И ул. "Прилеп" ще е затворена през уикенда

Автор:

Във връзка с изграждане на бул. „Левски“ на 11-ти и 12-ти август, събота и неделя, ще бъде въведена временна организация на движението, съобщават от общинската администрация.

Предвижда се затваряне на ул. „Прилеп“ при кръстовището с ул. „Струга“. Пътно-транспортните средства, движещи се в посока с. Каменар, ще бъдат отклонени по ул. „Прилеп“ към бул. „Христо Смирненски“. Участъкът от ул. „Прилеп“ от пътния възел при бул. „Хр. Смирненски“ до ул. „Струга“ ще бъде затворен за движение и достъпът ще бъде разрешен само за живущите в района. Движещите се по ул. „Отец Паисий“ могат да ползват като обходен маршрут към с. Каменар бул. „Цар Освободител“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

Поради временното затваряне на движението по ул. „Прилеп“ в участъка от бул. „Христо Смирненски“ до кръстовището с ул. „Струга“ на 11.08.2018 до 12.08.2018 вкл. автобусни линии 10, 12 и 23 няма да преминават по ул. "Прилеп", съобщават от "Градски транспорт". Същите след кръстовището с "Отец Паисий" ще продължават по "Цар Освободител" до кръстовището с "Хр. Смирненски", линии 10 и 12 продължават по маршрута си, а линия 23 на пътен възел "Вятърна мелница" се включва по маршрута си посока Каменар. Промените се въвеждат двупосочно.

Остават в сила ограниченията в движението в кв. "Аспарухово", по старата част на бул. "Васил Левски" и на пътя за Виница.

Затворена за коли в неделя ще е и част от Гръцката махала.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Отменя се допълнителният имотен данък в курортите, реши парламентът

Депутатите приеха промените в Закона за местните данъци и такси. 106 общини с национални курорти ще трябва да намалят данъка за имоти, които не са основно жилище или които не са регистрирани като туристически обекти, тъй като Конституционният съд отмени това изискване с дата до 20 април.  На всички жители на общините, в които има национални..

публикувано на 25.04.19 в 11:28

Безплатни автобуси от и до Катедралата във Варна в нощта срещу Великден

По случай тържествената Пасхална Великденска служба в катедралния храм "Св. Успение Богородично", общинската фирма „Градски транспорт“ осигурява допълнителни курсове в нощта на 27-ми срещу 28-ми април. Обслужването в посочените часове няма да се таксува. Ето и разписанието на безплатните рейсове: Автобусна линия  №17  от ЖП Гара в 22:40  ч., от..

публикувано на 25.04.19 в 11:27

Европейският парламент пусна кратък филм, с който насърчава участието в изборите

Краткият филм насърчава участието в предстоящите европейски избори и ни кара да се замислим за бъдещите поколения, които ще трябва да живеят с последиците от това гласуване. Режисиран от печелилия множество награди Фредерик Планшон, филмът документира интензивните, красиви и крехки моменти, когато новородените европейци идват на този свят...

публикувано на 25.04.19 в 11:18

Цената на петрола тръгна надолу

По целият свят следят с внимание как се търгува суровината, защото Вашингтон наложи нови санкции на Иран и се очакват размествания на пазара. Покачването на цената на петрола напоследък беше посочено като причина за увеличението на цената на бензина в редица европейски страни, сред които и България. Oгромните количества петрол, които добива..

публикувано на 25.04.19 в 08:48

Путин и Ким Чен Ун се срещат във Владивосток

Срещата между руския президент Владимир Путин и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун започна днес във Владивосток. Разговорите се провеждат в кампуса на Далекоизточния федерален университет, който се намира на остров Руски. Путин изрази увереност, че визитата на Ким ще помогне за намиране на решение за ситуацията на Корейския..

публикувано на 25.04.19 в 08:24

Депутатите обсъждат промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари

В последния работен ден преди великденската ваканция депутатите ще обсъдят на първо четене промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари, с които отпада задължението дружествата да внасят в ДАНС вътрешните си правила срещу прането на пари. В дневния ред на парламента са и промените в Закона за местните данъци и такси, с които се..

публикувано на 25.04.19 в 07:24
Боядисване на яйца за Великден

Днес е Велики четвъртък - традицията повелява да боядисаме яйцата за Великден

Днес е най-важният ден от Страстната седмица. На Велики Четвъртък си припомняме Тайната вечеря и пророчеството на Божия син, че ще бъде разпнат след предателство на един от апостолите. На този ден по традиция във всички храмове се извършва маслосвет, а хората боядисват яйцата и замесват козунаците за Великден. Първото яйце задължително е..

публикувано на 25.04.19 в 07:21