Фестивал на планинарското кино във Варна

| обновено на 07.08.18 в 08:10

За трета поредна година фестивалът Banff Centre Mountain Film Festival гостува във Варна с десет заглавия, посветени на свободата, любовта към приключенията и спортовете, свързани с природата.

В разгара на лятото отново ще се пренесем в света на най-добрите планинарски филми от програмата на канадския фестивал. На 9 август, в зала "Европа" на Фестивален и конгресен център-Варна зрителите ще могат да се насладят на истории за непознати земи, култури и вдъхновяващи приключения.

Светлана Вълкова разговаря с Натали Панова от организационния екип на фестивала за България:

Филмите са късометражни и са разпределени в два блока с 15-минутна пауза. Началото на прожекциите е в 20 часа.

Цялата програма може да видите тук.ВИЖТЕ ОЩЕ

Автентични носии показват във Варна

Автентични национални носии ще покаже археологическият музей във Варна в изложба , чието откриване е насрочено за 5 април. Всички носии са събирани от колекционерите Радослав Радков и Илонка Станкова. В експозицията ще бъдат включени и 12 фотографски пана на Славян Стоянов от изложба, подготвена за "Фестивал на шевицата" съвместно с..

обновено на 24.03.19 в 09:36

Виенският камерен оркестът във Варна днес

Виенският камерен оркестър - един от най-важните оркестри в света, свири тази вечер във Варна. В програмата за първия старт на фестивала „Варненско лято“ 2019, са включени шедьоври, които са харесвани от мнозина. Солист на оркестъра е Марио Хосен, който е признат за виртуоз в изпълненията на творбите на Николо Паганини. Началото на концерта е в..

публикувано на 24.03.19 в 08:18

Мюзикълът "Зоро" на сцената на варненската опера

Мюзикъл, който пресъздава драматичната приказка за романтичния герой Зоро в певческо-актьорски превъплъщения, зрелищни борби с мечове и невероятни каскади, всичко обгърнато в автентичните цветове на традиционното фламенко! Тази легендарна история за борбата на доброто срещу злото е трайно вдъхновение за Gipsy Kings (Цигански царе),..

публикувано на 22.03.19 в 07:00
 „Огледало на света“ от Хаджи Халифа

"Книжни бижута" в библиотеката

На 21 март   2019 г. Регионална библиотека „Пенчо Славейков” Варна  празнува своя 136-ти рожден ден. По този повод от 11:00 ч. в изложбеното фоайе на библиотеката /бул. Сливница 34/ днес ще бъде открита гостуващата изложба “Книжни бижута”, подредена с помощта на Гьоте институт. В десет постера са показани избрани графики в конкурс от 2018 г...

публикувано на 21.03.19 в 09:44

Сборна румънска изложба гостува в Градската художествена галерия във Варна

Изложбата „24+24 LIMITROPHE” е проект, който се организира и реализира в сътрудничество със Съюз на българските художници и Съюза на визуалните артисти в Румъния. Откриването е днес от 18.00 часа в Градска художествена галерия във Варна. Куратори са Зузу Каратанасе от Румъния и професор Валери Чакалов от България. Експозицията поставя началото на..

публикувано на 20.03.19 в 14:06

Конкурс "Великденско вдъхновение" в Балчик

Историческият музей в Балчик обявява конкурс „Великденско вдъхновение“. Целта му е да стимулира творческите заложби на малки и големи. В него може да се включи всеки, желаещ да представи своето виждане за един от най- обичаните християнски празници. Разделите за участие са три: изработване на великденска украса и шарени яйца; за картичка и..

публикувано на 20.03.19 в 13:04

Втора премиера на „Кой е Големанов?“ във Варна

Премиера на "КОЙ е Големанов?" - 19 март на основна сцена на Варненската опера Начало 19.00ч. „БОГАТ СЪМ, ЧЕСТЕН СЪМ И СЪС РАЗУМ БИСТЪР. ЩЕ БЪДА НАЙ-ДОСТОЙНИЯ МИНИСТЪР“ ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ пред ВИОЛЕТА ТОНЧЕВА за своя герой Големанов в най-новия български мюзикъл „Кой е Големанов?“ Пламен Георгиев, най-добрият комик на Варненския..

обновено на 19.03.19 в 07:07