Овцевъдите и козевъдите започват безсрочни национални протести

Снимка: 1tv.mk

Те настояват за оставката на зам.-министъра на земеделието Цветан Димитров и на двама директори на дирекции в министерството.Животновъдите настояват също за държавна помощ от най-малко 20 лв. на животно, която да компенсира загубите в бранша по време на действието на отменената от съда Наредба 3 за директните плащания. Това обявиха във Велико Търново от ръководството на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Овцевъдите и козевъдите не успяха да постигнат споразумение с министерството за това как да бъде компенсиран секторът от загубените плащания.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Основните сортове петрол поевтиняха със 7 процента на международните пазари

Цената на "Брент" слезе до 62 долара и 29 цента за барел, а американският лек суров петрол - под 53 долара за барел, най-ниското равнище от октомври 2017 година насам.Причина за поевтиняването са опасенията на търговците и инвеститорите от забавянето на растежа на водещите икономики.

публикувано на 21.11.18 в 06:31
„Въведение Богородично”, мозайка в църквата „Успение Богородично” близо до Дафни, Гърция

21 ноември - Ден на християнското семейство

Днес Православната църква чества Въведение богородично или Ден на християнското семейство и християнската младеж. Въведение Богородично е един от големите вселенски празници. На този ден Църквата празнува денят, когато невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си Йоаким и Анна, преди да се роди още, само на три години била въведена в..

публикувано на 21.11.18 в 06:05

Валери Симеонов с изявление преди гласуване на оставката му

Изявление на вицепремиерът в оставка Валери Симеонов преди да бъде гласувана оставката му от Народното събрание се очаква тази сутрин. Официалното предложение, подписано от премиера Бойко Борисов, е постът на вицепремиер по икономическата и демографската политика, овакантен от Симеонов, да се заеме от Марияна Николова. Тя е настоящият..

публикувано на 21.11.18 в 05:47

22-годишният Северин ще бъде настанен в психиатричната болница в Ловеч

Настаняват 22-годишния Северин в психиатричната болница в Ловеч. Обвиненият за убийството на Виктория Маринова в Русе, ще остане там 30 дни, за да се установи дали е вменяем, предаде БГНЕС. Днес по искане на прокуратурата в Русе, съдът назначи комплексна съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на Северин, за да се разбере дали може..

публикувано на 20.11.18 в 17:13

Временно ще бъде ограничено движението по магистрала "Хемус" край Ябланица

Движението по АМ "Хемус" край Ябланица, между 74-ти и 79-ти км, ще бъде ограничено от 11.00 ч. до 15.00 ч. утре, 21 ноември, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Временната организация на движението е за извършването на дейности, свързани със строителството на новия участък от автомагистралата. В този интервал движението ще се..

публикувано на 20.11.18 в 17:10

В Румъния най-голям брой хора имат само външни тоалетни в домовете си

Близо една трета от домовете в Румъния са с външни тоалетни, което поставя страната на срамното последно място в Европа по отношение на модерните тоалетни. След Румъния се нарежда България, а на трето място - Литва, пише днес в. "Адевърул". В другия край на класацията е Люксембург. В Европа средното равнище на жители, които нямат тоалетна в..

публикувано на 20.11.18 в 12:35

Китайските ледници се топят все по-бързо

Топенето на ледници в Западен Китай се ускорява, оповести организацията "Грийнпийс", отбелязвайки, че това е накарало хиляди хора да се евакуират през последните няколко месеца, и че уязвимостта към климатичните промени е предупредитилен сигнал за целия свят, предаде Ройтерс. Анализът на спътникови данни показа, че темповете на свиване на..

публикувано на 20.11.18 в 12:24