Тролеите до "Аспарухово" отново ще стигат до спирка "Джанавара"

Автор:

Във връзка с  началото на учебната година от "Градски транспорт" ЕАД съобщават за промени в някои тролейбусни и автобусни линии. От понеделник, 17.09.2018 г.  се въвеждат следните маршрутни и часови :

- Автобусни линии 36 и 37 възстановяват обслужването на спирка „Джанавара“ в кв. „Аспарухово“;
- Автобусна  линия 12 възстановява обслужването до сп. „Сокол“, с курс от „Бриз“ в 07:02 часа в делничен ден.
- Автобусна  линия 14 А възстановява обслужването на курсове в 06:35 и 12:20 от „Владиславово“ посока „Почивка“.
- Тролейбусна  линия 86 и Тролейбусна  линия 88 ще обслужва спирките от кв. „Владиславово“ до сп. „Джанавара“ в кв. „Аспарухово“ и обратно.
Промените само отчасти изпълняват исканията на жителите на "Аспарухово", чиито транспортни неволи започнаха с ремонта на бул. "Народни будители".  На среща с кмета на района Калина Белмезова в четвъртък те настояха за пускането на автобуси 88, които да вървят нормално до центъра на квартала. Другият вариант, според тях, е тролеите да превключват на нафта и пак да минават целия маршрут.

Всички закупени абонаментни карти за 86, 88, 36 и 37 ще се признават за редовен превозен документ в автобусни линии 12, 17, 17А, 17/60, 17/46, 46, 55 в посока център Аспарухово, прикачване от спирка „Джанавара“, уточняват от "Градски транспорт".

ВИЖТЕ ОЩЕ

Протестиращите блокираха Аспарухов мост

Над 300 човека има в момента на протеста пред Община Варна. След автошествията в събота и неделя тази вечер варненци отново скандират "Оставка" с искане за намаляване на цените на горивата и в подкрепа на майките на деца с увреждания. 6-7 автомобила са блокирали кръстовището на бул "Мария Луиза" със "Сливница". Полиция е спряла движението още от..

публикувано на 12.11.18 в 18:26

Зона за отдих „Изворът” вече краси Добрич

Изградена е нова зона за отдих в Добрич, носеща името „Изворът”. Тя се намира между жилищните комплекси „Дружба“ и „Югоизток“ и е част от националната кампания "Чиста околна среда" за 2018 година. В района има чешма, която се захранва с естествена изворна вода. В малкия парк на лято ще хвърлят сянка десетина канадски дъбчета, засадени на мястото..

публикувано на 12.11.18 в 16:51

Температурите падат: прибирайте цветята!

За чувствително захлаждане предупреждават синоптиците за тази нощ. Време е да приберем цветята и да извадим вече наистина зимните якета и обувки! Ще има значителна облачност, на места и намалена видимост, но почти без валежи. Със слаб, по Черноморието до умерен вятър от североизток ще прониква по-студен въздух и температурите ще се понижат:..

публикувано на 12.11.18 в 15:41
Илияна Йотова

Около 2000 студенти от българските общности в чужбина учат в наши университети

Около 2000 студенти от българските общности в чужбина се обучават у нас по постановлението на МС за осъществяване на образователна дейност сред българите в чужбина. Това каза днес във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва в първата подобна среща със студенти по това постановление, която се проведе в Икономическия университет в..

публикувано на 12.11.18 в 15:34

"Ало"-измамница прибрала близо 20 000 лева с банални сценарии

Извършителка на три измами е задържана във Варна, съобщават от полицията. 58-годишната Жулиета използвала банални сценарии и въпреки това успяла да завлече наивни пенсионери по телефона. При единия случай е използван сценарий с нужда от пари за операция на близък, а в другия 68-годишна жена била излъгана, че съдейства на полицията за залавяне на..

публикувано на 12.11.18 в 15:20

Готов е новият парк във „Възраждане“ (снимки)

Готов е вторият етап от изграждането на парка във „Възраждане“, който е разположен източно от охранителния канал, съобщават от общинската администрация. Преди реализирането на проекта имотът - около 30 дка, беше неизползваем, тъй като зелените площи бяха неподдържани и занемарени. Сега мястото е превърнато в привлекателна зона за спорт и отдих...

публикувано на 12.11.18 в 15:06

Екшън като на кино: полицейски коли гонят заподозрени по крайезерния път

Екшън като на кино се е разиграл миналата нощ на крайзерния път. Полицейски коли гонят БМВ със заподозрени лица, бегълците блъскат една от патрулките, после се опитват да избутат друга от пътя и накрая са заловени в село Езерово. Гонката започва след като мъж на 26 г. отказва да спре на един от контролно-пропускателните пунктове, разположени из града..

публикувано на 12.11.18 в 14:57