Тръмп: Не вярвайте на слуховете! САЩ няма да излязат от НАТО!

Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп може да вземе решение за изтеглянето на САЩ от НАТО и без подкрепата на американския Конгрес, но не смята това за необходимо, заяви той на пресконференция в Брюксел. „Мисля, че мога , вероятно, да направя това. Но това не е нужно. Не вярвайте на всички слухове“, каза Тръмп отговаряйки на въпрос заплашвал ли е досега съюзниците си в НАТО с изтеглянето на САЩ от алианса.

"Днес постигнахме огромен напредък", каза Тръмп след спешни разговори с колегите си лидери на НАТО. Поводът за срещата беше искането на САЩ към съюзниците им да увеличат незабавно военните бюджети.

Тръмп предупреди лидерите на страните от НАТО, че „имиграцията превзема Европа“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Изгониха Мая Манолова от съвета за тристранно сътрудничество

Националният съвет за тристранно сътрудничество изгони омбудсмана Мая Манолова от заседанието си. Според председателя й вицепремиерът Валери Симеонов общественият защитник няма право да присъства, тъй като заседанието е закрито и тя не е член на съвета. Омбудсманът обясни, че темите, които ще се обсъждат са важни, а по един от..

публикувано на 17.07.18 в 13:17

В Румъния пак протести срещу амнистия за политици

Огромен плакат бе разпънат днес пред сградата на правителството в Румъния в деня на правителствено заседание, на което може да бъде прието извънредно правителствено постановление за амнистия и помилване, съобщава информационният сайт Зиаре. "Събуди се и излез на улицата! Диктатурата винаги се е въвеждала чрез закон!", пише на плаката. В..

публикувано на 17.07.18 в 12:16

Натоварено е движението при границата с Турция

Над 36 хиляди пътници и над 7000 коли са влезли в Турция през граничния контролно-пропускателен пункт Капъкуле на турско-българската граница през последното денонощие, съобщи Дирекцията за митници и търговия Тракия. От няколко дни турските граждани от европейските държави масово идват в Турция за лятната ваканция. Дълги опашки се образуват пред..

публикувано на 17.07.18 в 08:10

Перу затвори границата с Колумбия

Извънредно положение от 60 дни в региона Лорето, който граничи с Колумбия, обяви Перу в понеделник. Рестриктивната мярка е продиктувана от пребиваващите там наркопласьори и членове на бившата бунтовническа група "Революционните въоръжени сили на Колумбия" - ФАРК, предаде агенция ЕФЕ Въвеждането на извънредното положение предполага отмяната на част от..

публикувано на 17.07.18 в 08:06

Основателят на Amazon вече е най-богатият човек в историята

Основателят на Amazon Джеф Безос  вече е най-богатият човек в съвременната история. Състоянието му достигна 150 милиарда долара, което надвишава рекорда, поставен от основателя на Microsoft Бил Гейтс през 1999 г. Вземайки предвид курса на долара, Безос стана най-богатият човек в съвременната история, пише "Блумбърг". За година състоянието на..

публикувано на 17.07.18 в 07:49
Алексис Ципрас

Братът на Алексис Ципрас спечелил търг с фалшиви документи

Премиерът на Гърция е давал обществена поръчка на брат си. Това разкри опозиционната партия Нова демокрация. Свързаната със семейството на Алексис Ципрас компания "Диодос" през 2012 г. успяла да спечели обществена поръчка за €1.1 млн. Това е станало и благодарение на предоставени фалшиви документи. През 2015 г. братът на Алексис Ципрас - Димитрис бил..

публикувано на 17.07.18 в 07:44

Вече няма да ни искат излишни хартии от регистрите

Шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече няма да  изискват от гражданите и бизнеса. Данните за тях се проверяват служебно и справките се извършват само по електронен път чрез достъп на служителите до основните регистри като Търговския, Имотния, БУЛСТАТ, Регистъра на задълженията към митническата администрация и др. , съобщават..

публикувано на 16.07.18 в 18:20