Робърт Куърк: Очакваме много повече хора на второто издание на MTV Presents Varna Beach

Робърт Куърк

9 часа музика, световни звезди, слънце, море и много забавление. Така накратко може да бъде описан MTV Presents Varna Beach. Музикалният фестивал се завръща на варненския плаж на 12 август. След успеха на миналогодишното събитие, това лято над 10 световни и български изпълнители родни звезди ще се качат на една сцена.

Тази година, фестивалът ще дори по-голям и по-добър от миналогодишния, казва организаторът на концерта Робърт Куърк

Фестивалът ще бъде отворен в 3 следобед и ще продължи до полунощ. Ще има наистина много изпълнения на сцената. Ще има много български звезди, които ще подгряват публиката. И разбира се, след това ще сме много щастливи, за да кажем „Добре дошли” на нашите международни звезди.

Колко души очаквате на концерта?

-  Мисля, че очакваме много повече хора от миналата година, което е удивително. Тогава бяха около 30 хиляди. Билетите се продават два пъти по-бързо от миналата година. Всички VIP билети се разпродадоха, което е интересно.

Много сме щастливи, че успяхме да свалим цената до само 20 евро за билет. Това е изключително добра цена за международен фестивал от толкова висока класа.

Да, тази цена не е достатъчна за покриване на разходите, но не това е целта. Целта е да промотираме Варна нявсякъде по света. Ние произвеждаме  TV шоу, което след това лансираме в повече от 160 държави навсякъде по света. И това е много важно.

Създаваме едночасов филм, което е фокусиран върху Варна и музикалния фестивал.

И още, фестивалът се простира на площ от около 20 дка. Сред звездите тази година са Рита Ора, която идва в рамките на европейското си турне, Years & Years, DJ-ите на Club MTV - Rewire & Varski, американският рапър и продуцент Redfoo и The Party Rock Crew, Dara, Криско, Pavell & Venci Venc’, Tita и 4Magic, допълва Робър Куърк.

Те ще пеят на една сцена, или на няколко?

-  Една сцена, огромна. Вероятно най-голямата в страната. Преди година тя беше 90 метра, тази година вдигаме стандарта. Ще бъде много впечатляваща, с най-модерното аудио и видео оборудване. Нужна е едмица, за да бъде сглобена. Ще бъде невероятно шоу.

Лесно или трудно е да убедите звезди като Rita Ora или Years and Years да дойдат във Варна? Какви са доводите ви?

-  Не е лесно, никога не е лесно за съжаление. Варна е великолепно място да дойдеш, а концерт на МТВ, където и да било е нещо много специално. Има ограничен брой подобни събития по света и Варна е част от този много ексклузивен клуб. Има само три или четири подобни събития на година като това.

Това е много, много специална възможност за Варна и наистина се надявам, че хората тук могат да го усетят.

И Рита Ора и Redfoo, и другите знаят, че ако си на MTV събитие, стандартите са изключително високи. Невероятно качество, много добра организация и високо ниво на сигурност.

Това е първото, за което говорим. Второто е красотата на мястото – на плажа, край морето. И Рита Ора, РЕдфу и Years& Years никога досега не са били в България, а за Rewire & Varski, които бяха тук през 2017 г. имаше запитвания дали пак ще диджействат и ние решихме – ОК.

Кой ще изчисти плажа след партито?

Ние. Казано честно, миналата година оставихме плажа по-чист, отколкото го заварихме.

Бих посъветвала хората да отидат на плажа преди концерта, да снимат, да се огледат наоколо и след фестивала да направят същото и да сравнят снимките.

MTV Presents Varna Beach ще бъде заснет с най-модерната телевизионна техника, а едночасов филм от него ще бъде излъчван в каналите на MTV по целия свят.

И за финал:

Кой е Робърт Куърк?

