Нели Рангелова: Моят живот е музиката, моят живот е сцената

| обновено на 07.10.18 в 15:46
Нели Рангелова
Снимка: Личен архив

Юбилеен концерт в Зала 1 на НДК подготвя поп певицата Нели Рангелова. "40 години на сцена споделени с приятели" е надсловът на музикалното събитие, което ще се състои на 7 октомври. 

"Всичко е много динамично, нещата стават страхотни, убийствени, много съм щастлива!(...) Какво по-хубаво за един изпълнител да си чуе песните изсвирени и направени прекрасно.", разказа певицата в предаването "Алея на музиката" в ефира на Радио Варна, минути след поредната голяма репетиция за концерта.

Заедно с Нели Рангелова на сцената ще излязат и много други музиканти, популярни имена от българската поп музика, сред които  Георги Христов, Васил Найденов, Владимир Ампов- Графа, Мария Илиева. Всички аранжименти на песните са написани от Красимир Гюлмезов, с когото Нели работи от дълги години: "Краси и Сашо Петров най-много песни са ми написали, но те ме познават и знаят какво би ме вълнувало и какво най-добре бих изпяла, така, че да звучи достоверно и истинско. Много е важно, когато човек пише конкретно песен за самия артист, а не вади от чекмеджето нещо, което е написал някога и просто ти го дава. Иначе не се получават нещата.", разказа певицата.

Нели Рангелова40 години на сцена никак не са малко. Кое ви помогна да извървите пътя до тук? Имало ли е момент, в който сте били на ръба да се откажете?

Никога не съм се отказвала и никога не съм искала да се откажа. Друг е въпросът, че съм имала и много върхови моменти, и по-спокойни, слава богу никога не съм падала на дъното. Моят живот е музиката, моят живот е сцената. Аз обожавам това, което правя. В това отношение мога да ви кажа, че четиридесет години, както са много, така може и да не са достатъчни.  (смее се)

Какво се промени и какво се запази за вас през годините на сцената?

Нещото, което никога не се е променяло това е отношението ми към сцената. С годините станах все по-взискателна към външния си вид. От друга страна добих и друго светоусещане на музицирането, на начина ми на пеене... Но това се случва при всички изпълнители, не е само при мен. Защото ние се учим докрай. Ако някой каже, че се научил и вече е завършен артист аз не бих му повярвала, защото човек винаги има какво да научи, когато става въпрос за музика. 

 Има ли нещо,  за което  мечтаете, което все още  не ви се е случило в музиката?

Много неща не са ми се случили още. Например да отида в голямо звукозаписно студио в чужбина и да чуя как биха смесили моя глас. Но това не е недостижимо. Има още много колеги, с които бих пяла и бих направила интересни дуети и експерименти.

Цялото интервю на музикалния редактор Милица Панайотова може да чуете в прикачения файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Мария и Павло

Мария и Павло: "Ще останем в България!"

За грамотността, за средното образование и приятелите, които се създават по време на годините в училище. За пътя напред и до къде стига той. За мечтите и желанията –  разговаряме с Мария Георгиева и Павло Славов, които завършват училище. Мария е възпитаник на Средно училище с езиково обучение "Ал. С. Пушкин", а Павло - на Първа езикова..

обновено на 24.05.19 в 09:39

Режисьорът Николай Василев: "Формулата на Тео" е много работа и никакво оплакване

Тео или Теодосий Теодосиев е преподавателят по физика, който за повече от четири десетилетия е обучил в школата си десетки шампиони от световни олимпиади. Той е и главният герой на документалният филм "Формулата на Тео", чийто сценарист и режисьор е Николай Василев. Какво е важно за доброто образование? Трябва ли един успешен физик да..

публикувано на 23.05.19 в 16:41
Снимка: Фейсбук

Илия Желев показа любовта си към Ню Йорк

Варненци разглеждат изложбата на обичания български художник Илия Желев вече няколко дни. Експозицията носи името „Аз обичам Ню Йорк” . Пловдивският художник подарява на сетивата на варненци серия от живописни платна, които са сътворени с помощта на изключително интересна техника и носят духа на Ню Йорк. В творбите на Илия Желев ще видите типичните за..

публикувано на 21.05.19 в 16:42

ПЕРУ: една сбъдната мечта на Кремена Ненкова

Най-хубаво е мечтите да се сбъдват! Дори, когато е минал период от 20 години, за да се оцветят подобаващо цветно с багрите на Рейнбоу маунтин:Планината- дъга . Рейнбоу маунтин представлява цветна планинска област от Перуанските Анди. Част е от много известната Ausangate mountain, която играе и много важна роля в митологията на древния..

публикувано на 19.05.19 в 12:29

Най-красивите върхове са тези, на които не си бил

Книгата „България на крачка от Хималайската корона" бе представена в Радио Варна като част от програмата на Варна – Европейски град на спорта. Авторът доц. Сандю Бешев има богата колекция от спомени и преживявания, свързани с Татрите, Кавказ, Алпите и Памир. Има изкачвания и по върховете на Андите и Монголски Алтай. Има над 500 изкачени върха в три..

публикувано на 16.05.19 в 12:44

Честността и доверието са водещи за стартъп общността

Майкъл Марвин е водещ предприемач от технологичната сфера и един от лекторите, които влизат да преподават във ВСУ "Черноризец Храбър“ в рамките на магистърската програма по предприемачество. Майкъл Марвин е истински гигант в IT-индустрията. Стартирал е и е развил повече от 100 технологични компании и е създател на TechValley, еквивалентът на..

публикувано на 15.05.19 в 11:25

Околосветско пътешествие за две седмици, възможно е

Рали Венкова и съпругът й Живко, заедно с двете си деца Анабел и Рейн, са запалени пътешественици. От Варна са, но живеят в Лондон. Идеята им е да направят околосветско пътешествие. Даниела Стойнова се срещна с тях, за да чуе мечтите им: - За 2020-ста година сме планирали околосветско пътешествие с децата. - С кораб ли? -..

публикувано на 13.05.19 в 10:21