В "МОЖЕ БИ ДА" на 5 август очаквайте

Снимка: cinemanero.com

В предаването за българска поп и рок музика ще гостуват:

Веселин Маринов в разгара на лятното си морско турне
Пепи Писарски от група "АТЛАС" представя новата песен на бандата.
Бургаският певец Кристиан Грънчаров, добил популярност в един от телевизионните музикални формати, дебютира в ефира на Радио Варна с няколко свои нови песни
За предстоящото си участие със своя бенд на  джаз фестивала в Банско ще ни разкаже вокалистката Александрина Симеон. Александрина е родена във Варна, но е израстнала в чужбина. Днес се изявява главно в Германия.
Гост в студиото - Искрен Пецов

Предаването "МОЖЕ БИ ДА" се излъчва всяка неделя от 10.00 до 12.00 часа.

Автор и водещ Доно Цветков


ВИЖТЕ ОЩЕ
Филип Ферфериев - гост в

Филип Ферфериев - от блог за електронна музика до дебютния албум "MMXVIII"

Некомерсиалната електронна музика винаги е живяла под повърхността - както в България, така и по света. Далеч от вниманието на масите, тя дава стабилна основа на една субкултура с верни и отдадени фенове, отворени за нещата отвъд самата музика - като нови технологии, иновации, наука, литература, философия, начин на живот. И тъй като медиите рядко..

публикувано на 14.08.18 в 15:48

В "МОЖЕ БИ ДА" на 12 август очаквайте

В предаването на Радио Варна за българска поп и рок музика "МОЖЕ БИ ДА" очаквайте: Алис Инджеян -вокалистка на  Electric Pie. Певицата, като повечето музиканти има влечение към сцената от дете, но е завършила Стопанския факултет в Софийския университет. Припомняме Ви, че в Electric Pie участват още Ясмин Исинов (клавир), Мартин Евстатиев (бас),..

публикувано на 12.08.18 в 09:00

Бутиков концерт "Музика, създадена във Варна"

12 и 13 август 2018 г. - Концертно студио на Радио Варна - 19:00 часа Music M.A.G. Project , един авторски музикален проект на варненеца Мирослав Гочев, е иновативен прочит на електронната музика. Той обединява в истински спектакъл музика, изключителен surround звук на живо, светлинно шоу и сценография, всичко това облечено в хубава, мелодична..

публикувано на 07.08.18 в 16:21
Симин Тандър

Симин Тандър - за финал на РАДАР

Музикалният фестивал РАДАР приключва   днес с концерт от 19.30 часа в Градската художествена галерия във Варна. За финал на основната програма, на сцената ще се качи Симин Тандър - най-новото откритие в култовия немски лейбъл ECM . Родена в Германия, с корени в Афганистан – младата певица пленява публика и критика с оригинални композиции..

публикувано на 05.08.18 в 07:41
Силвия Димитрова /третата от ляво на дясно/ на концерт с хор

Народната певица Силвия Димитрова – следовница на ченгенските песни

Новите записи на народната певица Силвия Димитрова с Оркестъра за народна музика на БНР звучаха за първи път в предаването "Съботна трапеза" В една от последните звукозаписни сесии на ОНМ на БНР с диригент Димитър Христов откриваме четири песни от с. Аспарухово, Варненско или както в миналото се е казвало с. Ченге. Те са от..

публикувано на 04.08.18 в 15:25

Концерт съвременна класика днес във Варна

Концерт съвременна класика ще се проведа тази вечер от 20.30 ч. на открита сцена в Морската градина във Варна. Интерпретатори ще бъдат струнен оркестър Амарант и популярният и обичан диригент в града Страцимир Павлов. Концертът съвременна класика ще обхване творби от 20 и 21 век от все още активни в творчески план композитори като: Карл..

публикувано на 01.08.18 в 16:04
Shuffle Demons

Международният джаз фестивал "Варненско лято" тази вечер

На сцената на Международния джаз фестивал „Варненско лято“ тази вечер: David Helbock's Random Control от Австрия, водени от Дейвид Хелбок – пиано, електронни и перкусии. В триото с широк спектър инструменти и бийтбокс участва Йохан Бар, който свири на тромпет, пиколо тромпет, флигорна, туба, диджеридо, електронни и перкусии. Още..

публикувано на 29.07.18 в 11:25