Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Робърт Куърк: Очакваме много повече хора на второто издание на MTV Presents Varna Beach

Робърт Куърк

9 часа музика, световни звезди, слънце, море и много забавление. Така накратко може да бъде описан MTV Presents Varna Beach. Музикалният фестивал се завръща на варненския плаж на 12 август. След успеха на миналогодишното събитие, това лято над 10 световни и български изпълнители родни звезди ще се качат на една сцена.

Тази година, фестивалът ще дори по-голям и по-добър от миналогодишния, казва организаторът на концерта Робърт Куърк

Фестивалът ще бъде отворен в 3 следобед и ще продължи до полунощ. Ще има наистина много изпълнения на сцената. Ще има много български звезди, които ще подгряват публиката. И разбира се, след това ще сме много щастливи, за да кажем „Добре дошли” на нашите международни звезди.

Колко души очаквате на концерта?

-  Мисля, че очакваме много повече хора от миналата година, което е удивително. Тогава бяха около 30 хиляди. Билетите се продават два пъти по-бързо от миналата година. Всички VIP билети се разпродадоха, което е интересно.

Много сме щастливи, че успяхме да свалим цената до само 20 евро за билет. Това е изключително добра цена за международен фестивал от толкова висока класа.

Да, тази цена не е достатъчна за покриване на разходите, но не това е целта. Целта е да промотираме Варна нявсякъде по света. Ние произвеждаме  TV шоу, което след това лансираме в повече от 160 държави навсякъде по света. И това е много важно.

Създаваме едночасов филм, което е фокусиран върху Варна и музикалния фестивал.

И още, фестивалът се простира на площ от около 20 дка. Сред звездите тази година са Рита Ора, която идва в рамките на европейското си турне, Years & Years, DJ-ите на Club MTV - Rewire & Varski, американският рапър и продуцент Redfoo и The Party Rock Crew, Dara, Криско, Pavell & Venci Venc’, Tita и 4Magic, допълва Робър Куърк.

Те ще пеят на една сцена, или на няколко?

-  Една сцена, огромна. Вероятно най-голямата в страната. Преди година тя беше 90 метра, тази година вдигаме стандарта. Ще бъде много впечатляваща, с най-модерното аудио и видео оборудване. Нужна е едмица, за да бъде сглобена. Ще бъде невероятно шоу.

Лесно или трудно е да убедите звезди като Rita Ora или Years and Years да дойдат във Варна? Какви са доводите ви?

-  Не е лесно, никога не е лесно за съжаление. Варна е великолепно място да дойдеш, а концерт на МТВ, където и да било е нещо много специално. Има ограничен брой подобни събития по света и Варна е част от този много ексклузивен клуб. Има само три или четири подобни събития на година като това.

Това е много, много специална възможност за Варна и наистина се надявам, че хората тук могат да го усетят.

И Рита Ора и Redfoo, и другите знаят, че ако си на MTV събитие, стандартите са изключително високи. Невероятно качество, много добра организация и високо ниво на сигурност.

Това е първото, за което говорим. Второто е красотата на мястото – на плажа, край морето. И Рита Ора, РЕдфу и Years& Years никога досега не са били в България, а за Rewire & Varski, които бяха тук през 2017 г. имаше запитвания дали пак ще диджействат и ние решихме – ОК.

Кой ще изчисти плажа след партито?

Ние. Казано честно, миналата година оставихме плажа по-чист, отколкото го заварихме.

Бих посъветвала хората да отидат на плажа преди концерта, да снимат, да се огледат наоколо и след фестивала да направят същото и да сравнят снимките.

MTV Presents Varna Beach ще бъде заснет с най-модерната телевизионна техника, а едночасов филм от него ще бъде излъчван в каналите на MTV по целия свят.

И за финал:

Кой е Робърт Куърк?

- Сложен въпрос. Аз съм от Ирландия, роден съм в Дъблин, пораснал съм в ирландската провинция. Пристрастен съм към проектите, които вдъхновяват и правят света едно по-различно и по-добро място. Много съм щастлив, че съм част от този проект на MTV във Варна.

Какво е любимото ви нещо във Варна?

