Арбитражният съд се е произнесъл в полза на държавата по делото на БМФ

Вицепремиерът Валери Симеонов приветства окончателното решение на Арбитражния съд по делото за "Български морски флот" в полза на държавата. Окончателно Арбитражния съд отхвърли искането на БМФ, собственост на братя Домусчиеви, за промяна на договора за приватизация.

Поради т.нар. „стопанска невъзможност“, Домусчиеви искаха да настъпят промени в клаузите на договора за приватизация с цел намаляване на тонажа на корабите и броя на работещите, записани първоначално в документа. Ако клаузите бяха променени собствениците щяха да си спестят около 58 млн. лева. „Сега няма да си ги спестят“, коментира Валери Симеонов.

По повод приватизацията на БМФ за Радио Варна вицепремиерът напомни, че работещите в дружеството са намалели от 2400 на 124-ма и не се поддържа необходимия тонаж кораби:
ВИЖТЕ ОЩЕ

Гледаме с просто око най-ярката комета за годината

Най-ярката комета за годината, позната под името 46Р/Виртанен ще може да се наблюдава днес с просто око, ако обаче атмосферните условия го позволяват. Тази неделя тя  се намира най-близо до Земята. Кометата 46Р/Виртанен спада към семейството комети на Юпитер, затова орбитата й и орбиталният ѝ период не са постоянни величини, а зависят от..

публикувано на 16.12.18 в 10:42

"Златната топка" на Стоичков идва във Варна

Варненци ще могат да се снимат със "Златната топка" на Христо Стоичков. Всичко това ще стане във вторник - 18 декември, когато Камата ще представи единствената си официална биография "Христо Стоичков. Историята"! Всеки, който желае ще може и да си вземе автограф от легендата на българския и световния футбол, в който все още много хора по света..

публикувано на 16.12.18 в 10:32

Български фотограф пребори конкуренцията за участие в полярна експедиция

Българският фотограф Юли Панайотов , спечели онлайн надпревара за участие в полярна експедия в Арктика . Пътуването е през пролетта на 2019 г. Маршрутът на експедицията минава през Норвегия и Швеция, а средната температура там е дори и по него време на годината е около -30 градуса. Пътуването се организира вече дълги години и е с..

публикувано на 16.12.18 в 10:19

Детски хор "Добри Христов" с концерт днес

Варненският детски хор "Добри Христов" , който тази година отбелязва 65 години от основаването си , ще пее за варненската публика днес. Хористите от детския и концертния състав , с диригент Галина Станишева и пианист Биляна Енева ще разкажат с песни различни коледни истории, подкрепени от музикантите Валери Ценков - ударни инструменти и Борис..

обновено на 16.12.18 в 09:29

Продължава набирането на дарения за школа "Дедал"

Продължава набирането на дарения за варненската школа "Дедал" - първата у нас, която търси финансиране чрез дарения в глобална платформа Global Giving. Крайният срок е 31 декември, а целта, която се търси е 10 хил. щатски долара, каза за Радио Варна един от основателите на школата – Дарин Сотиров. Към 16 декември са събрани малко над 6..

обновено на 16.12.18 в 09:28

Млади математици набират средства за олимпиада в Казахстан

Ученици от МГ Варна събират дарения за участието си в Жаутиковската международна олимпиада по математика, физика и информационни технологии в казахската столица Алмати през януари. В групата влизат трима 11-класници, Калина Георгиева, Димитър Опърлаков и Иво Карагьозов, както и две зрелостнички – Златина Милева и Силви Койчева. За..

публикувано на 16.12.18 в 08:41

Оркестърът на ВМС ще свири за варненци

Коледният концерт на представителния духов оркестър на ВМС е насрочен за 20 декември. По традиция, изпълненията на военните ни моряци са с вход свободен. Мястото е ФК, а началото на концерта е от 19 ч. В програмата влизат какво творби от световната класика, така и доста съвременна рок и поп музика. Диригенти са кап. III ранг Мирослав Трифонов и..

публикувано на 16.12.18 в 08:18