Научете интересни факти и особености при отглеждането на орхидеите

| обновено на 25.09.18 в 09:12

Открита сбирка организира Първо орхидеено общество на 29 септември 2018 г. от 18 ч. в Арт салона на Радио Варна. Организаторите канят всички членове, желаещи да станат членове, приятели, симпатизанти и любители на орхидеите.

В програмата
- Кратка лекция на Крум Сотиров за именуването на орхидеите с въпроси от публиката,
- Викторина с награди,
- Награда-орхидея за всеки записал се нов член и много възможности за интересни контакти, коментари на проблеми с орхидеите, приятно прекарване.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Протестиращите блокираха Аспарухов мост

Над 300 човека има в момента на протеста пред Община Варна. След автошествията в събота и неделя тази вечер варненци отново скандират "Оставка" с искане за намаляване на цените на горивата и в подкрепа на майките на деца с увреждания. 6-7 автомобила са блокирали кръстовището на бул "Мария Луиза" със "Сливница". Полиция е спряла движението още от..

публикувано на 12.11.18 в 18:26

Зона за отдих „Изворът” вече краси Добрич

Изградена е нова зона за отдих в Добрич, носеща името „Изворът”. Тя се намира между жилищните комплекси „Дружба“ и „Югоизток“ и е част от националната кампания "Чиста околна среда" за 2018 година. В района има чешма, която се захранва с естествена изворна вода. В малкия парк на лято ще хвърлят сянка десетина канадски дъбчета, засадени на мястото..

публикувано на 12.11.18 в 16:51

Температурите падат: прибирайте цветята!

За чувствително захлаждане предупреждават синоптиците за тази нощ. Време е да приберем цветята и да извадим вече наистина зимните якета и обувки! Ще има значителна облачност, на места и намалена видимост, но почти без валежи. Със слаб, по Черноморието до умерен вятър от североизток ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат:..

публикувано на 12.11.18 в 15:41
Илияна Йотова

Около 2000 студенти от българските общности в чужбина учат в наши университети

Около 2000 студенти от българските общности в чужбина се обучават у нас по постановлението на МС за осъществяване на образователна дейност сред българите в чужбина. Това каза днес във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в първата подобна среща със студенти по това постановление, която се проведе в Икономическия университет в..

публикувано на 12.11.18 в 15:34

"Ало"-измамница прибрала близо 20 000 лева с банални сценарии

Извършителка на три измами е задържана във Варна, съобщават от полицията. 58-годишната Жулиета използвала банални сценарии и въпреки това успяла да завлече наивни пенсионери по телефона. При единия случай е използван сценарий с нужда от пари за операция на близък, а в другия 68-годишна жена била излъгана, че съдейства на полицията за залавяне на..

публикувано на 12.11.18 в 15:20

Готов е новият парк във „Възраждане“ (снимки)

Готов е вторият етап от изграждането на парка във „Възраждане“, който е разположен източно от охранителния канал, съобщават от общинската администрация. Преди реализирането на проекта имотът - около 30 дка, беше неизползваем, тъй като зелените площи бяха неподдържани и занемарени. Сега мястото е превърнато в привлекателна зона за спорт и отдих...

публикувано на 12.11.18 в 15:06

Екшън като на кино: полицейски коли гонят заподозрени по крайезерния път

Екшън като на кино се е разиграл миналата нощ на крайзерния път. Полицейски коли гонят БМВ със заподозрени лица, бегълците блъскат една от патрулките, после се опитват да избутат друга от пътя и накрая са заловени в село Езерово. Гонката започва след като мъж на 26 г. отказва да спре на един от контролно-пропускателните пунктове, разположени из града..

публикувано на 12.11.18 в 14:57