Премиерът пристига за изненадваща проверка във Варна

Автор:

Министър-председателят Бойко Борисов пристига днес във Варна, за да направи инспекция на инфраструктурни обекти, съобщиха от общината преди минути. Посещението е седмица преди Деня на Варна, когато премиерът традиционно прави обиколка на новите обекти в града.
Кои точно строителни площадки ще посети Борисов все още не е ясно. Със сигурност, обаче, обиколката му ще приключи в "Аспарухово". 
Последно той инспектира изграждането на новия бул. "Васил Левски", финансирано със средства от държавния бюджет, на 25 март. 
Очаквайте подробности тук и в ефира на Радио Варна.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Спасителите прекратиха търсенето на изчезналите в морето деца

Операцията по издирването на двете деца, паднали от вълнолома до Морска гара във Варна, е прекратена. Момчетат не са открити и катерите излизат в морето утре призори.  При първа възможност, когато прибоят не е така силен, във водата ще влязат и воени водолази, които ще огледат детайлно подводната част на тетраподите, с които е укрепен вълноломът...

публикувано на 15.08.18 в 23:04

Заради изчезналите деца кметът отмени концерта на Морска гара и зарята

Община Варна отменя концерта на Морска гара и празничната заря в знак на съпричастност към семействата на двете изчезнали момчета, научи Радио Варна. В морето от северната страна на вълнолома продължава издирването на двете деца, които бяха пометени и голяма вълна, докато се разхождали до тетраподите.  В 21 часа в свободната зона на  Пристанище Варна..

публикувано на 15.08.18 в 20:09

Нови камбани за "Малката Богородица"

Храмов празник на Успение Богородично празнува и старинния храм "Успение Богородично" в Гръцката махала. Църквата, извезтна повече като "Малката Богородица" е построена върху стари основи през 1602 година. През 1640 година в храма избухва пожар, но след това той е възстановен и разширен, като с годините се оформя сегашният му вид. До 1914 г. той е под..

обновено на 15.08.18 в 19:39
Отляво надясно на снимката: проф. Васил Николов, министър-председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов и изпълнителният директор на Солвей Соди Спирос Номикос

Премиерът посети най-стария праисторически град в Европа

След церемонията по откриването на рехабилитирания път от Старо Оряхово до Провадия министър-председателят Бойко Борисов и министър Владислав Горанов посетиха археологическия обект „Провадия-Солницата“, който се намира на територията на "Провадсол", филиал на „Солвей Соди“. Придружен от  областния управител на Варна Стоян Пасев, кмета на..

публикувано на 15.08.18 в 19:38

Две деца изчезнаха на Южния плаж - бурното море ги помело от вълнолома (обновена)

Мащабна спасителна операция върви в момента в района на Южния плаж и северната страна на вълнолома във Варна. Спасители с катери и джетове издирват две деца, които са изчезнали в морето преди час. От полицията уточниха, че двамата приятели са на по-малко от 10 години.  Момчетата се разхождали по вълнолома - вървели по ниската му част от северната..

публикувано на 15.08.18 в 19:05

Джесика и Румина: "Цяла Варна ще празнува с нас!"

Празникът на Варна се превърна в личен за десетки семейства, избрали датата 15 август за кръщене на своите деца. Джесика е на 21 години, Румина - на почти десет. Те са от тези деца, които рядко си идват в родината. Родени са и живеят в Холандия. Знаят по 4 езика. Сред тях и български, защото той е роден за семейството им. Съпругът..

публикувано на 15.08.18 в 17:16

Регата Кор Кароли 2018 във Варненския залив (СНИМКИ)

Регата Кор Кароли 2018 днес е във Варненския залив. Насладете се на феерията от "ветрила" - най-морската, най-варненската гледка! Фоторепортажът е на Румен Сарандев. Около 19 часа се очаква награждаването на победителите!

публикувано на 15.08.18 в 16:15