Започна записването за градската игра Шеметна Варна

Шеметна Варна 2017
Снимка: личен архив

Градската игра Шеметна Варна ще се проведе за осма поредна година във Варна. Тази година състезанието ще бъде на 25 август /събота/ и под надслов „Уга-буга“.

Играта има състезателен характер и участниците в нея са разпределени в отбори от трима и четирима души. Те премерват сили срещу останалите участници като преминават през дузина пунктове, разпръснати из Морската градина, и изпълняват заданията на тях. Целта на играта е да се открие финалът, а най-добре представилите се отбори вземат награди. Състезанието е подходящо за хора над 16 годишна вързаст. Заданията по пунктовете са от различен тип: физически, логически, за креативност и добра комуникация. Чрез успешното изпълняване на конкретна задача, отборът получава парче от крайния пъзел, който разкрива къде е финалът.

Шеметна Варна започва като проект на Ротартакт клуб „Варна-Евксиноград“ и се организира изцяло на доброволчески начала. Таксата за участие е 5 лева на участник, а събраните пари отиват за организиране на състезанието и осигуряване на награди за победителите. Състезанието се организира и с подкрепата на спонсори, които осигуряват награди за победителите, материали  и почерпка за награждаването.

Записването за участие се извършва в момента на https://shemetna-varna.org/записване/.

Чуйте още от Стоян Михалев, президент на Ротартакт клуб „Варна-Евксиноград“ :

Снимка
Снимките са от играта Шеметна Варна през 2017 година, когато състезанието е преминало под надслова Алиса в страната на чудесата.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Подлезите под бул. "Васил Левски" са опасни

Подлезите под старата част на бул. "Васил Левски", където в момента тече основен ремонт, са опасни, видя репортер на Радио Варна. Преди седмица на сантиметри от бебешка количка в подлеза на ул. "Царевец" падна голямо парче от мазилката на тавана. Причина за инцидента очевидно са вибрациите от тежката строителна техника, която работи на повърхността, и..

публикувано на 16.08.18 в 12:32

Варна трябва да се развива със съгласието на хората, които живеят в града

Един град, за да се развива успешно, трябва да се e формирало в съзнанието на хората къде този град иска да бъде след 10, 20 или 30 години.   Това коментира за радио Варна архитект Максим Недков, който днес ще изнесе лекция в рамките на цикъла от архитектурни срещи, които се провеждат в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна...

публикувано на 16.08.18 в 11:07

Намереното тяло е на 13-годишния Мариян

Тялото, което тази сутрин водолази извадиха от морето край варненския вълнолом, е на 13-годишния Мариян. Това каза за Радио Варна Красимир Конов - изпълняващ функциите районен прокурор на Варна.  Продължава издирването на 14-годишния му приятел Деян, който е ученик в ОУ "Стоян Михайловски". Група от 6 деца слезли вчера следобед на Морска гара, за да..

публикувано на 16.08.18 в 11:00

Намерено е тялото на едното дете. Издирването на второто продължава

Намерено е тялото на едното от децата, които паднаха в морето в района на Морската гара във Варна. Издирването на второто дете продължава. В операцията участват 4-ма водолази от "Морска администрация" и 10 техни колеги от Военноморските сили. Вчера момчетата са били издирвани и с дрон. Днес вълнението на морето е един-два бала, прибоят е значително..

публикувано на 16.08.18 в 09:17

България и Румъния организират био фест в Добрич

Производители на био храни от България и Румъния ще се представят на двудневен био фестивал в рамките на ХХVІ-то изложение „Селското стопанство и всичко за него“ в Добрич. Изложението се открива на 28 август в спортен комплекс „Простор“, био фестът под наслов „Даровете на природата“ ще е на 28 и 29 август, съобщиха от „Добрички панаир“ АД –..

публикувано на 16.08.18 в 08:37
В операцията участват и катери

През цялата нощ са издирвали двете деца. Операцията продължава

През цялата нощ е продължила операцията по издирването на двете деца, изчезнали в морето.  Група от пожарната през нощта е осветявала брега, в опит да се помогне на екипите от Морския спасително-координационен център, но досега нищо не е открито, каза за Радио Варна началникът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Тихомир Тотев и..

публикувано на 16.08.18 в 07:20

Слънчево и горещо и днес

И днес ще е слънчево и горещо , следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, по крайбрежието умерен вятър от север-североизток.Максималните температури на въздуха ще са между 29 и 35 градуса, за   Варна около 31 градуса. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 26-28 градуса.

публикувано на 16.08.18 в 07:05