Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът освободи от поста Ралица Агайн

138 народни представители подкрепиха оставката на заместник-председателя на Комисията по финансов надзор (КФН) Ралица Агайн, отговаряща за ръководството на управление „Застрахователен надзор“.

Едва трима от депутатите бяха „против“, а други трима се въздържаха. Агайн сама депозира оставката си в Народното събрание след като бе призована за това от правителството заради действията на КФН по казуса с фалиралото кипърско застрахователно дружество „Олимпик“.

Със 107 гласа „за“, 5 – „против“ и 57 „въздържал се“ народните представители подкрепиха проекторешение, предложено от ГЕРБ и предвиждащо министрите на външните работи и финансите, съвместно с КФН, да търсят възможности за оказване на помощ на лицата, сключили договори с „Олимпик“ за застраховка „Гражданска отговорност“, чието действие е прекратено след 17 август 2018 г. при упражняването на правата им при отнемането на лиценза.

КФН ще трябва да представи пред парламента доклад за осъществения от нея надзор върху дейността на застрахователя, както и информацията за направените от него вноски в Гаранционния фонд и актуалното му състояние. И двете действия трябва да бъдат извършени в срок до 7 септември.

Със 73 гласа „за“, 26 – „против“ и 74 „въздържал се“ депутатите отхвърлиха предложения от левицата проектът на решение, предвиждащ министърът на финансите Владислав Горанов да търси възможности за възстановяване на платените суми и гарантиране на правата на лицата.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

До средата на май рибарите трябва да обявят колко лодкостоянки са необходими на Варна

До 15 май сдруженията на рибарите трябва да представят информация за броя на лодкостоянките, които са необходими за Варна. Те трябва да изготвят и да внесат в администрацията на Областната управа и предложения за местата, подходящи за лодкостоянки. Община Варна от своя страна трябва да изготви и предостави на областната управа писмена информация на..

публикувано на 25.04.24 в 17:54

Ще свързва ли градската железница кварталите с центъра, попитаха варненци

Проектът за градска железница трябва да дава възможност за свързване на кварталите с индустриалната зона и центъра на Варна. Това мнение сподели по време на общественото обсъждане  Марио Кателиев, чийто дядо живее в кв. "Младост". Момчето коментира, че често е ставал свидетел как всяка сутрин и вечер се образуват задръствания от бул. "Република" до бул...

публикувано на 25.04.24 в 16:00

Задържаха двама наркодилъри във Варна

Задържаха мъж и жена от Варна за разпространение и държане на наркотици, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.  По време на операция за противодействие на престъпността по линия на дрогата са задържани и  двама от клиентите им по време на сделка.  Проверката показала наличие на амфетамин в единия, а другият е отказал наркотест...

публикувано на 25.04.24 в 15:43

От 1 май такситата във Варна поскъпват

Одобриха нови, по-високи цени за таксиметровия превоз във Варна.  С 38 гласа "за", 1 "против" и 1 "въздържал се" общинските съветници гласуваха повишаване на минималната тарифа за километър пробег във Варна. С решението минималната дневна тарифа става 1,30 лева, а нощната - 1,50 лева. В момента цените са съответно 1,05 лв. и 1,15 лв...

публикувано на 25.04.24 в 15:28

Главчев се срещна с близки на отвлечените български моряци от кораба "Галакси Лийдър"

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader, съобщиха от правителствената пресслужба. Главчев увери, че нито за ден институциите не са спрели да търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 14:57

Окончателно: Ограничават скоростта на тротинетките във Варна и забраняват движението им в паркове

Нови правила за електрическите тротинетки прие Общинският съвет във Варна, след като одобри промени в Наредбата за организация на движението на територията на общината. Измененията, внесени от групата на ГЕРБ, получиха подкрепата на 41 общински съветници. Въвежда се ограничение на скоростта на електрическите превозни средства до 25 км/ч. Забранява..

публикувано на 25.04.24 в 14:47

НПО: Във варненските ясли и градини има свръхприем, което намалява качеството на образование

Над 3 300 варненчета са записани в детско заведение над допустимия норматив за една група, който за ясла е 18, а за детска градина 23 деца. Средното завишение за ясла е 50%, за градина 64%, като рекордът е 37 деца в една група в детска градина. Тези данни бяха изнесени днес на пресконференция, организирана от сдружение “Образователна общност -..

публикувано на 25.04.24 в 14:11