В Балчик ще чистим на "Дамбата", в "Тузлата" и около "Робинзон"

Снимка: Владимир Недев

Бал­чик ще ста­не част от по­ре­д­но­то ма­со­во есен­но ­чи­с­т­е­не, ко­е­то ще се про­ве­де в Све­то­в­ния ден на по­чи­с­т­ва­не­то - 15 се­п­тем­в­ри. През 2018 г. най-мащабната на­ци­о­нал­на до­б­ро­вол­че­с­ка ини­ци­а­ти­ва "Да из­чи­с­тим Бъл­га­рия за­е­д­но" ще обе­ди­ни за ос­ми път ин­с­ти­ту­ции, не­п­ра­ви­тел­с­т­ве­ни и би­з­нес ор­га­ни­за­ции и до­б­ро­вол­ци в име­то на ка­у­за­та за по-чи­с­та окол­на сре­да.

Община Балчик е по­со­чи­ла на кои ме­с­та ще се чи­с­тят за­мър­се­ни зо­ни - в Бал­чик това са "Дамбата", "Тузлата", "Робинзон, а по населените места от общината - всяко кметство ще решава къде да се почиства. Ще бъ­дат предоставени чу­ва­ли и ръ­ка­ви­ци - от 8,30 ч. в Община Балчик и пред "Аквилон" в кв. “Балик”, както и по места след позвъняване. Телефоните за връзка са: 089 555 4025 - М. Кунева, Община Балчик; 089 555 4031 - Ек. Стоянова, Общинско предприятие „Благоустрояване и комунално стопанство“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартира новата учебна година във Варненския храм „Св. Атанасий”

На  30.09.2018 г. с водосвет след светата литургия в храм  „Св. Атанасий'' ще се открие новата учебна година за неделното училище и школите по изкуства. Занимания по пеене, изобразително изкуство, актьорско майсторство, вероучение и иконопис се предлагат за деца имащи интереси в тези области. Водят се от специалисти и са безплатни. Графика е..

публикувано на 24.09.18 в 09:15

25 септември - неучебен ден в Добрич

Съгласно заповед на кмета на Добрич, основана на решение на Общинския съвет, 25 септември е обявен за неучебен ден за учебните заведения на територията на общината.  В Деня на Добрич – 25 септември, общинските детски градини и ясли ще работят със сборни групи при заявено желание от родителите.

публикувано на 24.09.18 в 08:20

Изложението "С любов към българското" гостува в Добрич

Националното изложение на производителите под мотото "С любов към българското" отново ще гостува в Добрич. Изложението ще се проведе на открити площи до хотел „България”, от 24 до 29 септември, а участващите над 40 фирми от цялата страна, ще представят своите най-нови стоки и колекции за сезон Есен - Зима. Повече от 18 години изложението се..

обновено на 24.09.18 в 07:11

Във Варна започва Световното първенство по пожароприложен спорт

От днес до 30 септември Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Варна е домакин на VIII Световното първенство за юноши и ІV Световното първенство за девойки по пожароприложен спорт.  Състезанието ще премине под егидата на Българската федерация по пожароприложен спорт, Международната спортна федерация на пожарникарите и..

публикувано на 24.09.18 в 06:46

7 дни до "Празник на рециклирането "Аз вярвам и помагам"

Сдружение "Аз вярвам и помагам с пластмасови капачки" организира най-голямото събиране на пластмасови капачки. Благотворителната кампания под наслов „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам" ще се проведе от 09:00ч. до 16:00ч. на 29.09.2018г. (събота) пред Катедрален храм-паметник "Успение Богородично" във Варна. Капачките трябва да са в торби..

публикувано на 24.09.18 в 06:44

Победителите от Startup Weekend Varna влизат в акселератор

Директен достъп до програмата на Northeast pre-accelerator ще получат всички победители от предстоящия Startup Weekend Varna’2018. Домакин на проявата е Технически университет Варна, от 28 до 30 септември 2018 г. Поредното издание на на най-дълго просъществувалия Startup Weekend в България ще събере над 100 бъдещи и настоящи предприемачи,..

публикувано на 24.09.18 в 06:05

Идва ли същинската есен?

През денонощието времето ще се отличава с голяма динамика. Сутринта ще е топло, на места по крайбрежието с разкъсана ниска облачност, която постепенно ще се разсее и до обяд ще преобладава слънчево време. Следобед вятърът ще се усилва, по Черноморието до умерен от юг-югоизток, по-чувствително в Дунавската равнина от запад. Максималните..

публикувано на 24.09.18 в 05:56