Робърт Куърк: Очакваме много повече хора на второто издание на MTV Presents Varna Beach

Робърт Куърк

9 часа музика, световни звезди, слънце, море и много забавление. Така накратко може да бъде описан MTV Presents Varna Beach. Музикалният фестивал се завръща на варненския плаж на 12 август. След успеха на миналогодишното събитие, това лято над 10 световни и български изпълнители родни звезди ще се качат на една сцена.

Тази година, фестивалът ще дори по-голям и по-добър от миналогодишния, казва организаторът на концерта Робърт Куърк

Фестивалът ще бъде отворен в 3 следобед и ще продължи до полунощ. Ще има наистина много изпълнения на сцената. Ще има много български звезди, които ще подгряват публиката. И разбира се, след това ще сме много щастливи, за да кажем „Добре дошли” на нашите международни звезди.

Колко души очаквате на концерта?

-  Мисля, че очакваме много повече хора от миналата година, което е удивително. Тогава бяха около 30 хиляди. Билетите се продават два пъти по-бързо от миналата година. Всички VIP билети се разпродадоха, което е интересно.

Много сме щастливи, че успяхме да свалим цената до само 20 евро за билет. Това е изключително добра цена за международен фестивал от толкова висока класа.

Да, тази цена не е достатъчна за покриване на разходите, но не това е целта. Целта е да промотираме Варна нявсякъде по света. Ние произвеждаме  TV шоу, което след това лансираме в повече от 160 държави навсякъде по света. И това е много важно.

Създаваме едночасов филм, което е фокусиран върху Варна и музикалния фестивал.

И още, фестивалът се простира на площ от около 20 дка. Сред звездите тази година са Рита Ора, която идва в рамките на европейското си турне, Years & Years, DJ-ите на Club MTV - Rewire & Varski, американският рапър и продуцент Redfoo и The Party Rock Crew, Dara, Криско, Pavell & Venci Venc’, Tita и 4Magic, допълва Робър Куърк.

Те ще пеят на една сцена, или на няколко?

-  Една сцена, огромна. Вероятно най-голямата в страната. Преди година тя беше 90 метра, тази година вдигаме стандарта. Ще бъде много впечатляваща, с най-модерното аудио и видео оборудване. Нужна е едмица, за да бъде сглобена. Ще бъде невероятно шоу.

Лесно или трудно е да убедите звезди като Rita Ora или Years and Years да дойдат във Варна? Какви са доводите ви?

-  Не е лесно, никога не е лесно за съжаление. Варна е великолепно място да дойдеш, а концерт на МТВ, където и да било е нещо много специално. Има ограничен брой подобни събития по света и Варна е част от този много ексклузивен клуб. Има само три или четири подобни събития на година като това.

Това е много, много специална възможност за Варна и наистина се надявам, че хората тук могат да го усетят.

И Рита Ора и Redfoo, и другите знаят, че ако си на MTV събитие, стандартите са изключително високи. Невероятно качество, много добра организация и високо ниво на сигурност.

Това е първото, за което говорим. Второто е красотата на мястото – на плажа, край морето. И Рита Ора, РЕдфу и Years& Years никога досега не са били в България, а за Rewire & Varski, които бяха тук през 2017 г. имаше запитвания дали пак ще диджействат и ние решихме – ОК.

Кой ще изчисти плажа след партито?

Ние. Казано честно, миналата година оставихме плажа по-чист, отколкото го заварихме.

Бих посъветвала хората да отидат на плажа преди концерта, да снимат, да се огледат наоколо и след фестивала да направят същото и да сравнят снимките.

MTV Presents Varna Beach ще бъде заснет с най-модерната телевизионна техника, а едночасов филм от него ще бъде излъчван в каналите на MTV по целия свят.

И за финал:

Кой е Робърт Куърк?

- Сложен въпрос. Аз съм от Ирландия, роден съм в Дъблин, пораснал съм в ирландската провинция. Пристрастен съм към проектите, които вдъхновяват и правят света едно по-различно и по-добро място. Много съм щастлив, че съм част от този проект на MTV във Варна.

