Удължен е срокът за набиране на желаещи да се включат в Социалното предприятие в Крушари

Община Крушари удължи срока за набиране на желаещи да се включат в проекта за Социално предприятие за помощ в дома и градината. Социално слаби, безработни и хора с увреждания могат да подадат молби в общината до 17 септември. В Община Добричка заработи социално предприятие за помощ в дома и градината. Чрез общинския проект желаещите могат да получат психологическа помощ, да бъдат мотивирани за включване в заетост или да заемат длъжности работник-озеленител и социален асистент. Предлага се трудова заетост през цялата 2019 година. Проектът „Социално предприятие Крушари“ се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Стойността му е 150 хиляди лева, той ще осигури заетост на 11 човека.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Ремонтът на крайбрежната алея пред

Общината и бизнесът в Балчик преговарят за ограничения за автомобили по Дамбата

Няма да позволя паркиране по новоремонтираната дамба. Това заяви на пресконференция днес кметът на Балчик Николай Ангелов. Темата на срещата бе съвместният инфраструктурен проект, който се изпълнява с румънската община Мангалия и е свързан с модернизиране на крайбрежните зони в двата града. Предстоят разговори с бизнеса как..

публикувано на 15.07.19 в 17:15

548 килограма от декар е средният добив на пшеница в Добричко

Производството на пшеница в Добричкия регион достигна 545 640 тона като над 530 комбайна прибират зърнената реколта, съобщава пред БТА областната дирекция "Земеделие". Земеделските стопани в Добричка област традиционно отглеждат най-много пшеница в страната. Близо 996 000 декара или 76.6 на сто от общите площи с културата вече са ожънати...

публикувано на 15.07.19 в 17:09

Нова детска градина ще има на ул. "Хъшове" във Варна

Строителните дейности на новия корпус на детска градина "Карамфилче" (район "Приморски") и на новата сграда на детска градина "Иглика" (кв. "Виница") завършват. Сградите трябва да бъдат напълно готови в края на лятото, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.  Отчитайки по-големия интерес от страна на..

публикувано на 15.07.19 в 16:52
Досегашният председател Борислав Гуцанов

Христо Боев е новият председател на градската организация на БСП във Варна

Юристът Христо Боев, който е и общински съветник в местния парламент, е новият председател на градската организация на БСП във Варна - това оповести на брифинг в морската столица лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя посочи, че от Борислав Гуцанов, досегашен председател на организацията, е снето политическото доверие заради противоречията..

публикувано на 15.07.19 в 16:28
Архив

Сигнал за мъртва риба в Ропотамо, експертите - всичко е наред

Експерти от три институции извършиха проверка по сигнал за замърсяване на река Ропотамо с умряла риба по горното течение на реката. Служителите на РИОСВ - Бургас, Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и Регионална лаборатория - Бургас към Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС) са взели  водни проби, на които бе извършено изследване по..

публикувано на 15.07.19 в 15:26

Урсула фон дер Лайен обеща минимална заплата в ЕС

Номинираната за председател на ЕК Урсула фон дер Лайен се ангажира да предложи въвеждането на минимална заплата за всички работещи в ЕС, както и схема за социално подпомагане при безработица, ако заеме поста. Това заявява самата тя в писмо до европейските депутати, в което излага някои от приоритетите си, ако бъде избрана за наследник на Жан Клод..

публикувано на 15.07.19 в 15:25
Детска градина Варна

Още 187 свободни места има в детските градини във Варна

До края на седмицата продължава поредното класиране за детска градина, за малчуганите, родени през 2016 г., както и  за останалите възрастови групи. По данни от електронния регистър за първа група (деца, родени през 2016 -а г.) има обявени 187 незаети места във всички райони, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. В..

публикувано на 15.07.19 в 14:48