричество очаква жителите на няколко варненски села. От 9.00 до 16.00 часа се прекъсва електрозахранването в части от селата Дъбравино, Царевци, Пчелник, Добрина, Манастир, Тутраканци, Чайка, Бозвелийско и Цонево. От 9.00 часа до 17.00 часа без ток ще е и варненската местност Боровец-юг. Причина за спирането и днес..

публикувано на 21.02.19 в 05:00