Обновяването на водния цикъл в Добрич: Започва възстановяване на част от улиците

Снимка: Жоро Александров, Архив

  В Добрич се работи усилено и по четирите лота на проекта за обновяване на водния цикъл, съобщи ръководителят на звеното за управление на проекта инж. Живко Неделев. Фирмите, които извършват подмяна на водопроводи, започват възстановяване на уличните настилки там, където старата мрежа е изключена и абонатите са прехвърлени към новите тръби. Инж. Неделев припомни, че проектът е на обща стойност 115 милиона лева и се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда“. Част от проблемите, свързани с дискомфорта за гражданите, докато траят строителните работи, инж. Неделев обясни с честите аварии по старата износена водопреносна мрежа, която всекидневно поднася изненади.

Изкопни работи по добричките улици ще има до края на проекта - най-вероятно до юни 2019-а, каза инж. Неделев.

Линейната част на проекта предвижда подмяна на близо 80 км водопроводи и над 6 км канализационни съоръжения. Един от лотовете е за реконструкция и разширяване на градската пречиствателна станция за отпадни води  край с. Врачанци. В нея ще има съоръжения за производство на биогаз метан, което ще позволи производството на електроенергия за вътрешни нужди.

В Добрич продължават дейностите по обновяване на пътната маркировка по улиците на града. Общинското предприятие "Комуналстрой" работи по график, извършва се освежаване на маркировката от бул. "25-ти септември" (входа от Варна) до бул. „Трети март“, съобщиха от общината. В момента се работи по пешеходните пътеки, стоп-линиите и стрелките в зоните за изчакване и престрояване на кръстовищата. Ще бъдат подновени пешеходните пътеки и осевите линии по останалата част на бул. "25-септември", бул. "Русия" и други части от главната пътна мрежа на града.

Още - в прикачения звуков файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Предизвикателствата на спирки и подлези във Варна

Пътувам редовно със седми номер, автобус на Градски транспорт- Варна. И редовно закъснявам, особено откакто текат разкопките по булевард "Левски". В началото много от пътуващите с мен споделяха своето недоволство, впоследствие просто свикнаха, че ще закъсняват за работа и предупреждаваха своите началници. Началниците - и те свикнаха. Търпеливи сме и..

публикувано на 16.08.18 в 17:27

Чистим плажа в Аспарухово

Кампания „Чистим крайбрежната линия на канал Аспарухово” ще се проведе тази събота от 19-сет до 20-сет часа. Мястото на сбирката е булевард „Народни будители” номер четири във варненския квартал Аспарухово, в беседките зад газстанцията, в непосредствена близост до известна бензиностанция. Инициативата е изцяло доброволна. Повече подробности от..

публикувано на 16.08.18 в 17:10

Бойко Борисов даде старт на строителството на 16,3 км от магистрала „Хемус“ от Белокопитово до Буховци

За година и 2-3 месеца ще се справим с този участък. Строителите са в готовност, тръгваме и в двете посоки – към Шумен и към Търговище, така че да се работи максимално бързо. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, в чието присъствие започна строителството на  16,3 км от автомагистрала „Хемус“ между Буховци и Белокопитово. Проектът ще се..

публикувано на 16.08.18 в 16:48

Пиян "шегаджия" вдигна на крак полицията да го спасява от удавяне

Пиян мъж вдигна на крак полиция, Спешна помощ и "Гражданска защита" след като се обади, че се дави на трета буна. Той обяснил, че влязъл да се къпе в морето и заклещил крака си между тетраподите. Той молел за помощ и твърдял, че водата го залива, а силите му да удържа напора на вълните са на привършване.   Веднага към мястото са насочени 2 специализирани..

публикувано на 16.08.18 в 16:02

Областният управител свиква извънредна комисия за укрепването на брега

Извънредна комисия ще обсъжда проблемите на брегоукрепването следващата сряда, каза за Радио Варна областният управител Стоян Пасев. Специалистите ще разгледат няколко сигнала. Освен този за лошото състояние на вълнолома,   има такъв за Слънчевото бунгало на Евксиноград и отнесения асфалт на Алея Първа. През септември ще бъдат известни данните от..

публикувано на 16.08.18 в 15:30

Продължава издирването на второто дете в морето край вълнолома във Варна

17 водолази от Военноморските сили и Областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" продължават да се гмуркат, но времето се влошава. Морското вълнение се усилва  и операцията става по-трудна. Това съобщиха експерти от Морската администрация. До този момент е намерено тялото на по-малкото момче  - Мариян .

публикувано на 16.08.18 в 14:52

Жалба до областния: Вълноломът е опасен

"Това съоръжение е опасно", категоричен е  варненцът Милен Велинов, който още преди месец подал сигнал до областния управител на Варна за състоянието на варненския вълнолом. Документът е входиран в администрацията на 13 юли 2018 година, установи проверка на Радио Варна. "В най-горното стъпало на съоръжението, където гражданите се разхождат, са зейнали..

публикувано на 16.08.18 в 13:32