Робърт Куърк: Очакваме много повече хора на второто издание на MTV Presents Varna Beach

Робърт Куърк

9 часа музика, световни звезди, слънце, море и много забавление. Така накратко може да бъде описан MTV Presents Varna Beach. Музикалният фестивал се завръща на варненския плаж на 12 август. След успеха на миналогодишното събитие, това лято над 10 световни и български изпълнители родни звезди ще се качат на една сцена.

Тази година, фестивалът ще дори по-голям и по-добър от миналогодишния, казва организаторът на концерта Робърт Куърк

Фестивалът ще бъде отворен в 3 следобед и ще продължи до полунощ. Ще има наистина много изпълнения на сцената. Ще има много български звезди, които ще подгряват публиката. И разбира се, след това ще сме много щастливи, за да кажем „Добре дошли” на нашите международни звезди.

Колко души очаквате на концерта?

-  Мисля, че очакваме много повече хора от миналата година, което е удивително. Тогава бяха около 30 хиляди. Билетите се продават два пъти по-бързо от миналата година. Всички VIP билети се разпродадоха, което е интересно.

Много сме щастливи, че успяхме да свалим цената до само 20 евро за билет. Това е изключително добра цена за международен фестивал от толкова висока класа.

Да, тази цена не е достатъчна за покриване на разходите, но не това е целта. Целта е да промотираме Варна нявсякъде по света. Ние произвеждаме  TV шоу, което след това лансираме в повече от 160 държави навсякъде по света. И това е много важно.

Създаваме едночасов филм, което е фокусиран върху Варна и музикалния фестивал.

И още, фестивалът се простира на площ от около 20 дка. Сред звездите тази година са Рита Ора, която идва в рамките на европейското си турне, Years & Years, DJ-ите на Club MTV - Rewire & Varski, американският рапър и продуцент Redfoo и The Party Rock Crew, Dara, Криско, Pavell & Venci Venc’, Tita и 4Magic, допълва Робър Куърк.

Те ще пеят на една сцена, или на няколко?

-  Една сцена, огромна. Вероятно най-голямата в страната. Преди година тя беше 90 метра, тази година вдигаме стандарта. Ще бъде много впечатляваща, с най-модерното аудио и видео оборудване. Нужна е едмица, за да бъде сглобена. Ще бъде невероятно шоу.

Лесно или трудно е да убедите звезди като Rita Ora или Years and Years да дойдат във Варна? Какви са доводите ви?

-  Не е лесно, никога не е лесно за съжаление. Варна е великолепно място да дойдеш, а концерт на МТВ, където и да било е нещо много специално. Има ограничен брой подобни събития по света и Варна е част от този много ексклузивен клуб. Има само три или четири подобни събития на година като това.

Това е много, много специална възможност за Варна и наистина се надявам, че хората тук могат да го усетят.

И Рита Ора и Redfoo, и другите знаят, че ако си на MTV събитие, стандартите са изключително високи. Невероятно качество, много добра организация и високо ниво на сигурност.

Това е първото, за което говорим. Второто е красотата на мястото – на плажа, край морето. И Рита Ора, РЕдфу и Years& Years никога досега не са били в България, а за Rewire & Varski, които бяха тук през 2017 г. имаше запитвания дали пак ще диджействат и ние решихме – ОК.

Кой ще изчисти плажа след партито?

Ние. Казано честно, миналата година оставихме плажа по-чист, отколкото го заварихме.

Бих посъветвала хората да отидат на плажа преди концерта, да снимат, да се огледат наоколо и след фестивала да направят същото и да сравнят снимките.

MTV Presents Varna Beach ще бъде заснет с най-модерната телевизионна техника, а едночасов филм от него ще бъде излъчван в каналите на MTV по целия свят.

И за финал:

Кой е Робърт Куърк?

