Представяне на книгата "Краят на Алцхаймер" - бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и „Уол Стрийт Джърнъл“

| обновено на 14.09.18 в 20:31
Представяне пред варненската публика - 21 септември, петък, от 18:30 ч в Арт салона на Радио Варна, малка зала

Всеки познава някого, преборил се с рака, но не и такъв, справил се с алцхаймер. В настоящата книга д-р Дейл Бредесен предлага реална надежда за всеки, който се опитва да се предпази от болестта на Алцхаймер и от когнитивния спад и дори да спре и да обърне развитието им. Като доказва, че алцхаймер не е едно заболяване (както се лекуваше досега), а три отделни подтипа, той посочва онези 36 метаболитни и токсични фактора (недостиг на микроелементи и сън, хормонален дисбаланс и наличие на възпаление), които могат да отключат процеса на окастряне на синапсите в мозъка. Протоколът на д-р Бредесен ни показва как да възстановим равновесието на тези фактори чрез промени в начина на живот – като вземане на витамин В12, изключването на глутена от менюто ни, подобряване на устната хигиена и др.

Резултатите са впечатляващи – 9 от първите 10 пациенти, изпробвали протокола, показват забележително подобрение в рамките на 3 до 6 месеца; след това подобни резултати се наблюдават и при стотици нови пациенти. КРАЯТ НА АЛЦХАЙМЕР е книга, която дава огромна надежда на пациентите и техните семейства, на лекари и здравни работници чрез своята задълбочена научна обосновка и подробния и практичен план за профилактика и лечение на болестта на Алцхаймер.

„Краят на алцхаймер“ е монументален труд. Д-р Бредесен разкрива цялата истина за това разрушително заболяване и показва, че смятаният за загадъчен и неразрешим процес всъщност е и предотвратим, и обратим. д-р Дейвид Пърлмътър, автор на „Тихите убийци на мозъка“


д-р Дейл БредесенД-р Дейл Бредесен е световно известен експерт в механизмите на невродегенеративните заболявания като болестта на Алцхаймер. Завършва Калтек, след което получава докторска степен от Медицинския център на университета "Дюк" в Дърам, Северна Каролина. Той е главен лекар по неврология в Калифорнийския университет в Сан Франциско (UCSF), преди да се присъедини към лабораторията на Нобеловия лауреат Стенли Прусинер в UCSF за придобиване на следдипломно образование. Заемал е преподавателски длъжности в UCSF, UCLA и Калифорнийския университет в Сан Диего. Д-р Бредесен ръководи програмата за стареене в института "Бърнъм", преди да се присъедини към института "Бък" през 1998 г. като основател и главен изпълнителен директор.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Годишна изложба на Сдружение "Арт Визия"

1 октомври, понеделник, Арт Салон на Радио Варна, 19.00 часа За 11-та поредна година малките художници от Сдружение Арт-Визия Ви канят да надникнете в света на техните  творби. "# Арт-Визия - емоция в цвят и щрихи", преплетени с много настроение ще изгреят в Арт салона на Радио Варна. Колекцията включва част от рисунките, създадени през учебната година и..

публикувано на 19.09.18 в 14:11

Изложба живопис на Илияна Петкова

14 септември, петък, Арт салон на Радио Варна, 18.30 часа "Преди и след" - самостоятелната изложба на младата авторка Илияна Петкова. Илияна Петкова е на 23 години, от град Тервел. Завършила е изобразително изкуство към Софийския университет. Има три самостоятелни изложби, две с живописни картини и една с фотографии.

обновено на 13.09.18 в 17:37

Научете интересни факти и особености при отглеждането на орхидеите

Открита сбирка организира Първо орхидеено общество на 29 септември 2018 г. от 18 ч. в Арт салона на Радио Варна. Организаторите канят всички членове, желаещи да станат членове, приятели, симпатизанти и любители на орхидеите. В програмата - Кратка лекция на Крум Сотиров за именуването на орхидеите с въпроси от публиката, - Викторина с награди, -..

публикувано на 10.09.18 в 17:42

Вечер в латино ритъм в Радио Варна

Няма по-добър начин да се разтовариш от проблемите от това да се пренесеш в света на танца, макар и за малко. Чрез него можеш да изразиш всичките си емоции при това красиво. Когато човек танцува, не мисли за друго, а просто се отдава на ритъма на музиката. Всеки танц носи уникално усещане, но има танци като латиното, които докосват..

обновено на 01.09.18 в 18:11