Близо 2000 заявления за паркиране в синята зона са подали варненци

Снимка: Жоро Александров

Общо 1955 са подадените заявления за абонамент за паркиране в синята зона във Варна към днешна дата. От тях над 1800 са на граждани живеещи в района на синята зона, на търговци са около 50, а на собственици на електроавтомобили – около 37. Това каза за радио Варна Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона”.

Към момента местата за паркиране са  2 707, като се планира те да бъдат увеличени. Обсъжда се  ул.„Дебър“ да стане еднопосочна в частта от ул. „Козлодуй“ до ул. „Панагюрище“, за да могат да се оформят паркоместа и по нея, каквото е желанието на живеещите там, каза още Младен Иванов.

Той посочи, че е възможно от предприятието да издадат повече заявления, отколкото реално има места за паркиране. И допълни, че това няма да създаде проблем с паркирането.ВИЖТЕ ОЩЕ

Инвалидите в Балчик настояват за удобни паркоместа

Клубът на хората с увреждания „Света Марина“ в Балчик празнува днес четири години от създаването си. Членове на общински организации към Съюза на инвалидите в България от Добричка област се събраха край морето в Белия град, за да отбележат и 30 години от учредяването на Съюза. Координаторът за регион Добрич Надежда Димитрова..

публикувано на 17.07.19 в 14:30

Лековита вода тече до църквата "Св. Марина" край Ботево

Църквата "Света Марина" до едноименнния манастир в село Ботево, община Аксаково, отбелязва храмовия си празник. По този повод хиляди хора от цяла България, както и участници в традиционнния фолклорен празник на този ден се събират в местността край обителта. В близост до храма тече лековита вода, хората казват,че тя цери най-вече нервни и..

публикувано на 17.07.19 в 14:25

В Балчик започват отново археологическите разкопки в кв. "Хоризонт"

Тази седмица за­поч­наха раз­коп­ки­те в къс­ноан­тич­на­та кре­пост в кв. "Хо­ри­зонт" в Бал­чик, съоб­щи ди­рек­то­рът на Ис­то­ри­чес­кия му­зей Ра­дос­ти­на Ен­че­ва. Както всяка година проуч­ва­ния­та се про­веж­дат под ръ­ко­вод­ство­то на д-р Чав­дар Ки­ри­лов и д-р Ру­мя­на Ко­ле­ва - и два­ма­та от Со­фий­ския уни­вер­си­тет..

публикувано на 17.07.19 в 14:11
Ремонтират улици в Могилец

Над 800 хил. лева за ремонти в община Генерал Тошево

Над 15 км общински пътища и улици ще бъдат рехабилитирани в община Генерал Тошево през този сезон. Средствата за мащабните ремонти възлизат на над 800 хиляди лева. В момента усилията са насочени по две направления – пътя Спасово-Вичево и отсечката от път Спасово-Дуранкулак в посока Александър Стамболийски. След тях поетапно предстои да бъдат..

публикувано на 17.07.19 в 14:06

Общо 114 европроекта на стойност от 211 милиона лева се изпълняват в Добричка област

Европейски проекти на стойност от 211 млн. лева се изпълняват в област Добрич, съобщават от Областния информационен център. В процес на изпълнение са 67 договора, като близо 80% от стойността им е безвъзмездна финансова помощ. Проектите са по оперативната програма 2014-2020 година и по Програма за морско дело и рибарство. По Оперативна..

публикувано на 17.07.19 в 14:03

Община Варна предоставя на гражданите 161 услуги, 11 - електронни

В община Варна имат пълна готовност да предоставят на гражданите новите стандартизирани бланки за заявление на 16-те най-масово предоставяни услуги,след изменението на наредбата за административно обслужване, прието от Министерския съвет. Това заяви Нора Момчева-главен секретар на общината.Тя обясни, че и досега общината е предлагала за..

публикувано на 17.07.19 в 13:57

Ловците отново на крак срещу африканската чума

Да се засили индивидуалният лов на диви прасета в района на Тервел, с цел да се намали тяхната популация, поиска от ловните дружини инж. Тервел Стефанов от Североизточното държавно предприятие. Това стана ясно по време на проведеното поредно обучение на ловците от региона във връзка с откритите нови огнища на заболяването Африканска чума по..

публикувано на 17.07.19 в 12:05