Овцевъдите и козевъдите започват безсрочни национални протести

Снимка: 1tv.mk

Те настояват за оставката на зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров и на двама директори на дирекции в министерството.Животновъдите настояват също за държавна помощ от най-малко 20 лв. на животно, която да компенсира загубите в бранша по време на действието на отменената от съда Наредба 3 за директните плащания. Това обявиха във Велико Търново от ръководството на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Овцевъдите и козевъдите не успяха да постигнат споразумение с министерството за това как да бъде компенсиран секторът от загубените плащания.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Вече няма да ни искат излишни хартии от регистрите

Шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече няма да  изискват от гражданите и бизнеса. Данните за тях се проверяват служебно и справките се извършват само по електронен път чрез достъп на служителите до основните регистри като Търговския, Имотния, БУЛСТАТ, Регистъра на задълженията към митническата администрация и др. , съобщават..

публикувано на 16.07.18 в 18:20

Колко губим, ако укриваме доходи

С калкулатор на загубите всеки може да изчисли колко би загубил в следващите 30 години, ако се осигурява на по-нисък от реалния си доход. Софтуерът е достъпен на интернет страницата www.zaplatavplik.bg и до момента е използван над 4 200 пъти, съобщават от НАП . Калкулаторът позволява, след попълване на данни за действителния и деклариран доход,..

публикувано на 16.07.18 в 16:35

В съседна Румъния вече има 350 огнища на африканска чума по свинете

В Румъния вече има регистрирани над 350 огнища на африканска чума по свинете, сочат данните на Областна дирекция „Безопасност на храните“ . Затова на двата гранични пункта – в Дуранкулак и Йовково, вече са поставени фризери, в които да се изхвърля храна, съдържаща свински продукти, информира директорът на ведомството д-р Анелия Андонова. Мярката..

публикувано на 16.07.18 в 16:22

Кога е най-подходящото време за правене на бебе?

Семействата, които искат бебе, трябва да правят секс в 7,30 ч. сутринта, твърдят учени от университетската болница в Цюрих, цитирани от в. "Дейли мейл". Най-подходящи за зачеване са пролетните месеци - март, април, май. През останалите сезони спермата е с много по-ниско качество. Швейцарските учени са анализирали проби сперма на 7068 мъже..

публикувано на 16.07.18 в 16:00

Туристически данък ще има и за апартхотелите

Такса за апартхотелите ще извади „на светло” бизнеса на тези от собствениците им, които ги отдават под наем. Това предвиждат промените в Закона за местните данъци и такси, които вече се разглеждат в парламентарните комисии, каза днес във Варна вицепремиерът Валери Симеонов. Така ще бъдат обложени всички жилища, които под прикритието на..

публикувано на 16.07.18 в 15:32

Майки излизат на "брутален" протест

Нов протест готвят майките на деца с увреждания, стана ясно днес по време на заседание в социалното министерство с участието на омбудсмана Мая Манолова. Протестът, който беше обявен от организаторите като "брутален", е насрочен за 30 юли и е в знак на несъгласие с готвените поправки в Закона за личната помощ. Самата Манолова присъствала на..

публикувано на 16.07.18 в 10:42
Отборът на Франция със световната купа

Франция е новият световен шампион по футбол

Франция е новият световен шампион по футбол, като победи Хърватия с 4 на 2. Отборът на Дидие Дешан получи купата на Мондиал 2018 под силния дъжд на стадион "Лужники" в Москва в присъствието на трима президенти - Владимир Путин, Еманюел Макрон и Колинда Грабар-Китарич. И тримата участваха в церемонията по награждаването, заедно с президента на..

публикувано на 16.07.18 в 05:53