- Сложен въпрос. Аз съм от Ирландия, роден съм в Дъблин, пораснал съм в ирландската провинция. Пристрастен съм към проектите, които вдъхновяват и правят света едно по-различно и по-добро място. Много съм щастлив, че съм част от този проект на MTV във Варна.

Какво е любимото ви нещо във Варна?

-  Хората, на първо място. Харесвам Варна заради хората – те са много мили. Имам много приятели тук.

Научихте ли български?

-  О, само някои думи: Добро утро, Аз съм Робърт, Как си, Много благодаря... Мога да оцелея тук, мога да си поръчам храна и нещо за пиене. Всъщност първо научих цифрите на български, а после как да си поръчвам в заведенията. Всеки ден научавам нещо ново. И то не е задължително от литературния български, знам и доста жаргонни изрази.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Марио Хосен: Надявам се да докоснем сърцата на ценителите на изкуството във Варна

С концерт на Марио Хосен и Виенския камерен оркестър на 24 март официално, преди тържественото откриване през юни, ще бъде поставено началото на 93-тото издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято”. В програмата ценителите на класическата музика ще чуят произведения от Франческо Джеминиани, Франц Йозеф Хайдн, Оторино..

публикувано на 24.03.19 в 11:25

Георги Георгиев: Съществуват добри възможности за всички, стига да се бориш

Георги Георгиев от град Лом  е един от тринайсетте студенти от ромски произход, които са получили стипендия за академичната 2018-2019 година, по програмата „Подкрепа за студенти от ромски произход, изучаващи здравни специалности“. Георги учи във Медицински Университет Варна и въпреки че до последно си е мислил, че ще избере специалност,..

публикувано на 23.03.19 в 11:39
Вяра Рафайлова

Вяра Рафайлова: Мечтая НИМХ да има собствен метеолокатор

Времето определя в много голяма степен как ще премине денят ни, какво ще е настроението ни, какви дрехи ще облечем, с какво ще пътуваме... Търсейки актуална информация за прогнозата изобщо не се замисляме, че зад всяка цифра и дума в нея има някой, който е разчел сложни данни, пресметнал е уравнения, направил е математически изчисления и какво ли още..

публикувано на 23.03.19 в 07:00

Добромир Ганев: Не е незаконно да се сключват имотни сделки по данъчна оценка

Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти“ коментира пред БНР казуса с апартаментите на политици от ГЕРБ с думите, че „тук става въпрос първо за икономически понятия - продажна цена и стойност - това са две абсолютно различни понятия“. В предаването „Хоризонт до обед“ на програма „Хоризонт“ варненският експерт..

публикувано на 22.03.19 в 12:57

Кристиян Бухман: "На Виенския камерен орекстър могат да нареждат единствено диригентите, композиторите и самата музика"

С концерт на Марио Хосен и Виенския камерен оркестър на 24 март официално, преди тържественото откриване през юни, ще бъде поставено началото на 93-тото издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято”. В програмата ценителите на класическата музика ще чуят произведения от Франческо Джеминиани, Франц Йозеф Хайдн, Оторино Респиги, Едвард..

публикувано на 21.03.19 в 11:56

Талант и новаторски мислене се искат за създаването на дизайнерски мебели

Когато става дума за мебели, интересен е въпросът за авторството и произхода им – кой и къде ги е създал, доколко са уникални и неповторими, колко би струвало да имате такива. Дизайнерските мебели, в буквалния смисъл на думата, са дело на творци с талант и новаторско мислене. Те са уникални, често смятани за художествени..

публикувано на 21.03.19 в 09:20

Някой друг е живял живота ми

      „ Някой дълго време е живял живота ми, подслушвали са телефона ми ”, споделя обвинената в ТЕЛК-аферата д-р Мими Великова. Преди да започнем разговора, варненският кардиолог изпива антидепресанта си.  От онази неделя, когато ГДБОП влиза в лекарския й кабинет, трудно заспива, а заспи ли - сънува кошмари. „ Всичко дойде неочаквано. Шок е да те..

публикувано на 20.03.19 в 13:35