Робърт Куърк: Очакваме много повече хора на второто издание на MTV Presents Varna Beach

Робърт Куърк

9 часа музика, световни звезди, слънце, море и много забавление. Така накратко може да бъде описан MTV Presents Varna Beach. Музикалният фестивал се завръща на варненския плаж на 12 август. След успеха на миналогодишното събитие, това лято над 10 световни и български изпълнители родни звезди ще се качат на една сцена.

Тази година, фестивалът ще дори по-голям и по-добър от миналогодишния, казва организаторът на концерта Робърт Куърк

Фестивалът ще бъде отворен в 3 следобед и ще продължи до полунощ. Ще има наистина много изпълнения на сцената. Ще има много български звезди, които ще подгряват публиката. И разбира се, след това ще сме много щастливи, за да кажем „Добре дошли” на нашите международни звезди.

Колко души очаквате на концерта?

-  Мисля, че очакваме много повече хора от миналата година, което е удивително. Тогава бяха около 30 хиляди. Билетите се продават два пъти по-бързо от миналата година. Всички VIP билети се разпродадоха, което е интересно.

Много сме щастливи, че успяхме да свалим цената до само 20 евро за билет. Това е изключително добра цена за международен фестивал от толкова висока класа.

Да, тази цена не е достатъчна за покриване на разходите, но не това е целта. Целта е да промотираме Варна нявсякъде по света. Ние произвеждаме  TV шоу, което след това лансираме в повече от 160 държави навсякъде по света. И това е много важно.

Създаваме едночасов филм, което е фокусиран върху Варна и музикалния фестивал.

И още, фестивалът се простира на площ от около 20 дка. Сред звездите тази година са Рита Ора, която идва в рамките на европейското си турне, Years & Years, DJ-ите на Club MTV - Rewire & Varski, американският рапър и продуцент Redfoo и The Party Rock Crew, Dara, Криско, Pavell & Venci Venc’, Tita и 4Magic, допълва Робър Куърк.

Те ще пеят на една сцена, или на няколко?

-  Една сцена, огромна. Вероятно най-голямата в страната. Преди година тя беше 90 метра, тази година вдигаме стандарта. Ще бъде много впечатляваща, с най-модерното аудио и видео оборудване. Нужна е едмица, за да бъде сглобена. Ще бъде невероятно шоу.

Лесно или трудно е да убедите звезди като Rita Ora или Years and Years да дойдат във Варна? Какви са доводите ви?

-  Не е лесно, никога не е лесно за съжаление. Варна е великолепно място да дойдеш, а концерт на МТВ, където и да било е нещо много специално. Има ограничен брой подобни събития по света и Варна е част от този много ексклузивен клуб. Има само три или четири подобни събития на година като това.

Това е много, много специална възможност за Варна и наистина се надявам, че хората тук могат да го усетят.

И Рита Ора и Redfoo, и другите знаят, че ако си на MTV събитие, стандартите са изключително високи. Невероятно качество, много добра организация и високо ниво на сигурност.

Това е първото, за което говорим. Второто е красотата на мястото – на плажа, край морето. И Рита Ора, РЕдфу и Years& Years никога досега не са били в България, а за Rewire & Varski, които бяха тук през 2017 г. имаше запитвания дали пак ще диджействат и ние решихме – ОК.

Кой ще изчисти плажа след партито?

Ние. Казано честно, миналата година оставихме плажа по-чист, отколкото го заварихме.

Бих посъветвала хората да отидат на плажа преди концерта, да снимат, да се огледат наоколо и след фестивала да направят същото и да сравнят снимките.

MTV Presents Varna Beach ще бъде заснет с най-модерната телевизионна техника, а едночасов филм от него ще бъде излъчван в каналите на MTV по целия свят.

И за финал:

Кой е Робърт Куърк?

