Изложба на Страхил Найденов (мозайка)

| обновено на 12.08.18 в 12:25

13 август, понеделник, Арт салон на Радио Варна, 19 часа

Мозайката е едно от най-древните изкуства, на което са се възхищавали велики цивилизации. На своите творби, Страхил придава съвременно излъчване, ползвайки старите техники. Материалите са естествени: мрамор, гранит, пясъчници. Те въздействат с естествените си цветове и създават уют и усещане за вечност.

СнимкаСтрахил Найденов е роден 1973 година в Плевен. Член е на Съюза на българските художници, на Международната асоциация за пластични изкуства АИАП /ЮНЕСКО/ и на Групата на плевенските художници.

Работи в областта на мозайката, 3D мозайка и скулптурна мозайка.

Това е седма самостоятелна изложба на автора, но активно участва в сборни изложби в страната и чужбина. Негови творби притежават галерии, колекционери и приятели. Носител на награда от Арт Олимпия-Токио.


 Авторът гостува за втори път в Арт салона на Радио Варна, но за първи път прави самостоятелна изложба тук. Въпреки това има притеснение и той много се вълнува от срещата с публиката. Няма обаче притеснение в ателието си, където сам ръчно изработва различните тесери - така наричат кубчетата материал. Повечето са от българските земи и всички са в естествен цвят.

СнимкаНе рисува "идеите", изработва всичко в "главата си" и когато планът там е готов, пристъпва към реализация. Затова и всеки тесер е с различна големина, а не както традиционната римска мозайка се изработва в размери на всички страни 1 сантиметър.

Съвременната мозайка обаче позволява на Страхил Найденов да "играе" с цветове, форми, размер.

Творбите се купуват от различни хора, които остават впечатлени от въздействието им. А художникът не се разделя с всяка, някои от тях е поставил в дома си и дори има в спалнята.


От кой камък "хвърчат искри" и какво има в ателието на художника Страхил Найденов може да разберете от интервюто на Габриела Гаврилова с твореца:ВИЖТЕ ОЩЕ

Изложба "Два свята" - Детелина Тихолова и Николай Тихолов

9 август, четвъртък, Арт салон на Радио Варна, 18:30 часа Изложба на Детелина Тихолова (рисунки) и Николай Тихолов (живопис) Детелина Тихолова е родена в Добрич, живее и работи в Кюстендил. Учител по изобразително изкуство. Завършила е Педагогически колеж в Дупница през 1991 г., Шуменският Университет през 1998 г.,специализира..

обновено на 08.08.18 в 18:59

Музика и четене на неделна беседа от Учителя П. Дънов

26 август, неделя, Концертно студио на Радио Варна, 12:00 часа  Традиционното публично четене на неделна беседа от Учителя, съпроводено с музика! Ще чуете беседата "Необходимостта да познаваме Бога". Организаторите от Фондация "Слово" вярват, че акордите на музиката и Словото ще изпълнят душите ни със светлина, топлина и сила. Четец на Словото: Димитър..

публикувано на 07.08.18 в 12:24

Радио Варна подкрепя за поредна година младите таланти

Каним Ви и през 2018-та година да пренесете и реализирате своите идеи в пространството на Радио Варна. Като обществена медия предлагаме отново безрезервно нашата организационна, техническа и медийна подкрепа за детски, юношески и младежки прояви - индивидуални и колективни, на творчески състави, профилирани паралелки, училища по изкуства,..

публикувано на 02.02.18 в 14:03