Обновяването на водния цикъл в Добрич: Започва възстановяване на част от улиците

Снимка: Жоро Александров, Архив

  В Добрич се работи усилено и по четирите лота на проекта за обновяване на водния цикъл, съобщи ръководителят на звеното за управление на проекта инж. Живко Неделев. Фирмите, които извършват подмяна на водопроводи, започват възстановяване на уличните настилки там, където старата мрежа е изключена и абонатите са прехвърлени към новите тръби. Инж. Неделев припомни, че проектът е на обща стойност 115 милиона лева и се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда“. Част от проблемите, свързани с дискомфорта за гражданите, докато траят строителните работи, инж. Неделев обясни с честите аварии по старата износена водопреносна мрежа, която всекидневно поднася изненади.

Изкопни работи по добричките улици ще има до края на проекта - най-вероятно до юни 2019-а, каза инж. Неделев.

Линейната част на проекта предвижда подмяна на близо 80 км водопроводи и над 6 км канализационни съоръжения. Един от лотовете е за реконструкция и разширяване на градската пречиствателна станция за отпадни води  край с. Врачанци. В нея ще има съоръжения за производство на биогаз метан, което ще позволи производството на електроенергия за вътрешни нужди.

В Добрич продължават дейностите по обновяване на пътната маркировка по улиците на града. Общинското предприятие "Комуналстрой" работи по график, извършва се освежаване на маркировката от бул. "25-ти септември" (входа от Варна) до бул. „Трети март“, съобщиха от общината. В момента се работи по пешеходните пътеки, стоп-линиите и стрелките в зоните за изчакване и престрояване на кръстовищата. Ще бъдат подновени пешеходните пътеки и осевите линии по останалата част на бул. "25-септември", бул. "Русия" и други части от главната пътна мрежа на града.

Още - в прикачения звуков файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Църквата Света София

Ердоган заяви, че иска да превърне прочутата бивша християнска базилика "Света София" в Истанбул отново в джамия

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че иска да превърне прочутата бивша християнска базилика "Света София" в Истанбул отново в джамия, за да може храмът да бъде посещаван безплатно от туристите от всички вероизповедания. Той даде за пример намиращата се в съседство Синя джамия, в която всички посетители влизат безплатно...

публикувано на 25.03.19 в 06:26

Благовещение празнуваме днес

Благовещение е един от големите пролетни празници. Той е част от Великденския празничен цикъл и винаги се отбелязва на 25 март. Благовещение e празник за всички християни, независимо от традицията и църквата, към която принадлежат. Според Библията на този ден Архангел Гавраил донася на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя..

обновено на 25.03.19 в 06:23

Слънчев понеделник

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, по крайбрежието следобед ще се ориентира от юг-югоизток. Максимални температури между 17 и 22 градуса, по крайбрежието от 12 до 17. Вълнение на морето 1-2 бала, следобед 2-3. Температура на морската вода 9-11 градуса.За Варна максимална температура около 16 градуса...

публикувано на 25.03.19 в 06:22
МБАЛ-Пазарджик

Нов вход в болница "Света Анна"

От днес гражданите влизащите с автомобил в двора на болница „Света Анна“, ще могат да го правят и през новия подход откъм бул. „Цар Освободител“. Работното време на новия вход е от 7 до 19 часа. Доставчиците на лечебницата ще ползват само входа откъм ул. „Битоля“, а спешният вход от страната на бул. „Цар Освободител“ ще бъде отворен само за..

публикувано на 25.03.19 в 06:21

Земеделските стопани да плащат за борба с градушките, предвижда правителството

Държавата предвижда земеделските стопани да заплащат за защита от градушките по 75 стотинки на декар обработваема площ, без пасища и ливади.  Отпада първоначалното намерение и застрахователите да правят вноски. Това е обяснил на последното правителствено заседание  министърът на земеделието Румен Порожанов. Кабинетът одобри проект на Закон..

публикувано на 24.03.19 в 14:49

Сърбия почита паметта на жертвите на натовските бомбардировки през 1999 г.

В Сърбия днес с редица възпоменателни церемонии ще бъдат отбелязани 20 години от началото на 78-дневната операцията на НАТО срещу Съюзна република Югославия през 1999 г. за прекратяване на конфликта в Косово, предаде Танюг. Денят в памет на жертвите на бомбардировките ще бъде отбелязан в Ниш в присъствието на президента Александър Вучич, премиера Ана..

публикувано на 24.03.19 в 14:48

Няма българи на авариралия край Норвегия круизен кораб

Посолството на България в Осло няма данни български граждани да има на борда на круизния лайнер „Вайкинг скай”, който аварира край бреговете на Норвегия. За това съобщиха от пресслужбата на външно министерство. Плавателният съд аварира в събота с 1300 души на борда...

публикувано на 24.03.19 в 13:54