Шотландски остров съобщи за първото престъпление там от 20 години

Автор:

Спокойствието на шотландския остров Джиа беше нарушено от кражба, която според местните жители е първото престъпление от 20 години, съобщи Асошиейтед прес.

От хранилище в местния хотел са изчезнали около 2000 британски лири (2600 щатски долара). Полицията разследва кражбата.

"Не искам да превръщам това в проблем, за да не спрат да идват туристи", каза мениджърът на хотела Кен Дийкън. Той нарече острова "идиличен".

Повечето от 160-те жители на острова оставят домовете си отключени.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Груевски изчезна малко преди да влезе в затвора

Бившият македонски премиер Никола Груевски, който трябваше да влезе в затвора, е в неизвестност от петък следобед, предаде агенция БГНЕС. По думите на съпругата му, той не е в дома си в Скопие, а телефонът му е изключен. След като вчера Наказателният съвет отхвърли и последната жалба на защитата му, Груевски трябва да започне да изтърпява..

публикувано на 12.11.18 в 17:25
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков и министърът на туризма Николина Ангелкова

Безработни ще получават квалификация за работа в хотели

Двамата ресорни министри Николина Ангелкова и Бисер Петков се срещнаха с туристическия бранш и работодатели, за да обсъдят проблема с кадрите, предаде БГНЕС. По време на междуведомствен съвет е обсъдено недостигът в сектора да се набавя чрез Агенцията по заетостта...

публикувано на 12.11.18 в 15:48

Парите за общините за догодина са с близо половин милиард лева повече

Всяко кметство вече ще има своя бюджетна рамка и кметът на общината ще е длъжен да я изпълнява. За това се разбраха на среща в Министерския съвет представители на Сдружението на кметовете на кметства в Република България и на управляващите. Ще бъдат завишени и санкциите за кметовете на общини за неизпълнение на Закона за местното самоуправление и..

публикувано на 12.11.18 в 13:43

Ограничено движение по АМ "Тракия" заради разпилян товар

Временно е ограничено движението в активната и изпреварващата лента при 281 на АМ "Тракия"  в посока Бургас поради разпилян товар от ТИР. Трафикът се осъществява в аварийната лента и се регулира от Пътна полиция. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

публикувано на 12.11.18 в 11:35

Съдът запорира и възбрани имущество на Миню Стайков

Апелативният специализиран наказателен съд наложи запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена Миню Стайков, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради, съобщава БГНЕС. Специализираната прокуратура поиска това от съда, за..

публикувано на 12.11.18 в 11:25

Брекзит спъва производството на ирландската бира Гинес

Тъмна бира от изпечени зърна малц, покрита с гъста кремообразна пяна, сервирана в стъклена чаша с келтска арфа. Това е Гинес (Guinness) - емблематичната ирландска напитка, чието производство би могло да се наруши от Брекзит, информира Франс прес. От 1778 година тя се произвежда в пивоварната Сейнт Джеймс Гейт (Saint James Gate) в Дъблин,..

публикувано на 12.11.18 в 10:37
Щастливата

Японец се ожени за холограма - бил влюбен във виртуална певица

Майката на Акихико Кондо отказала поканата за сватбата на единствения си син в Токио миналия месец, което едва ли може да се приеме като изненада, тъй като отрочето ѝ се ожени за... холограма. „За майка това не е нещо, което трябва да се празнува“, каза 35-годишният младоженец, чиято „съпруга“ е..

публикувано на 12.11.18 в 10:30