"Отличен 6" с Валерия Василева

| обновено на 11.07.18 в 16:20

„Младите лидери“ – това е темата с продължение в предаването „Отличен 6“ тази седмица. Ще ви срещнем с Ралица Диканска, която е един от двамата български младежки делегати към ООН с мандат 2017-2018 година.

Националната кампания за избор на български младежки делегати към ООН се организира от Дружеството за ООН в България вече 12 години. Процедурата по селекцията на подходящите кандидати продължава 4 месеца и протича в 4 кръга. От края на юни за Ралица и за колегата и Ася Панджарова започна т.нар. пасивен период от мандата – в следващите шест месеца те ще обучат своите приемници. Следващите младежки делегати на страната ни към Организацията на Обединените нации са Дилиян Манолов и Явор Гочев, избрани сред 150 кандидати от цялата страна. Седем финалисти представиха на 20 юни своите идеи и приоритети за бъдещия мандат пред 14-членна комисия в Министерство на външните работи.

Ралица е студентка по архитектура, работи в семейната фирма и има вече сериозен стаж в неправителствения младежки сектор. Каква е ролята и отговорността на младежките делегати в Организацията на обединените нации – чуйте в разговора в програмата на Радио Варна след 11 часа.


ВИЖТЕ ОЩЕ

”На светло” на 13 ноември с Мариела Димитрова

Административния съд във Варна заседава днес по две дела с висок обществен интерес - за добива на газ в община Генерал Тошево и по отказа на община Белослав да даде разрешение за обединяване на два имота, и смяна статута на земята от земеделска на земя за съхранение на отпадъци. Репортаж в 14.40 часа. Колкото е по-малко едно населено място,..

публикувано на 13.11.18 в 13:44

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 13.11.2018г.

Как се поддържа българската връзка в чужбина? Отговорът на този въпрос потърси Ваня Славова, която разговаря с учителка от Абу Даби в Дубай; Първото по рода си състезание по медиация за ученици се проведе във Варна – още за ролята на учители и ученици, разказваме след 9ч.; Контраадмирал Митко Петев – командващ ВМС на Република България..

публикувано на 13.11.18 в 00:00

"POST FACTUM" на 12 ноември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути Репортаж от поредния ден на протести във Варна. От днес - още едно основание за недоволство. В България няма напредък по отношение на чистотата на въздуха. Какво да се прави? В търсене на забранения плод по варненските пазари.

публикувано на 12.11.18 в 16:23

”На светло” на 12 ноември с Мариела Димитрова

Неформална среща-разговор със студенти проведе днес с вицепрезидентът Илияна Йотова. Репортаж в 14.15 часа.  Първото по рода си състезание по медиация за ученици се провежда днес във Варна. Целта е да даде на учениците практически техники и умения за водене на преговори, управление на конфликти и ефективна комуникация. За новия проект „Медиация..

публикувано на 12.11.18 в 13:56

НОВИЯТ ДЕН на 12 ноември със Светлана Вълкова

8.10 – Репортаж от бул. „Княз Борис Първи” - до петък вечерта това беше единственото основно трасе във Варна без ремонти. Как започва седмицата, след като и тук се появиха машини и строителни работници. 8.40 – Протестите: защо варненци излязоха на улицата през почивните дни? 9.40 – По-голям достъп до обществени поръчки поискаха хора..

публикувано на 12.11.18 в 06:44
Петър Младенов обявява оттеглянето на Тодор Живков

"Позиция" с Валери Великов, на 10 ноември

Започваме с обръщението на президента Румен Радев по повод годишнината от 10 ноември 1989 година. Според държавният глава: "29 години по-късно основите на българската демокрация са критично застрашени!" Новият булевард „Левски“ ще бъде напълно готов най-късно до месец април 2019-та година. Някои важни отсечки ще бъдат пуснати за движение..

публикувано на 10.11.18 в 09:00

"На село" в Блъсково

В предаването „За селото” по Радио Варна днес на фокус е Блъсково.   To   е село в Североизточна България, част от община Провадия, област Варна . Намира се на 67 км северозападно от гр. Варна и на 15 км югозападно от гр. Провадия . Селото е разположено в  сърцето на прочутото провадийско плато Сърта. Релефът е хълмисто-равнинен...

публикувано на 09.11.18 в 22:20