- Сложен въпрос. Аз съм от Ирландия, роден съм в Дъблин, пораснал съм в ирландската провинция. Пристрастен съм към проектите, които вдъхновяват и правят света едно по-различно и по-добро място. Много съм щастлив, че съм част от този проект на MTV във Варна.

Какво е любимото ви нещо във Варна?

-  Хората, на първо място. Харесвам Варна заради хората – те са много мили. Имам много приятели тук.

Научихте ли български?

-  О, само някои думи: Добро утро, Аз съм Робърт, Как си, Много благодаря... Мога да оцелея тук, мога да си поръчам храна и нещо за пиене. Всъщност първо научих цифрите на български, а после как да си поръчвам в заведенията. Всеки ден научавам нещо ново. И то не е задължително от литературния български, знам и доста жаргонни изрази.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Уникален триумфиращ конник откриха на Кастрици

Доволни сме от резултатите от археологическото проучване на крепостта „Кастрици“ в правителствената резиденция „Евксиноград“ край Варна, каза ръководителят на обекта Игор Лазаренко, който е и директор на Регионалния исторически музей във Варна. Учените са намерили триъгълна оловна плоча с триумфиращ конник, който няма аналог досега в..

публикувано на 14.08.18 в 21:29

Хил Крейн: Пеша през България на път от Единбург до Истанбул

Последен ден от първото Радио Варна: Пътешествието. На финалната права сме - запътили сме се към най-южната точка на варненското крайбрежие - Бяла. И току на разклона за Камчия настигаме трима туристи-пешеходци. С раници. Любопитството ни кара да спрем и да ги попитаме накъде са тръгнали. Оказва се, че двамата мъже са от Шотландия, а спътничката им..

обновено на 13.08.18 в 16:13

Цената на парите, изкарани зад граница

За първите пет месеца на годината българите, които живеят и работят в чужбина, са изпратили на близките си у нас над 1 млрд. лв. Това показват данните за платежния баланс, публикувани ежемесечно от БНБ. Така сънародниците ни зад граница отново се подреждат до топ инвеститорите в страната. Как изглежда това обаче през очите на 21 годишният Сали..

публикувано на 12.08.18 в 14:50
manicure_mikrophone

Маникюрът и педикюрът също имат нужда от ваканция

Лято е! Искаме да сме сияйни, омайни, цветни и красиви! Правим си нов маникюр и педикюр. Салоните за красота са с пълни графици и трудно може да си запазите час. Мечтата за бронзов тен включва и нови цветове по ноктите. Дали е кич или мода, но блестящите камъни в лака са хит за лято 2018-сет. Дерматолозите не препоръчват гел лака, заради..

публикувано на 10.08.18 в 15:31

Когато "Провалът е опция, страхът - не"

Актрисата  Яна Маринова играе учителка в няколко български филми и това не е случайно. Тя е наследник на архитекта на Рилския манастир Алекси Рилец. На три пъти големият майстор връща блясъка на Светата обител. Той участва в разширяването на Хрельовата кула, Костницата, съграждането на източното, западната и северното крило, а след тяхното опожаряване..

публикувано на 10.08.18 в 11:15

Орехите - храна за мозъка

На пазарите бабите вече продават кофички изчистени млечни орехи. Цените са различни, но си заслужават, защото специалистите определят ореховите ядки като най-полезни за човека. Не е случайна и приликата на ореха с мозъка на човека. Създаването на орехова градина е хит сред земеделските производители. Специалистите твърдят, че с новите..

публикувано на 04.08.18 в 10:00

Пиратството срещу книгоиздаването: кой ще спечели войната?

Близо 60 български издателства и книгоразпространители представят хиляди заглавия на  „Алея на книгата” във Варна. От 27 юли до 5 август морският град отново е домакин на най-голямата книжарница на открито в България.Това е поводът Светлана Вълкова да разговаря с Димитър Илиев – член на УС на Асоциация „Българска книга ”: Какви са..

публикувано на 30.07.18 в 17:40