Обновяването на водния цикъл в Добрич: Започва възстановяване на част от улиците

Снимка: Жоро Александров, Архив

  В Добрич се работи усилено и по четирите лота на проекта за обновяване на водния цикъл, съобщи ръководителят на звеното за управление на проекта инж. Живко Неделев. Фирмите, които извършват подмяна на водопроводи, започват възстановяване на уличните настилки там, където старата мрежа е изключена и абонатите са прехвърлени към новите тръби. Инж. Неделев припомни, че проектът е на обща стойност 115 милиона лева и се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда“. Част от проблемите, свързани с дискомфорта за гражданите, докато траят строителните работи, инж. Неделев обясни с честите аварии по старата износена водопреносна мрежа, която всекидневно поднася изненади.

Изкопни работи по добричките улици ще има до края на проекта - най-вероятно до юни 2019-а, каза инж. Неделев.

Линейната част на проекта предвижда подмяна на близо 80 км водопроводи и над 6 км канализационни съоръжения. Един от лотовете е за реконструкция и разширяване на градската пречиствателна станция за отпадни води  край с. Врачанци. В нея ще има съоръжения за производство на биогаз метан, което ще позволи производството на електроенергия за вътрешни нужди.

В Добрич продължават дейностите по обновяване на пътната маркировка по улиците на града. Общинското предприятие "Комуналстрой" работи по график, извършва се освежаване на маркировката от бул. "25-ти септември" (входа от Варна) до бул. „Трети март“, съобщиха от общината. В момента се работи по пешеходните пътеки, стоп-линиите и стрелките в зоните за изчакване и престрояване на кръстовищата. Ще бъдат подновени пешеходните пътеки и осевите линии по останалата част на бул. "25-септември", бул. "Русия" и други части от главната пътна мрежа на града.

Още - в прикачения звуков файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Млади математици набират дарения за олимпиада в Казахстан

Ученици от МГ Варна събират дарения за участието си в Жаутиковската международна олимпиада по математика, физика и информационни технологии в казахската столица Алмати през януари. В групата влизат трима 11-класници, Калина Георгиева, Димитър Опърлаков и Иво Карагьозов, както и две зрелостнички – Златина Милева и Силви Койчева. За..

публикувано на 16.12.18 в 08:41

Детски хор "Добри Христов" с концерт днес

Варненският детски хор "Добри Христов" , който тази година отбелязва 65 години от основаването си , ще пее за варненската публика днес. Хористите от детския и концертния състав , с диригент Галина Станишева и пианист Биляна Енева ще разкажат с песни различни коледни истории, подкрепени от музикантите Валери Ценков - ударни инструменти и Борис..

публикувано на 16.12.18 в 08:27

Оркестърът на ВМС ще свири за варненци

Коледният концерт на представителния духов оркестър на ВМС е насрочен за 20 декември. По традиция, изпълненията на военните ни моряци са с вход свободен. Мястото е ФК, а началото на концерта е от 19 ч. В програмата влизат какво творби от световната класика, така и доста съвременна рок и поп музика. Диригенти са кап. III ранг Мирослав Трифонов и..

публикувано на 16.12.18 в 08:18

Показват ръкописа на "Военнноморска история" на контраадмирал Вариклечков

Следващата сряда - на 19 декември, Военноморският музей открива традиционната годишна изложба „По пътя към морската история“. Тя представя голяма част от дарените вещи, документи и снимки, включени в музейния фонд през 2018 г. Посетителите ще могат да видят множество любопитни и ценни експонати, сред които е ръкописът „Военноморска история“..

публикувано на 16.12.18 в 08:08

Новите електронни винетки ще бъдат продавани от понеделник

Продажбата на новите електронни винетки, които влизат в сила от 1 януари, започва от понеделник - 17 декември. Хартиените винетки, които са валидни и през следващата година, ще могат да бъдат преобразувани в електронни чрез сайта bgtol.bg, който също ще заработи от 17 декември, или на гишетата, където и в момента се продават винетки. На..

публикувано на 16.12.18 в 07:19

Облачно и дъждовно в неделя

Днес времето ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа слаб до умерен вятър от източна четвърт, следобед в северозападната част на района ще се обърне от запад и там с падането на температурите привечер и през нощта са възможни поледици . Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, максимални от 6 до 11, в местата с по-трайна мъгла ще се..

обновено на 16.12.18 в 06:17

Няколко десетки с протест срещу високото строителство

Варненци с плакати „Слънце и въздух за всички”, ”Варна не е гето” и „Не на високото строителство тук” протестираха срещу издигането на високи сгради над 15 метра   в централната градска част. Конкретният повод за протеста, който е организиран от фондация „Гея” е идея за строителство на висока 18-етажна сграда на паркинга на сегашния хотел..

обновено на 15.12.18 в 15:30