Нели Рангелова: Моят живот е музиката, моят живот е сцената

| обновено на 07.10.18 в 15:46
Нели Рангелова
Снимка: Личен архив

Юбилеен концерт в Зала 1 на НДК подготвя поп певицата Нели Рангелова. "40 години на сцена споделени с приятели" е надсловът на музикалното събитие, което ще се състои на 7 октомври. 

"Всичко е много динамично, нещата стават страхотни, убийствени, много съм щастлива!(...) Какво по-хубаво за един изпълнител да си чуе песните изсвирени и направени прекрасно.", разказа певицата в предаването "Алея на музиката" в ефира на Радио Варна, минути след поредната голяма репетиция за концерта.

Заедно с Нели Рангелова на сцената ще излязат и много други музиканти, популярни имена от българската поп музика, сред които  Георги Христов, Васил Найденов, Владимир Ампов- Графа, Мария Илиева. Всички аранжименти на песните са написани от Красимир Гюлмезов, с когото Нели работи от дълги години: "Краси и Сашо Петров най-много песни са ми написали, но те ме познават и знаят какво би ме вълнувало и какво най-добре бих изпяла, така, че да звучи достоверно и истинско. Много е важно, когато човек пише конкретно песен за самия артист, а не вади от чекмеджето нещо, което е написал някога и просто ти го дава. Иначе не се получават нещата.", разказа певицата.

Нели Рангелова40 години на сцена никак не са малко. Кое ви помогна да извървите пътя до тук? Имало ли е момент, в който сте били на ръба да се откажете?

Никога не съм се отказвала и никога не съм искала да се откажа. Друг е въпросът, че съм имала и много върхови моменти, и по-спокойни, слава богу никога не съм падала на дъното. Моят живот е музиката, моят живот е сцената. Аз обожавам това, което правя. В това отношение мога да ви кажа, че четиридесет години, както са много, така може и да не са достатъчни.  (смее се)

Какво се промени и какво се запази за вас през годините на сцената?

Нещото, което никога не се е променяло това е отношението ми към сцената. С годините станах все по-взискателна към външния си вид. От друга страна добих и друго светоусещане на музицирането, на начина ми на пеене... Но това се случва при всички изпълнители, не е само при мен. Защото ние се учим докрай. Ако някой каже, че се научил и вече е завършен артист аз не бих му повярвала, защото човек винаги има какво да научи, когато става въпрос за музика. 

 Има ли нещо,  за което  мечтаете, което все още  не ви се е случило в музиката?

Много неща не са ми се случили още. Например да отида в голямо звукозаписно студио в чужбина и да чуя как биха смесили моя глас. Но това не е недостижимо. Има още много колеги, с които бих пяла и бих направила интересни дуети и експерименти.

Цялото интервю на музикалния редактор Милица Панайотова може да чуете в прикачения файл. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Кафето в крафт бирите... или как едно хоби се превърна в бизнес

Нестандартен старт в деня на виното и любовта ще дадем с глътка ароматна крафт бира с кафе... И ще отговорим на въпроса кое е по-полезно – бирата или виното? И още...как хобито се превръща в бизнес и то за човек със сериозна професия на юрист. За крафт бирите с аромат на малини, какао, кафе, а скоро и с люти чушки разговаряме с адв. Николай Балачев,..

публикувано на 14.02.19 в 08:37
Сника: Добромир Добрев

Днес е Международният ден на сватбените агенции

На 12 февруари отбелязваме Международния ден на сватбените агенции.  Първата сватбена агенция е открита преди повече от 360 години в Лондон.  Какви са най-честите желания на младоженците и кой поема инициативата за избор на декорации и място  за "големия ден"?  С тези въпроси репортерът ни Ваня Славова се обърна към сватбения агент Биляна..

публикувано на 12.02.19 в 11:11
Кадър от филма

Филм за Гьола във Варна на „Берлинале“

Филм за Гьола във Варна ще бъде представен на „ Берлинале” . Режисьор на немската лента „Die grube” е българката Христиана Райкова, която е родом от Варна, но учи и работи в Германия. Действието в „Гьолът“ е съсредоточено в познатия на всички варненци минерален басейн, известен и като „Топлата вода”. Пълнометражният документален филм „Die..

публикувано на 08.02.19 в 15:39

Адвокат Кашъмов: Критериите в ЗЗЛД, по които ще се преценява работата на журналистите, отиват отвъд изискванията на GDPR

Десетте критерия, формулирани към промените в Закона за защита на личните данни (ЗЗЛД), по които ще се преценява работата на журналисти, писатели и учени с лични данни, са прецедент в правото на европейските държави, коментира за Радио Варна адвокат Алексанър Кашъмов, ръководител на Програма „Достъп до информация“. Припомняме, че президентът Румен..

публикувано на 07.02.19 в 14:54

Над 20 000 пациенти са минали през ПET скенера в УМБАЛ „Св. Марина“-Варна за 10 години

На 1 юли 2009 година в клиниката по нуклеарна медицина в УМБАЛ „Св. Марина" бе изследван първият пациент в България с така наречения PET скенер или позиторно-емисионен томограф, с което става пионер в тази дейност в страната. По това време процедурата вече е стандартно диагностично изследване във водещите медицински центрове в Европа и по..

публикувано на 07.02.19 в 14:08

Къде са "заспали" акциите ни?

Министерството на финансите готви мерки за раздвижване на "спящите" акции от първата вълна на масовата приватизация. Ведомството публикува за обществено обсъждане Концепция за личните сметки на физически лица, водени от "Централен депозитар" АД. Срокът за изразяване на мнения и становища по нея приключва на 15 февруари. Веселин Моров ,..

публикувано на 06.02.19 в 18:15

73% от децата с профил в социалните мрежи са под 12 г.

На горещата линия на Българския център за безопасен интернет са докладвани над 6 хил. случая за детска порнография. Това каза в предаването „Новият ден” Емануил Георгиев, експерт в Българския център за безопасен интернет. Онлайн тормозът от връстници е най-често срещаната заплаха за децата в интернет. Той е 38% от всички случаи, показва..

обновено на 05.02.19 в 15:23