Нели Рангелова: Моят живот е музиката, моят живот е сцената

| обновено на 07.10.18 в 15:46
Нели Рангелова
Снимка: Личен архив

Юбилеен концерт в Зала 1 на НДК подготвя поп певицата Нели Рангелова. "40 години на сцена споделени с приятели" е надсловът на музикалното събитие, което ще се състои на 7 октомври. 

"Всичко е много динамично, нещата стават страхотни, убийствени, много съм щастлива!(...) Какво по-хубаво за един изпълнител да си чуе песните изсвирени и направени прекрасно.", разказа певицата в предаването "Алея на музиката" в ефира на Радио Варна, минути след поредната голяма репетиция за концерта.

Заедно с Нели Рангелова на сцената ще излязат и много други музиканти, популярни имена от българската поп музика, сред които  Георги Христов, Васил Найденов, Владимир Ампов- Графа, Мария Илиева. Всички аранжименти на песните са написани от Красимир Гюлмезов, с когото Нели работи от дълги години: "Краси и Сашо Петров най-много песни са ми написали, но те ме познават и знаят какво би ме вълнувало и какво най-добре бих изпяла, така, че да звучи достоверно и истинско. Много е важно, когато човек пише конкретно песен за самия артист, а не вади от чекмеджето нещо, което е написал някога и просто ти го дава. Иначе не се получават нещата.", разказа певицата.

Нели Рангелова40 години на сцена никак не са малко. Кое ви помогна да извървите пътя до тук? Имало ли е момент, в който сте били на ръба да се откажете?

Никога не съм се отказвала и никога не съм искала да се откажа. Друг е въпросът, че съм имала и много върхови моменти, и по-спокойни, слава богу никога не съм падала на дъното. Моят живот е музиката, моят живот е сцената. Аз обожавам това, което правя. В това отношение мога да ви кажа, че четиридесет години, както са много, така може и да не са достатъчни.  (смее се)

Какво се промени и какво се запази за вас през годините на сцената?

Нещото, което никога не се е променяло това е отношението ми към сцената. С годините станах все по-взискателна към външния си вид. От друга страна добих и друго светоусещане на музицирането, на начина ми на пеене... Но това се случва при всички изпълнители, не е само при мен. Защото ние се учим докрай. Ако някой каже, че се научил и вече е завършен артист аз не бих му повярвала, защото човек винаги има какво да научи, когато става въпрос за музика. 

 Има ли нещо,  за което  мечтаете, което все още  не ви се е случило в музиката?

Много неща не са ми се случили още. Например да отида в голямо звукозаписно студио в чужбина и да чуя как биха смесили моя глас. Но това не е недостижимо. Има още много колеги, с които бих пяла и бих направила интересни дуети и експерименти.

Цялото интервю на музикалния редактор Милица Панайотова може да чуете в прикачения файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Профилактиката е в основата на доброто здраве

Аджибадем Сити Клиник Медицински център Варна е едно от модерните и най-добре оборудвани лечебни заведения за извънболнична помощ в България. Лечебното заведение е част от най-голямата частна верига в здравеопазването у нас - Acibadem City Clinic. Разработени са и се прилагат превантивни програми за различни групи от населението. Успешно работят..

публикувано на 18.12.18 в 10:53

Анита Бъчварова: K-Pop ме отведе до Южна Корея

Анита Бъчварова е сред малкото българи, които са били студенти в далечната Южна Корея. Гостува във Варна за Деня на корейската култура, в който тя имаше основна роля заедно с Мария Бъчварова от младежка формация Аморфа. Събитието бе организирано с помощта на посолството на Южна Корея в България. Анита сподели своето приключение до далчената азиатска..

обновено на 17.12.18 в 14:53

Дрян и шипки за коледна украса на дома

Да използваме повече естествени материали за украса на дома в навечерието на светлите празници препоръчва Мария Ръкова от Варна. Към многото си икономически образования, тя прибавя и "Културология” във Варненски свободен университет; „Пластични изкуства” в Шуменския педагогически университет и „Флорален дизайн” във Висш международен университет за..

публикувано на 16.12.18 в 13:10

Бонус-Малус - наръчник за двойно наказание

Доцент Йото Йотов е пенсионер с повече от 50 години трудов стаж, от които почти 43 години преподава застрахователна математика. В интервю за предаването " POST FACTUM " той коментира предложения проект за Бонус - Малус и го определи като наръчник, по който да се наказват автомобилистите двойно за едно и също нарушение.  -..

публикувано на 14.12.18 в 16:47

Танцът на страстта - тангото

На деня на тангото, 11 декември, се срещнах с Людмила Кръстева и нейния танго партньор, Милко Матеев. Те ми разказаха за страстта, тъгата и романса през призмата на един от най-емблематичните символи на Аржентина – именно тангото. Чувствате ли се празнично днес? Милко Матеев: Да Людмила Кръстева: Здравейте, разбира се,..

публикувано на 12.12.18 в 13:56

Коледният дух в цветята - как да го пренесем у дома?

Всеки се втурва по Коледа да купува коледни звезди, елхички, борчета, смърчове и всичко, свързано със зимните празници. Как обаче да сме по-различни и да си направим цветно и весело у дома с цветя - чуйте съветите на флорист № 1 за 2017г. Ивайло Иванов: Какъв съвет ще ни дадете, за да сме по-нестандартни в..

публикувано на 10.12.18 в 06:29

Предизвикателството да бъдеш морски пилот

Капитан Неделчо Неделчев е част от екипа, който помага на корабите  да маневрират безаварийно близо до брега, да  влязат или излязат от пристанището. Той е един от малкото в страната висококвалифицирани пилоти, наследници на десетилетна традиция. Неделчо Неделчев е  от Варна и като повечето родени тук, обича морето от малък.   Интервю на..

публикувано на 08.12.18 в 15:40