"Новият ден" на 14 септември с Мариела Димитрова

Снимка: БГНЕС

Ученици от ОУ "Петко Славейков" даряват униформите си. Благотворителната инициатива се провежда за трета поредна година. Започва по идея на родители, а училището я "прегръща" и всяка година в навечерието на учебната година организира дарителската кампания за училищни униформи. Днес желаещите да вземат униформи или части от тях могат да го направят между 8.30 и 16 ч. Разказваме с директора на училището Нели Павлова в 8.10 часа.

Репортаж от село Манастир чуйте в 9.15 часа. Много красива природа, чист въздух и близост до Провадия и Девня – това са географските дадености на село Манастир. До края на годината ще бъде ремонтирана последната отсечка от пътя до селото, защото в момента преминаването е истинско изпитание за шофьорите. Какво още се случва там ще разберем от репортажа на Габриела Гаврилова.

Репортаж от литургията за Въздвижение на Светия кръст Господен в Катедрален храм "Свето Успение Богородично"-Варна 9.45 часа.Православният църковен празник отбелязва чудодейното явяване на Светия кръст на император Константин Велики, намирането на кръста от Голгота и връщането му от персийски плен.

На Кръстовден отбелязваме още началото на есенно-зимния сезон. Нарича се и Гроздоберник - началото на гроздобера. Според народните представи от Кръстовден слънцето тръгва назад, връща се към зимата, а денят и нощта се кръстосват.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Позиция" с Валери Великов, на 17 ноември

Протестите, напрежението в страната и оставката на Валери Симеонов коментираме с политолозите Арман Бабикян и Антоний Гълъбов. Скандалът, науката и академичността - разговор в студиото с временно изпълняващият длъжността ректор на Техническия университет във Варна проф. Розалина Димова. Тази седмица кметът на Добрич представи отчета на екипа си..

публикувано на 17.11.18 в 08:15

На село в Пчелник

Здравейте! Дестинацията на предаването „За селото” днес е в посока община Долни чифлик, конкретно ще сме в село Пчелник. Аз съм Ваня Славова. Звукорежисьор е Недялко Добрев. Започваме с пожеланието за ведро настроение и приятен почивен ден! Пчелник е село в Североизточна България. То се намира в община Долни чифлик, на 50..

публикувано на 17.11.18 в 06:05

ГРАВИТАЦИЯ НУЛА на 16 ноември със Светлана Вълкова

Нощ на театрите във Варна на 16, 17 и 18 ноември Вилиана Вълчева дирижира концерт, посветен на швейцарския композитор Паул Хубер Издателят Наско Якимов за библиотеката „Музей на българските писатели” „Камино: Пътят на завръщането“ – разговор с автора Тихомир Иванов Киномания 2018 във Варна от днес Кокимото с нова..

публикувано на 16.11.18 в 13:30
Chart

#518 ТОП 20 (16.11.2018-23.11.2018)

публикувано на 16.11.18 в 08:11

"Новият ден" на 16 ноември с Мариела Димитрова

Въздух, който у нас се счита за годен за дишане, според Брюксел не отговаря на стандарта. Всеки ден в Европейския съюз заради мръсен въздух умират повече от 1000 души, показва статистиката за съюза. България е на първо място в класацията, следвана от Чехия, Латвия и Унгария. измерването на смога. Срещи за споделяне на идеи и предложения за..

публикувано на 16.11.18 в 06:18

НЮАНСИ на 16 ноември

В поредния брой на предаването ще гостува Апостол Апостолов – председател на Фондация БОТАНИКА ЛАЙФ.  Това е неправителствена организация, която се е посветила на каузи в обществена полза като: подкрепа на социални предприятия; творчество; иновации в областта на екологията, земеделието и градинарството.  Към фондацията функционира учебен център, който..

публикувано на 16.11.18 в 06:05

"POST FACTUM" с Валери Великов, на 15 ноември

В "Радио POST-ер" обобщаваме важното от деня, с акцент върху сутрешното интервю на Бойко Борисов и коментарите след него . Бившият министър Николай Василев представя тази вечер в Концертно студио на Радио Варна новата си книга „Кариера или не?“. "Това е наръчник на прохождащия в кариера, но и на работодателите", сподели Николай Василев, а..

публикувано на 15.11.18 в 16:35