Обновяването на водния цикъл в Добрич: Започва възстановяване на част от улиците

Снимка: Жоро Александров, Архив

  В Добрич се работи усилено и по четирите лота на проекта за обновяване на водния цикъл, съобщи ръководителят на звеното за управление на проекта инж. Живко Неделев. Фирмите, които извършват подмяна на водопроводи, започват възстановяване на уличните настилки там, където старата мрежа е изключена и абонатите са прехвърлени към новите тръби. Инж. Неделев припомни, че проектът е на обща стойност 115 милиона лева и се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда“. Част от проблемите, свързани с дискомфорта за гражданите, докато траят строителните работи, инж. Неделев обясни с честите аварии по старата износена водопреносна мрежа, която всекидневно поднася изненади.

Изкопни работи по добричките улици ще има до края на проекта - най-вероятно до юни 2019-а, каза инж. Неделев.

Линейната част на проекта предвижда подмяна на близо 80 км водопроводи и над 6 км канализационни съоръжения. Един от лотовете е за реконструкция и разширяване на градската пречиствателна станция за отпадни води  край с. Врачанци. В нея ще има съоръжения за производство на биогаз метан, което ще позволи производството на електроенергия за вътрешни нужди.

В Добрич продължават дейностите по обновяване на пътната маркировка по улиците на града. Общинското предприятие "Комуналстрой" работи по график, извършва се освежаване на маркировката от бул. "25-ти септември" (входа от Варна) до бул. „Трети март“, съобщиха от общината. В момента се работи по пешеходните пътеки, стоп-линиите и стрелките в зоните за изчакване и престрояване на кръстовищата. Ще бъдат подновени пешеходните пътеки и осевите линии по останалата част на бул. "25-септември", бул. "Русия" и други части от главната пътна мрежа на града.

Още - в прикачения звуков файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Не паркирайте по ул. Бдин

От днес /19.10/ се забранява паркирането по улица „Бдин“ в участъка от ул. „Шипка“ до ул.“ Драгоман“. Причината е ремонт на тротоар, който попада в обхвата на „синята зона“. Очаква се ремонтните работи да продължат до края на месец октомври. 

публикувано на 19.10.18 в 06:56
личен архив

Все повече професионални треньори влизат в училище

Инициативата „Тренировъчен час“ успешно действа вече в десет училища във Варна. Освен всички останали часове, учениците могат да се включат и в допълнителните часове по спортовете лека атлетика, баскетбол, футбол, хандбал, айкидо, ръгби, шахмат, ориентиране, спортни и модерни танци, балет, комбат, йога.  Училищата, приели поканата на общинската..

публикувано на 19.10.18 в 06:04

Мъгливо и облачно в петък

Днес ще е има променлива, често значителна облачност. Ще е почти тихо и до обяд на много места ще има намалена видимост от мъгла. Валежи са слабо вероятни и само на изолирани места. Максимални температури между 17 и 22 градуса, за Варна около 20. Температура на морската вода 18-20 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала...

публикувано на 19.10.18 в 05:50

Италианци и англичани ще се включат в наближаващия празник на с. Николаевка

На 27 октомври, събота, жители и гости на село Николаевка, община Суворово, ще се съберат на традиционния празничен събор. Кметът на селото Елена Митева съобщи за Радио Варна, че при тях имат два големи празника в годината. Единият е на 2 май – Атанасовден. Местната църква “Св. Атанасий” празнува своя храмов празник и се раздава курбан за здраве и..

публикувано на 18.10.18 в 19:20

Наградиха най-добрите лекари

Часове преди празника на българския лекар най-добрите медици във Варна получиха признание от своите колеги. Преди 22 години  Българския лекарски съюз избра Свети Йоан Рилски за свой покровител. П лакет от здравната организация и от кмета на Община Варна  получиха най-добрият лекар на областта - д-р Соня Цекова, управител на ДКЦ   номер 4 във Варна,..

публикувано на 18.10.18 в 18:55
ОБЩИНА АКСАКОВО

Община Аксаково представи в Брюксел “Европа на бъдещето - многолика и единна”

В седмицата на регионите - 8-11 октомври, по специална покана от програма “Европа за гражданите” Община Аксаково представи проекта си „Европа на бъдещето – многолика и единна“. Седмицата на регионите е ежегодно издание на Комитета на Регионите,  на което се събират предствители на местните власти, неправителствените организации и..

публикувано на 18.10.18 в 17:20

Наградиха ученици, спрели пожар в гора край Вълчи дол

Деца от СУ „Васил Левски” във Вълчи дол бяха наградени за бързата им и своевременна реакция за предотвратяването на пожар. Наградите им бяха връчени от заместник-кметовете на община Вълчи дол Мерткан Ибрямов и Преслав Петров. На 24 септември възникнал пожар на метри от горския масив до градския стадион „Петко Сираков” във Вълчи дол. Децата, които..

публикувано на 18.10.18 в 16:23