Лятна читалня отвори врати във варненската библиотека

Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна

Лятна читалня откри за поредна година Регионалната библиотека "Пенчо Славейков“ във Варна на 1 август.

Варненци и гостите на града ще могат да се възползват от нея до 24 август, включително, обяви в интервю за Радио Варна Даниела Канева – главен библиотекар.

Читалнята се помещава във фойето на главната сграда на библиотеката на бул. „Сливница“ и ще предлага развлекателни, популярни и по-леки четива.

Снимка


Селектирани са заглавия и от фондовоте на отдел "Изкуство", чужда литература, както и актуална читалня за ежедневната периодика, която излиза в страната.

Варненнската библиотека няма да работа с читатели в периода от 27 до 31 август, заради профилактика на нейните фондове.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ученици се докоснаха до фотопаметта на Варна

Възпитаници на школа „Позитив“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс-Варна посетиха Музея на старата фотография, където се съхраняват истински реликви. Гид на младежите и девойките бе Ламбрин Сотиров, създал вълнуваща колекция с над 5000 стари снимки от Варна, както и уникални вещи, свъзани с професията на фотографите. Сотиров им показа..

публикувано на 24.03.19 в 14:09

Автентични носии показват във Варна

Автентични национални носии ще покаже археологическият музей във Варна в изложба , чието откриване е насрочено за 5 април. Всички носии са събирани от колекционерите Радослав Радков и Илонка Станкова. В експозицията ще бъдат включени и 12 фотографски пана на Славян Стоянов от изложба, подготвена за "Фестивал на шевицата" съвместно с..

обновено на 24.03.19 в 09:36

Виенският камерен оркестът във Варна днес

Виенският камерен оркестър - един от най-важните оркестри в света, свири тази вечер във Варна. В програмата за първия старт на фестивала „Варненско лято“ 2019, са включени шедьоври, които са харесвани от мнозина. Солист на оркестъра е Марио Хосен, който е признат за виртуоз в изпълненията на творбите на Николо Паганини. Началото на концерта е в..

публикувано на 24.03.19 в 08:18

Мюзикълът "Зоро" на сцената на варненската опера

Мюзикъл, който пресъздава драматичната приказка за романтичния герой Зоро в певческо-актьорски превъплъщения, зрелищни борби с мечове и невероятни каскади, всичко обгърнато в автентичните цветове на традиционното фламенко! Тази легендарна история за борбата на доброто срещу злото е трайно вдъхновение за Gipsy Kings (Цигански царе),..

публикувано на 22.03.19 в 07:00
 „Огледало на света“ от Хаджи Халифа

"Книжни бижута" в библиотеката

На 21 март   2019 г. Регионална библиотека „Пенчо Славейков” Варна  празнува своя 136-ти рожден ден. По този повод от 11:00 ч. в изложбеното фоайе на библиотеката /бул. Сливница 34/ днес ще бъде открита гостуващата изложба “Книжни бижута”, подредена с помощта на Гьоте институт. В десет постера са показани избрани графики в конкурс от 2018 г...

публикувано на 21.03.19 в 09:44

Сборна румънска изложба гостува в Градската художествена галерия във Варна

Изложбата „24+24 LIMITROPHE” е проект, който се организира и реализира в сътрудничество със Съюз на българските художници и Съюза на визуалните артисти в Румъния. Откриването е днес от 18.00 часа в Градска художествена галерия във Варна. Куратори са Зузу Каратанасе от Румъния и професор Валери Чакалов от България. Експозицията поставя началото на..

публикувано на 20.03.19 в 14:06

Конкурс "Великденско вдъхновение" в Балчик

Историческият музей в Балчик обявява конкурс „Великденско вдъхновение“. Целта му е да стимулира творческите заложби на малки и големи. В него може да се включи всеки, желаещ да представи своето виждане за един от най- обичаните християнски празници. Разделите за участие са три: изработване на великденска украса и шарени яйца; за картичка и..

публикувано на 20.03.19 в 13:04