"Новият ден" на 14 септември с Мариела Димитрова

Снимка: БГНЕС

Ученици от ОУ "Петко Славейков" даряват униформите си. Благотворителната инициатива се провежда за трета поредна година. Започва по идея на родители, а училището я "прегръща" и всяка година в навечерието на учебната година организира дарителската кампания за училищни униформи. Днес желаещите да вземат униформи или части от тях могат да го направят между 8.30 и 16 ч. Разказваме с директора на училището Нели Павлова в 8.10 часа.

Репортаж от село Манастир чуйте в 9.15 часа. Много красива природа, чист въздух и близост до Провадия и Девня – това са географските дадености на село Манастир. До края на годината ще бъде ремонтирана последната отсечка от пътя до селото, защото в момента преминаването е истинско изпитание за шофьорите. Какво още се случва там ще разберем от репортажа на Габриела Гаврилова.

Репортаж от литургията за Въздвижение на Светия кръст Господен в Катедрален храм "Свето Успение Богородично"-Варна 9.45 часа.Православният църковен празник отбелязва чудодейното явяване на Светия кръст на император Константин Велики, намирането на кръста от Голгота и връщането му от персийски плен.

На Кръстовден отбелязваме още началото на есенно-зимния сезон. Нарича се и Гроздоберник - началото на гроздобера. Според народните представи от Кръстовден слънцето тръгва назад, връща се към зимата, а денят и нощта се кръстосват.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Обявяването на Независимостта

"Позиция" с Валери Великов, на 22 септември

Мащабна военно-историческа възстановка на различните периоди от създаването на българската армия ще бъде показана в Аспаруховския парк във Варна в Денят на независимостта на България. Подробностите са от госта в студиото – председателят на Клуб „Миноносец „Дръзки” Васил Кръстев, минути преди началото на военния спектакъл. Темата..

публикувано на 22.09.18 в 09:17

НА СЕЛО на 22 септември - село Добрина

На 22 септември гостуваме в провадийското село Добрина̀. Красиво село в Североизточна България - само на 4 километра от общинския център Провадия и почти 40 километра от Варна. Селото е разположено в източното подножие на Провадийското плато, в Дунавската хълмиста равнина, на 126 м надморска височина. Красива природа, която дава възможност за..

публикувано на 21.09.18 в 18:15

"POST FACTUM" на 21 септември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Без разногласия финансовата комисия към Общинския съвет на Варна гласува отчета на "Бюджет  2017".  Кои финансови показатели поставят община Варна на челните места в страната? "Дигитализация и глобализация - съвременни бизнес модели и форми на труд" - тема на дискусионен форум в Икономически университет - Варна...

публикувано на 21.09.18 в 16:34

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 21 септември с Мартин Николов

- Гости в студиото художникът Иво Бистрички за проекта „Платформи” и Васил Даскалов от пространството за съвременно изкуство „Contemporary Space” във Варна; - Разговор в студиото с психолога-фолклорист Ана Стефанова за втората част на книгата „Приказки отвъд мъглите”; - Изложби – спомен за професор Иван Кирков в Галерия 8 и представителна..

публикувано на 21.09.18 в 10:28
Chart

#511 ТОП 20 (21.09.2018-28.09.2018)

публикувано на 21.09.18 в 09:49

Новият ден на 21 септември с Доротея Николова

Интелигентно улично осветление ще има по изграждащият се бул. „Васил Левски”, когато приключи строителството му. Това каза за Радио Варна доц. Димитър Матев от ТУ Варна и един от авторите на умното улично осветление, което има във Варна вече трета година. Ефектът от подобно осветление е изключетелен, казва Матев. Днес и утре, в зала „Христо..

публикувано на 21.09.18 в 07:01

"POST FACTUM" на 20 септември с Емилия Николова

"Радио POST -ер" - денят в пет минути. Защо бе спряно движението по панорамния път за Златни пясъци? Каква вода се стича по склона край Кабакум и може ли някой да я спре? Вицепремиерът Валери Симеонов с визита във Варна, за да тегли чертата на летния сезон.  Високите децибели са от..

публикувано на 20.09.18 в 16:53