-  Хората, на първо място. Харесвам Варна заради хората – те са много мили. Имам много приятели тук.

Научихте ли български?

-  О, само някои думи: Добро утро, Аз съм Робърт, Как си, Много благодаря... Мога да оцелея тук, мога да си поръчам храна и нещо за пиене. Всъщност първо научих цифрите на български, а после как да си поръчвам в заведенията. Всеки ден научавам нещо ново. И то не е задължително от литературния български, знам и доста жаргонни изрази.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Мелодия и ритъм на формата" - изложба на скулптора Ангел Атанасов във Варна

Градската художествена галерия “Борис Георгиев” във Варна представя самостоятелна изложба на Ангел Атанасов - скулптор, чиито творчески интереси са съсредоточени върху чистите форми. Изложбата включва 12 скулптури, изработени в бронз и 4 в дърво, обединени от името “Мелодия и ритъм на формата”. Ангел Атанасов завършва Националната художествена..

публикувано на 25.04.24 в 08:20
Факсимиле от проекта за трасе на лекото метро във Варна, публикуван в сайта на Община Варна

Арх. Христо Топчиев: Проектът за бул. „Цар Освободител“ дава приоритет на автомобилите

Разширението на бул. „Цар Освободител“ беше припознато като приоритетно за реализация и от новия екип на Община Варна. Предвидено е да се прави със смесено финансиране, общинско,  държавно и европейско, а най-вероятно и по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ). П о този повод днес от администрацията организират  обществено обсъждане,  от..

публикувано на 24.04.24 в 07:58

Ани, която бяга с кауза и заразява с добро!

Да бягаш с кауза, за да помогнеш на друг. Това прави от близо две години Анна Христова, която е успешен маркетинг специалист. Макар и със сериозен дефицит на желязо, чисто здравословно, Анна се мобилизира, за да продължи да бяга с кауза и да заразява с добро още повече хора от своето обкръжение. Тя участва в маратони и полумаратони в..

публикувано на 23.04.24 в 16:08
Анна Заркова

Анна Заркова за събитията от убийството на Луканов и сега: Паметта ни се трие като червило с изтекъл срок на годност

Журналистът Анна Заркова ни връща към убийството на бившия премиер Андрей Луканов с новата си книга "Смъртта на Бялата лисица". Казва, че историята ѝ не е абсолютната истина, но е достоверен разказ, в който всички герои са истински личности - с изключение само на един - предполагаемият убиец. Неговата история е измислена, но в резултат на сериозни..

публикувано на 23.04.24 в 08:30

Проф. Милчо Лепоев: Дали да има леко метро зависи от пътникопотока

Инвестицията в леко метро е първоначално по-голяма, когато се прави подземно, после за поддържането се дават по-малко средства. Когато се прави по открит способ първоначалната инвестиция е по-малка, а след това за поддържане е по-голяма сумата. Именно това е работата на експертите в този Експертен съвет да намерят оптималното, което е..

публикувано на 22.04.24 в 08:15
Илин Димитров

Илин Димитров: Има голяма вероятност заради въздушния Шенген да останем без чуждестранна работна ръка през летния сезон

Туристическият бранш и това лято ще бъде изправен пред проблема с липсата на кадри и това не е новина. Това каза в обзорното предаване на РВ „Позиция“ Илин Димитров, съветник на президента Румен Радев по туризъм, образование и култура. „При вноса на кадри тази година е пълна каша, защото Шенген по въздух, позволява на всички, които влизат в..

обновено на 20.04.24 в 15:34

Alexander Krull (LEAVES' EYES, ATROCITY): Иска ми се холивудските филми за викингите да са по-достоверни

Интервю с Alexander Krull (LEAVES' EYES, ATROCITY) Творческият път на LEAVES' EYES започва преди 21 години. В групата се преплитат съдбите на музикантите от ATROCITY. Няма да сгрешим, ако кажем, че ATROCITY е тяхната по-мрачна, а LEAVES' EYES – по-нежна страна. LEAVES' EYES издадоха „Myths of Fate”, заради който идеологът зад двете групи..

публикувано на 20.04.24 в 15:15