- Сложен въпрос. Аз съм от Ирландия, роден съм в Дъблин, пораснал съм в ирландската провинция. Пристрастен съм към проектите, които вдъхновяват и правят света едно по-различно и по-добро място. Много съм щастлив, че съм част от този проект на MTV във Варна.

Какво е любимото ви нещо във Варна?

-  Хората, на първо място. Харесвам Варна заради хората – те са много мили. Имам много приятели тук.

Научихте ли български?

-  О, само някои думи: Добро утро, Аз съм Робърт, Как си, Много благодаря... Мога да оцелея тук, мога да си поръчам храна и нещо за пиене. Всъщност първо научих цифрите на български, а после как да си поръчвам в заведенията. Всеки ден научавам нещо ново. И то не е задължително от литературния български, знам и доста жаргонни изрази.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бонус-Малус - наръчник за двойно наказание

Доцент Йото Йотов е пенсионер с повече от 50 години трудов стаж, от които почти 43 години преподава застрахователна математика. В интервю за предаването " POST FACTUM " той коментира предложения проект за Бонус - Малус и го определи като наръчник, по който да се наказват автомобилистите двойно за едно и също нарушение.  -..

публикувано на 14.12.18 в 16:47

Танцът на страстта - тангото

На деня на тангото, 11 декември, се срещнах с Людмила Кръстева и нейния танго партньор, Милко Матеев. Те ми разказаха за страстта, тъгата и романса през призмата на един от най-емблематичните символи на Аржентина – именно тангото. Чувствате ли се празнично днес? Милко Матеев: Да Людмила Кръстева: Здравейте, разбира се,..

публикувано на 12.12.18 в 13:56

Коледният дух в цветята - как да го пренесем у дома?

Всеки се втурва по Коледа да купува коледни звезди, елхички, борчета, смърчове и всичко, свързано със зимните празници. Как обаче да сме по-различни и да си направим цветно и весело у дома с цветя - чуйте съветите на флорист № 1 за 2017г. Ивайло Иванов: Какъв съвет ще ни дадете, за да сме по-нестандартни в..

публикувано на 10.12.18 в 06:29

Предизвикателството да бъдеш морски пилот

Капитан Неделчо Неделчев е част от екипа, който помага на корабите  да маневрират безаварийно близо до брега, да  влязат или излязат от пристанището. Той е един от малкото в страната висококвалифицирани пилоти, наследници на десетилетна традиция. Неделчо Неделчев е  от Варна и като повечето родени тук, обича морето от малък.   Интервю на..

публикувано на 08.12.18 в 15:40

Бензинът в касова бележка - комично решение на високите цени

След двуседмични протести на „жълтите жилетки”,  Макрон отстъпи за акциза на горивата. У нас финансовото министерство ще въвежда касова бележка за горивата на бензиностанциите, която ще показва стойността на ДДС, акциз, продажна и покупна цена на горивото. Известно ни е, че в сравнение с Франция, ние сме на най-ниските нива на акциза. Затова е..

публикувано на 06.12.18 в 13:00

Традицията на Никулден задължава

Четири часа са необходими, за да се направи тази красива питка за Никулден, разказва ръководителят на дамската група "Веселите кулинарки" от варненското село Изгрев Савка Атанасова. Там спазват традицията за Свети Николай Чудотворец винаги да пълнят шаран, но добре познават и останалите обичаи. Правили сме шарана по няколко начина - и в тесто и без, и..

публикувано на 06.12.18 в 06:30
Джина Брия

Джина Брия: Какви ще бъдем след 10 години зависи от това каква вода пием и каква храна ядем

"Водата е много дълбока и тайнствена материя, чието изучаване изисква методи на физиката, химията и биологията. Отскоро започнах да разбирам тази материя. Много е вълнуващо да се занимаваш с науката за водата." Това каза за предаването "Закуска на тревата" антропологът Джина Брия, която участва в международен научен форум по проблемите на водата в..

публикувано на 04.12.18 в 10:22