"На светло" на 12 юли 2018 г. с Димитрина Дончева

Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

Какви промени се очакват в линиите на градския транспорт на Варна, заради ремонтите по бул. „Левски”?

Интервю с 9-годишната София Иванова от Варна, която спечели първите места в три категории от VIII-ото издание на международния конкурс „Le Stelle di Garda" в Италия.

Възможност за подготовка на кадри по заявка на бизнеса предоставя ВСУ чрез проект „Дигитално образование за икономически растеж и социално приобщаване“. Репортаж.

Във Варна бе открит барелеф на доктор Данаил Шишков. Репортаж.

Какво да очакваме в 26-тото издание на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост”?

Кои са „Важните неща” в съвместната изложба на художника Валентин Ангелов и скулптура Петко Арнаудов?

По „Пътя на копнежа” – с автора Антон Антонов.

Как се тъкат съвременни черги? Интервю с Росица Станева от Варна.

От какво почистване и поддържане имат нужда варненските плажове? Коментар на Ема Гилева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"POST FACTUM" на 18 септември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. На прага на Академичната учебна година,  университетите  отново не успяват да запълнят обявените си места в редица специалности. Къде е заровено кучето? Дали заради конкуренцията на чуждестранните учебни заведения или пък причина е ниското качество на родното образование? Отговорите дават пълните отличници...

публикувано на 18.09.18 в 17:01

"На светло" на 18 септември 2018 г. с Димитрина Дончева

Варненският административен съд заседава днес по жалбата на фирма Русгеоком-БГ ЕАД срещу решение на Регионалната инспекция по околна среда и води във Варна.Със свое решение инспекцията не одобри осъществяването на инвестиционно предложение, относно добива на газ в района на община Генерал Тошево от "Русгеоком". Репортаж. Втори форум на..

публикувано на 18.09.18 в 11:52

НОВИЯТ ДЕН във вторник, 18.09.2018г.

За времето извън учебните часове или към какви дейности се насочват учениците. По темата разговаряме с родител на второкласник: От тази учебна година започва изучаването след часовете по задължителна подготовка на дисциплината „Религия-православие” в 20 училища и в 20 групи в детски градини във Варна. Повече научаваме от началника на..

публикувано на 18.09.18 в 05:58

POST FACTUM с Жоро Бекяров на 17 септември

В предаването POST FACTUM днес очаквайте още новини и коментари, свързани с началото на новия сезон в училище. Ще говорим за безопасността на децата ни, желанията на първолаците и амбициите на техните родители, минути преди да пристъпят прага на училище. Ще стане дума и за алтернативните и консервативните методи на обучение в българското школо. И..

публикувано на 17.09.18 в 16:54

"На светло" на 17 септември със Сияна Спиридонова

Първият звънец днес би за близо 37 000 ученици във Варна, над 3 000 са първолаците. Каква беше атмосферата при откриването на новата учебна година в Руското училище? Репортаж от първия учебен ден в Добрич и Балчик Новата академична година бе открита днес и в Медицински университет-Варна От днес – 17.09 започва второто класиране за кандидатстване за..

публикувано на 17.09.18 в 13:41
Първият учебен ден

"Новият ден" на 17 септември 2018 г. с Димитрина Дончева

Честит първи учебен ден! На учениците, учителите и родителите пожелаваме успешна и ползотворна   учебна година. В „Новият ден”   на 17 септември разказваме за три нови училища, които работят във Варна по инициатива на родители и университетски преподаватели. Ще чуем първия училищен звънец от  СУ "Свети Климент Охридски"  с пряко..

публикувано на 17.09.18 в 06:00

"Позиция" с Валери Великов, на 15 септември

Тази събота в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция”, от 10 до 12 часа, очаквайте: Обобщение и коментар на важното от изтичащата седмица. Депутатът от ГЕРБ Нели Петрова за войната по пътищата и начините за справяне с нея. Темата продължава с другия гост в студиото – инспектор Илиян Коев от „Пътна полиция“-Варна...

публикувано на 15.09.18 в 09:02