Маникюрът и педикюрът също имат нужда от ваканция

7
manicure_mikrophone

Лято е! Искаме да сме сияйни, омайни, цветни и красиви! Правим си нов маникюр и педикюр. Салоните за красота са с пълни графици и трудно може да си запазите час. Мечтата за бронзов тен включва и нови цветове по ноктите. Дали е кич или мода, но блестящите камъни в лака са хит за лято 2018-сет.Дерматолозите не препоръчват гел лака, заради вредите, които нанася по ноктите честото му прилагане. В забързаното ежедневие обаче е по-лесно да си сложим точно такъв вид лак. Добре е обаче по време на ваканция да употребяваме само заздравител, за да си починат ноктите ни от третиращите процедури, съветват и маникюристи.

Ваня Славова посети случайно избран салон за красота в центъра на Варна. Подобни салони са място за релакс, за мода, за глътка женственост и дори за бягство от действителността. Разговаря с маникюристката Теодора, която по образование е икономист, но от седем години хобито й на маникюрист се превръща в нейна основна професия.

- Здравейте! Имате ли време за едно 5-минутно интервю?

- Не. Обаче мога да говоря, докато правя педикюр на тази клентка, а няма как да си сваля дори маската.

- Означава ли това, че графикът ви е пълен?

- Да. За седмици напред нямам свободни часове?

- Какво най-често правите напоследък? Какви са желанията на дамите?

- Маникюр и по-често дори педикюр, тъй като сезонът е такъв, че ноктите са на показ, всички искаме да сме красиви, излизаме често. Но лично аз препоръчвам и периодична почивка за ноктите. Време, в което е добре да ползваме заздравители или подхранващи масла.

Лакът не би трябвало да покрива здравословен проблем, изявен по ноктите. Добре е да не изрязваме кожичките около тях, да не ги дърпаме. Да не прекаляваме с третирането с лакове. Дерматологът Теодора Йорданова с подробностите:


И дерматоложката ни се казва Теодора, и маникюристката ни. Освен че са адашки, имат сходна концепция за опазването на ноктите. И внимателното ни отношение към тях. Връщаме се отново при маникюристката Теодора, която казва, че обожава своята работа, особено когато прави красиви булки и абитуриенти:


-Какви са цените за маникюр и педикюр, имат ли завишение през летния сезон?

- Не. Работим на цени като миналогодишните, стандартни са. Нито работим скъпо, нито евтино. Като на останалите места в града. Отварят постоянно нови салони обаче, в които работят неквалифицирани кадри. Навреждат понякога на клиенти.

- Как могат да ни навредят?

- Най-елементарно препиляване; плесенясват ноктите; когато няма хигиена и липсва стерилизация също са възможни проблеми.

- Гъбичките как се получават?

- При нестелиризирани вани, в които киснем клиенти. Недопустимо е да е занижена хигиената в салоните за красота. Ние маникюристите обаче нямаме медицинско образование, затова понякога, когато видя нещо съмнително, изпращам на лабораторна проба клиента. Изследването се прави на чист, а не на лакиран нокът. В някои случаи клиентите се сърдят дори, защото са дошли за маникюр, а аз ги връщам.

- Как влияят плажът и морето на нашите нокти?

-Идеално. Растат по-бързо. А новите гел лакове са толкова силни, че не се развалят.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Марио Хосен: Надявам се да докоснем сърцата на ценителите на изкуството във Варна

С концерт на Марио Хосен и Виенския камерен оркестър на 24 март официално, преди тържественото откриване през юни, ще бъде поставено началото на 93-тото издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято”. В програмата ценителите на класическата музика ще чуят произведения от Франческо Джеминиани, Франц Йозеф Хайдн, Оторино..

публикувано на 24.03.19 в 11:25

Георги Георгиев: Съществуват добри възможности за всички, стига да се бориш

Георги Георгиев от град Лом  е един от тринайсетте студенти от ромски произход, които са получили стипендия за академичната 2018-2019 година, по програмата „Подкрепа за студенти от ромски произход, изучаващи здравни специалности“. Георги учи във Медицински Университет Варна и въпреки че до последно си е мислил, че ще избере специалност,..

публикувано на 23.03.19 в 11:39
Вяра Рафайлова

Вяра Рафайлова: Мечтая НИМХ да има собствен метеолокатор

Времето определя в много голяма степен как ще премине денят ни, какво ще е настроението ни, какви дрехи ще облечем, с какво ще пътуваме... Търсейки актуална информация за прогнозата изобщо не се замисляме, че зад всяка цифра и дума в нея има някой, който е разчел сложни данни, пресметнал е уравнения, направил е математически изчисления и какво ли още..

публикувано на 23.03.19 в 07:00

Добромир Ганев: Не е незаконно да се сключват имотни сделки по данъчна оценка

Добромир Ганев, председател на Националното сдружение „Недвижими имоти“ коментира пред БНР казуса с апартаментите на политици от ГЕРБ с думите, че „тук става въпрос първо за икономически понятия - продажна цена и стойност - това са две абсолютно различни понятия“. В предаването „Хоризонт до обед“ на програма „Хоризонт“ варненският експерт..

публикувано на 22.03.19 в 12:57

Кристиян Бухман: "На Виенския камерен орекстър могат да нареждат единствено диригентите, композиторите и самата музика"

С концерт на Марио Хосен и Виенския камерен оркестър на 24 март официално, преди тържественото откриване през юни, ще бъде поставено началото на 93-тото издание на Международния музикален фестивал „Варненско лято”. В програмата ценителите на класическата музика ще чуят произведения от Франческо Джеминиани, Франц Йозеф Хайдн, Оторино Респиги, Едвард..

публикувано на 21.03.19 в 11:56

Талант и новаторски мислене се искат за създаването на дизайнерски мебели

Когато става дума за мебели, интересен е въпросът за авторството и произхода им – кой и къде ги е създал, доколко са уникални и неповторими, колко би струвало да имате такива. Дизайнерските мебели, в буквалния смисъл на думата, са дело на творци с талант и новаторско мислене. Те са уникални, често смятани за художествени..

публикувано на 21.03.19 в 09:20

Някой друг е живял живота ми

      „ Някой дълго време е живял живота ми, подслушвали са телефона ми ”, споделя обвинената в ТЕЛК-аферата д-р Мими Великова. Преди да започнем разговора, варненският кардиолог изпива антидепресанта си.  От онази неделя, когато ГДБОП влиза в лекарския й кабинет, трудно заспива, а заспи ли - сънува кошмари. „ Всичко дойде неочаквано. Шок е да те..

публикувано на 20.03.19 в 13:35