25 септември - първи учебен ден за учениците на Музикалното училище

Първият учебен ден за всички възпитаници на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна ще бъде на 25.09.2018 г. (вторник), съобщи директорът на школото Христо Дипчиков.

Отлагането на началото на учебната година се налага поради продължаващите строително-монтажни работи в сградата, свързани с реализацията на проект за нейната реконструкция и модернизация.

През февруари месец тази година започна мащабният ремонт, който е финансиран по оперативна програма „Региони  в растеж 2014-2020" и включва реновиране на фасадата и покрива, както и на вътрешната част на зданието. В проекта е заложено саниране на сградата, подмяна на дограмата, пълно обновяване на концертната зала, библиотеката и читалнята. За учебните стаи е предвидена подмяна на настилката, както и звукоизолация на кабинетите за индивидуално обучение.

Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна е държавно училище под управлението на Министерството на културата на Република България. Сградата му е построена през 1902 г.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартира новата учебна година във Варненския храм „Св. Атанасий”

На  30.09.2018 г. с водосвет след светата литургия в храм  „Св. Атанасий'' ще се открие новата учебна година за неделното училище и школите по изкуства. Занимания по пеене, изобразително изкуство, актьорско майсторство, вероучение и иконопис се предлагат за деца имащи интереси в тези области. Водят се от специалисти и са безплатни. Графика е..

публикувано на 24.09.18 в 09:15

25 септември - неучебен ден в Добрич

Съгласно заповед на кмета на Добрич, основана на решение на Общинския съвет, 25 септември е обявен за неучебен ден за учебните заведения на територията на общината.  В Деня на Добрич – 25 септември, общинските детски градини и ясли ще работят със сборни групи при заявено желание от родителите.

публикувано на 24.09.18 в 08:20

Изложението "С любов към българското" гостува в Добрич

Националното изложение на производителите под мотото "С любов към българското" отново ще гостува в Добрич. Изложението ще се проведе на открити площи до хотел „България”, от 24 до 29 септември, а участващите над 40 фирми от цялата страна, ще представят своите най-нови стоки и колекции за сезон Есен - Зима. Повече от 18 години изложението се..

обновено на 24.09.18 в 07:11

Във Варна започва Световното първенство по пожароприложен спорт

От днес до 30 септември Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Варна е домакин на VIII Световното първенство за юноши и ІV Световното първенство за девойки по пожароприложен спорт.  Състезанието ще премине под егидата на Българската федерация по пожароприложен спорт, Международната спортна федерация на пожарникарите и..

публикувано на 24.09.18 в 06:46

7 дни до "Празник на рециклирането "Аз вярвам и помагам"

Сдружение "Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки" организира най-голямото събиране на пластмасови капачки. Благотворителната кампания под наслов „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам" ще се проведе от 09:00ч. до 16:00ч. на 29.09.2018г. (събота) пред Катедрален храм-паметник "Успение Богородично" във Варна. Капачките трябва да са в торби..

публикувано на 24.09.18 в 06:44

Победителите от Startup Weekend Varna влизат в акселератор

Директен достъп до програмата на Northeast pre-accelerator ще получат всички победители от предстоящия Startup Weekend Varna’2018. Домакин на проявата е Технически университет Варна, от 28 до 30 септември 2018 г. Поредното издание на на най-дълго просъществувалия Startup Weekend в България ще събере над 100 бъдещи и настоящи предприемачи,..

публикувано на 24.09.18 в 06:05

Идва ли същинската есен?

През денонощието времето ще се отличава с голяма динамика. Сутринта ще е топло, на места по крайбрежието с разкъсана ниска облачност, която постепенно ще се разсее и до обяд ще преобладава слънчево време. Следобед вятърът ще се усилва, по Черноморието до умерен от юг-югоизток, по-чувствително в Дунавската равнина от запад. Максималните..

публикувано на 24.09.18 в 05:56