Хърватите празнуваха цяла нощ

"Съборихме Англия", "С господ напред ставаме шампиони", "Ние сме в пламъци, но не сме изгорели".

Това са само част от за заглавията в днешната преса в Загреб по повод класирането на Хърватия за финала на Световното първенство по футбол в Русия. Пред близо 78 000 зрители на стадион „Лужники“ в Москва, „шахматистите“ се наложиха с 2:1 след продължения над състава на Англия и по този начин записаха най-големия футболен успех в цялата история на страната. Преди този мач най-доброто постижение на хърватите на световни финали бе третото място на Мондиала във Франция през 1998 година.

В хотела на футболистите пристигна любимият им хърватски изпълнител Младен Гърдович, който се качи на масата и пя заедно с футболистите.

Десетки хиляди хървати празнуваха по площадите и улиците на страната през нощта. "Хърватия", "Майстори", "Юнаци", бяха най-честите скандирания, заедно с имената футболистите и треньора Златко Далич.

Поздравявам момчетата. Те не са нормални! Аз нищо не направих. Те направиха всичко! Това, което направиха е истинска фантазия, каза Далич минути след като Хърватия се класира за финала на Световното първенство.

В спора за титлата в неделя, отново на „Лужники“, тимът на Златко Далич ще се изправи срещу състава на Франция.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Млади богослови създадоха православна медия с канал в YouTube

Коментари по актуални църковни проблеми и слова за православните празници публикуват в сайта dobrotoliubie.com млади богослови, юристи и филолози. Това е първият православен сайт в България, който започна да излъчва и на живо в социалната мрежа Фейсбук и има канал в YouTube . Периодично в сайта се публикуват преводни текстове на видни богослови и..

публикувано на 13.11.18 в 15:55

Лондон обяви, че сделка за Брекзит може да има до 48 часа

Обединеното кралство и Европейският съюз почти са постигнали вече сделката за Брекзит и тя може да бъде сключена окончателно в рамките на следващите 24 до 48 часа, каза заместник на британската министър-председателка Тереза Мей по радио Би Би Си, цитиран от Ройтерс. "Сега сме почти на финала. Министър-председателката каза, че не може да има..

публикувано на 13.11.18 в 12:32

Очакваме позитивен доклад на Европейската комисия

Позитивен доклад на ЕК очаква България за напредъка по механизма за сътрудничество и проверка, предаде БГНЕС. ЕК ще представи днес следобед редовните доклади по механизма за сътрудничество и проверка за Румъния и България, най-вероятно след колегиума на комисарите в Страсбург. Неофициално се говори, че наблюдението над България може да отпадне..

публикувано на 13.11.18 в 11:52

13 ноември - денят, в който сме по-добри

Днес е денят, в който сме по-добри. Или още по-важно - денят, в който започваме да бъдем по-добри. Всеки сам за себе си ще реши какво го прави такъв - дребен жест към близък човек, зрънце внимание към непознат или загърбване на лош навик. Но си заслужава, не само защото днес отбелязваме "Денят на добротата"...

публикувано на 13.11.18 в 11:50

Българският език звучи в Абу Даби благодарение на училище "Камбана"

Всяко трето българско дете се ражда извън страната, а само за последните 30 години над 2 млн. българи са напуснали родината. Данните са от изследвана на „Сова харис”. Над 1 милион българи от 18 до 64 години имат нагласата да мигрират, за да търсят своето място зад граница. Това, което кара сънародниците ни да емигрират, е..

обновено на 13.11.18 в 08:45
Шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер говори пред Европарламента в Страсбург за перспективите за членство в ЕС на Западните Балкани.

ЕК излиза с оценка за напредъка на България

Европейската комисия ще представи днес докладите за напредъка на България и на Румъния по механизма за сътрудничество и проверка. Очаква се това да не бъдат последните доклади. Предвижда се ЕК да изрази готовност за прекратяването на механизма в досегашния му вид в следващите месеци, ако условията за това бъдат изпълнени. Докладът ще съдържа..

публикувано на 13.11.18 в 07:01

Лондон, Париж и Ню Йорк водят класация на градове с най-добри условия на живот

Лондон, Париж и Ню Йорк водят класация на градове с най-добри условия на живот, съставена от Резонанс кънсълтанси (Resonance Consultancy) въз основа на анализ на 24 параметра в 6 категории и цитирана от ТАСС. След тях следват Токио, Барселона и Москва. При съставянето на рейтинга Уърлд бест ситис (World Best Cities) са отчетени..

публикувано на 13.11.18 в 06:35