"На светло" на 12 юли 2018 г. с Димитрина Дончева

Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

Какви промени се очакват в линиите на градския транспорт на Варна, заради ремонтите по бул. „Левски”?

Интервю с 9-годишната София Иванова от Варна, която спечели първите места в три категории от VIII-ото издание на международния конкурс „Le Stelle di Garda" в Италия.

Възможност за подготовка на кадри по заявка на бизнеса предоставя ВСУ чрез проект „Дигитално образование за икономически растеж и социално приобщаване“. Репортаж.

Във Варна бе открит барелеф на доктор Данаил Шишков. Репортаж.

Какво да очакваме в 26-тото издание на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост”?

Кои са „Важните неща” в съвместната изложба на художника Валентин Ангелов и скулптура Петко Арнаудов?

По „Пътя на копнежа” – с автора Антон Антонов.

Как се тъкат съвременни черги? Интервю с Росица Станева от Варна.

От какво почистване и поддържане имат нужда варненските плажове? Коментар на Ема Гилева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

”На светло” на 18 юли с Мариела Димитрова

Общоградско честване по повод 181-годишнината от рождението на Васил   Левски ще се състои на паметника на Апостола в Морската градина във Варна. M алко известни факти от живота на Левски ще разкажат днес историците в Музея на Възраждането във Варна. По повод 181-та годишнина от рождението на Апостола на българската свобода днес там ще..

публикувано на 18.07.18 в 11:56

"Новият ден" на 18 юли 2018 г. с Димитрина Дончева

Увеличение на цените при някои плодове и зеленчуци  отчитат през юни от националната статистика. С колко? Отговорът от икономиста Ивелина Вълканова от Системата за агропазарна информация /САПИ/. Днес се навършват 181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Във връзка с годишнината в Музея на Възраждането във Варна ще..

публикувано на 18.07.18 в 05:55

"На светло" на 17 юли с Емилия Николова

Репортаж край сцената на фестивала “Света Марина” в аксаковското село Ботево Как Аквариумът във Варна отбелязва 86-та си годишнина? Проект насърчава предприемачеството сред младите жени в Дунавския регион. Къде се крие успехът? "Зелено училище" организира ТД "Родни Балкани"? Има ли места? Рубрика "Брегът на младостта" представя Международен..

публикувано на 17.07.18 в 11:14

Новият ден на 17 юли

От   Областната дирекция за безопасност на храните във Варна започнаха разпространяването на флаери на осем езика по повод африканската чума по свинете . 86 години от откриването си навършва днес Аквариума във Варна. Затова ще припомним накратко за знаковата сграда и за експозицията. Ще говорим и за неща, които на пръв поглед звучат..

публикувано на 17.07.18 в 06:13

"На светло" на 16 юли със Сияна Спиридонова

Вицепремиерът Валери Симеонов провери в петък вечер варненски заведения съвместно с Рeгионалната здравна инспекция и варненската полиция. Съставени са констативни протоколи и предписания на няколко барове и клубове. Какви рискове крие прекомерното излагане на слънце? Как да пазим себе си и децата от слънчево изгаряне? От колко до колко часа..

публикувано на 16.07.18 в 13:40

"Новият ден" на 16 юли 2018 г. с Димитрина Дончева

Как се познават узрелите и сладки пъпеши и дини ? Питаме производители и купувачи. И ако повечето хора могат сами да избират дневното си меню – то за други не е така. Каква храна получават през летните месеци хората към Домашния социален патронаж? Ще говорим с директора на Дирекция „Социални дейности” в община Варна Таня Василева. Ще ви..

публикувано на 16.07.18 в 05:00
Виктор Бузев в клипа, посветен на него

"Позиция" с Валери Великов, на 14 юли

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Управителят на ОП „Паркинги и синя зона” инж. Младен Иванов гостува в студиото с коментар за първите дни от въвеждането на синята зона. Кога ще е готов стадион Варна, има ли забавяне в ремонта на бул. „Левски“, колко и къде ще са новите..

публикувано на 14.07.18 в 08:30