"Отличен 6" с Валерия Василева

| обновено на 11.07.18 в 16:20

„Младите лидери“ – това е темата с продължение в предаването „Отличен 6“ тази седмица. Ще ви срещнем с Ралица Диканска, която е един от двамата български младежки делегати към ООН с мандат 2017-2018 година.

Националната кампания за избор на български младежки делегати към ООН се организира от Дружеството за ООН в България вече 12 години. Процедурата по селекцията на подходящите кандидати продължава 4 месеца и протича в 4 кръга. От края на юни за Ралица и за колегата и Ася Панджарова започна т.нар. пасивен период от мандата – в следващите шест месеца те ще обучат своите приемници. Следващите младежки делегати на страната ни към Организацията на Обединените нации са Дилиян Манолов и Явор Гочев, избрани сред 150 кандидати от цялата страна. Седем финалисти представиха на 20 юни своите идеи и приоритети за бъдещия мандат пред 14-членна комисия в Министерство на външните работи.

Ралица е студентка по архитектура, работи в семейната фирма и има вече сериозен стаж в неправителствения младежки сектор. Каква е ролята и отговорността на младежките делегати в Организацията на обединените нации – чуйте в разговора в програмата на Радио Варна след 11 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

”На светло” на 18 юли с Мариела Димитрова

Общоградско честване по повод 181-годишнината от рождението на Васил   Левски ще се състои на паметника на Апостола в Морската градина във Варна. M алко известни факти от живота на Левски ще разкажат днес историците в Музея на Възраждането във Варна. По повод 181-та годишнина от рождението на Апостола на българската свобода днес там ще..

публикувано на 18.07.18 в 11:56

"Новият ден" на 18 юли 2018 г. с Димитрина Дончева

Увеличение на цените при някои плодове и зеленчуци  отчитат през юни от националната статистика. С колко? Отговорът от икономиста Ивелина Вълканова от Системата за агропазарна информация /САПИ/. Днес се навършват 181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Във връзка с годишнината в Музея на Възраждането във Варна ще..

публикувано на 18.07.18 в 05:55

"На светло" на 17 юли с Емилия Николова

Репортаж край сцената на фестивала “Света Марина” в аксаковското село Ботево Как Аквариумът във Варна отбелязва 86-та си годишнина? Проект насърчава предприемачеството сред младите жени в Дунавския регион. Къде се крие успехът? "Зелено училище" организира ТД "Родни Балкани"? Има ли места? Рубрика "Брегът на младостта" представя Международен..

публикувано на 17.07.18 в 11:14

Новият ден на 17 юли

От   Областната дирекция за безопасност на храните във Варна започнаха разпространяването на флаери на осем езика по повод африканската чума по свинете . 86 години от откриването си навършва днес Аквариума във Варна. Затова ще припомним накратко за знаковата сграда и за експозицията. Ще говорим и за неща, които на пръв поглед звучат..

публикувано на 17.07.18 в 06:13

"На светло" на 16 юли със Сияна Спиридонова

Вицепремиерът Валери Симеонов провери в петък вечер варненски заведения съвместно с Рeгионалната здравна инспекция и варненската полиция. Съставени са констативни протоколи и предписания на няколко барове и клубове. Какви рискове крие прекомерното излагане на слънце? Как да пазим себе си и децата от слънчево изгаряне? От колко до колко часа..

публикувано на 16.07.18 в 13:40

"Новият ден" на 16 юли 2018 г. с Димитрина Дончева

Как се познават узрелите и сладки пъпеши и дини ? Питаме производители и купувачи. И ако повечето хора могат сами да избират дневното си меню – то за други не е така. Каква храна получават през летните месеци хората към Домашния социален патронаж? Ще говорим с директора на Дирекция „Социални дейности” в община Варна Таня Василева. Ще ви..

публикувано на 16.07.18 в 05:00
Виктор Бузев в клипа, посветен на него

"Позиция" с Валери Великов, на 14 юли

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Управителят на ОП „Паркинги и синя зона” инж. Младен Иванов гостува в студиото с коментар за първите дни от въвеждането на синята зона. Кога ще е готов стадион Варна, има ли забавяне в ремонта на бул. „Левски“, колко и къде ще са новите..

публикувано на 14.07.18 в 08:30