Какво е любимото ви нещо във Варна?

-  Хората, на първо място. Харесвам Варна заради хората – те са много мили. Имам много приятели тук.

Научихте ли български?

-  О, само някои думи: Добро утро, Аз съм Робърт, Как си, Много благодаря... Мога да оцелея тук, мога да си поръчам храна и нещо за пиене. Всъщност първо научих цифрите на български, а после как да си поръчвам в заведенията. Всеки ден научавам нещо ново. И то не е задължително от литературния български, знам и доста жаргонни изрази.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ирина Величкова: У нас има добри закони за авторските права, но няма контрол и наказания

Ирина Величкова е юрист по професия. На фестивала "Златната роза" беше представен  дебютният й късометражен филм "Сън за щастие". Кинотворбата е дипломната й работа от специализацията й по режисура на игрален филм. - Доколко правата на авторите са защитени в България? - Защитени са на ниво закон. Изключително добре защитени с даже. Защото нашият..

публикувано на 17.10.18 в 16:24
Награждаването на победителите.

Старите кранове ще са основен акцент на пристанището и след превръщането му в зона за почивка

Продължаваме да ви представяме идеите на младите архитекти за бъдещия облик на пристанище Варна-Изток. След като ви запознахме с проекта на българо-турския екип , който беше класиран на второ място в Международния архитектурен пленер на тема "Адаптация на Пристанище „Варна – Изток" , сега е ред на отличниците: екипът Македония/България в състав Ана..

публикувано на 16.10.18 в 15:54

Искрен Пеев: Опазването на морето зависи и от всеки човек

Искрен Пеев е трето поколение моряк. Неговият дядо - проф. Илия Пеев, е преподавател във Военноморското училище, капитан първи ранг от резерва, бил е на подводниците. Бащата д-р Петър Пеев  е бил лекар във Военноморска болница, но преди това е бил на корабите, вкл. на  ветрохода "Калиакра" . От шестгодишен ветроходство изучава и Искрен. Сега е на..

публикувано на 14.10.18 в 18:05

С подкуп и лихва строели църквите през Възраждането

Всички участвали в строителството на храмове в годините на робство, разказва журналистът и краевед Иван Миланов , наследник на главния инициатор за строежа на църквата в село Изгрев - Ханджи Дойчо Янев, който водил и сметките по строителството, а написаното отразява специфичното наречие на тогавашното население. На Петковден храмът..

публикувано на 14.10.18 в 08:10

Лифт до "Галата" и мостове предлагат млади архитекти за пристанището

Второ място в Международния архитектурен пленер 2018 на тема "Адаптация на Пристанище „Варна – Изток“ спечели екипът Турция/България в състав: Ембре Торбаглу, Кансу Йапики, Угур Челеби, Момчил Димов. Проектът, озаглавен „Crossing Walls”, впечатлява със задълбочения анализ на приемствеността между миналото, настоящето и бъдещето на зоната и оригиналните..

публикувано на 11.10.18 в 16:49
Мария Чакърова и майка й

Мария Чакърова посвещава юбилейната изложба в галерия "Теди" на майка си

Най-слънчевата варненска художничка Мария Чакърова ще отпразнува 70-годишнината си с изложба в галерия "Теди". Селекцията от 27 платна масло и 16 акварелни миниатюри, рисувани основно през последните две години, е наречена "На майка ми". Авторката споделя с огромна любов: "С майка ми бяхме изключително силно духовно свързани. Тя ме импулсира да направя..

обновено на 11.10.18 в 13:46

Рок, чалга и бира за Дейвид Бекъм от Падина

Дейвид Бътла е англичанин. Странна птица, която повече от 10 години живее в село Падина. Приятелката му от Англия е пребивавала само месец с него в селцето. Не могла да свикне и се завърнала в родината си. Майка му и сестра му още се примиряват с  решението на Дейвид да остане в екзотиката на село в Източна Европа. Надяват се тайно, че един ден ще се..

публикувано на 11.10.18 в 09:39