"Новият ден" на 14 септември с Мариела Димитрова

Снимка: БГНЕС

Ученици от ОУ "Петко Славейков" даряват униформите си. Благотворителната инициатива се провежда за трета поредна година. Започва по идея на родители, а училището я "прегръща" и всяка година в навечерието на учебната година организира дарителската кампания за училищни униформи. Днес желаещите да вземат униформи или части от тях могат да го направят между 8.30 и 16 ч. Разказваме с директора на училището Нели Павлова в 8.10 часа.

Репортаж от село Манастир чуйте в 9.15 часа. Много красива природа, чист въздух и близост до Провадия и Девня – това са географските дадености на село Манастир. До края на годината ще бъде ремонтирана последната отсечка от пътя до селото, защото в момента преминаването е истинско изпитание за шофьорите. Какво още се случва там ще разберем от репортажа на Габриела Гаврилова.

Репортаж от литургията за Въздвижение на Светия кръст Господен в Катедрален храм "Свето Успение Богородично"-Варна 9.45 часа.Православният църковен празник отбелязва чудодейното явяване на Светия кръст на император Константин Велики, намирането на кръста от Голгота и връщането му от персийски плен.

На Кръстовден отбелязваме още началото на есенно-зимния сезон. Нарича се и Гроздоберник - началото на гроздобера. Според народните представи от Кръстовден слънцето тръгва назад, връща се към зимата, а денят и нощта се кръстосват.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"На светло" на 23 юли 2019 г. с Димитрина Дончева

Как да предотвратим насилието над деца? 77 години от гибелта на Никола Вапцаров се навършват днес. Репортаж. Данни за нивото на сивата икономика в България, както и предложенията на КНСБ за справяне с това явление – представят синдикалисти днес във Варна. Защо днес е немислимо да развиваме собствен бизнес без да имаме присъствие в..

публикувано на 23.07.19 в 11:56

Разговори на тротоара: Георги Енчев-Goosh

Георги Енчев-Goosh е хореограф и режисьор, създател е на танцовото хип-хоп училище “THE CENTER”. Изследва танцовия театър и кинематография и се ангажира с възпитанието на различни поколения чрез танц. Той отговори на традиционните десет въпроса, които задаваме на свежите и емблематични личности от Варна, една от които безспорно е самият Goosh...

обновено на 23.07.19 в 11:33

"Новият ден" на 23 юли с Мариела Димитрова

" Н овият ден " на 2 3 юли с Мариела Димитрова Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската градина e в процес на монтаж. Тя ще бъде поставена на входа на парка срещу Слънчевия часовник. Засега всичко е скрито зад параван, но за да ни разкрие подробности в студиото ни в 8.10 ще бъде авторът на..

публикувано на 23.07.19 в 09:53

Разговори на тротоара: Весо Златков

Разговори на тротоара  е рубрика в предаването Улица "Събота" , която представя интересните хора на Варна в рамките на 10 универсални въпроса. По тротоара се разходи и Весо Златков - варненски журналист, известен с професионализма си и с многостранните си интереси. Една от областите, в които познанията му са задълбочени, е светът на телевизионните..

публикувано на 22.07.19 в 15:30

НА СВЕТЛО на 22 юли със Светлана Вълкова

Областният съвет по туризъм във Варна заседава днес Национален конкурс за влогъри срещу агресията Започват археологическите проучвания на раннохристиянския комплекс в местността Джанавара край Варна Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие заседание на Националния съвет по туризъм в к.к. „Златни пясъци” Изложба на Веско Велев във..

публикувано на 22.07.19 в 13:45
времето море небе плаж слънчево

Новият ден на 22 юли

В горещината на лятото бактериите се разпространяват скоростно. Затова хигиената ни трябва да е голяма. Особено когато става дума за хранителни продукти, за да избегнем чревни инфекции. Откриха ешерихия коли в насипния сладолед.Проби, направени от Асоциацията „Активни потребители”, показват, че сладоледът, който се продава на улицата, може да..

публикувано на 22.07.19 в 07:56

"Позиция" с Жоро Бекяров, 20 юли

Темите и гостите в предаването "Позиция" на 20 юли: Кой е председател на ГС на БСП във Варна след акцията на лидера на социалистите Корнелия Нинова в морската столица. Коментар на варненския депутат Красимир Янков. Кой подкрепя "Реформата Ананиев" или ще има ли позитивен резултат в здравеопазването след обявеното намерение за..

публикувано на 19.07.19 в 14:25