Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Григоров: Делян Пеевски е основният печеливш от сделката за дупката във Варна

Община Варна ще носи отговорността за всички далавери и закононарушения, извършени през годините с дупката в центъра на града, ако придобие собствеността върху нея. Това коментира в предаването „Позиция” на Радио Варна общинският съветник Григор Григоров.

Той определи като „изключително скандално” вчерашното решение на Общинския съвет, който одобри държавата да плати 43 милиона лева на Георги Гергов. Бизнесменът е собственик на въпросната дупка чрез дружеството „ЦУМ” АД.  Там обаче има и други собственици, които са физически лица, каза Григор Григоров.

Основният печеливш от сделката за дупката е Делян Пеевски, който иска единствения работещ бизнес на Гергов - курорта "Слънчев ден", твърди общинският съветник, който призова прокуратурата и Националната агенция за приходите да се намесят и да проверят тази сделка.


Григор Григоров подробно описа как се е развила ситуацията със собствеността на терена през годините:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Промени в маршрута на линии 7, 1 и 118 във Варна от днес

Поради невъзможност за обслужване на автобусна спирка „Пивовара“ от линии № 1, 7 и 118 от днес, 16 април, се въвеждат следните промени: Курсовете на линия № 1 сутрин в 6:45 часа и 07:05 часа от ЖП гара ще се изпълняват до спирка "Бизнес парк". Курс на линия № 1 в 17 часа от „Пивовара“ ще се изпълнява от „Бизнес парк“, спирка „Млекозавод“ и спирките по..

публикувано на 16.04.24 в 08:49

Бюджетна парламентарна комисия разглежда промените в Инвестиционната програма на общините

Бюджетната комисия в парламента ще разгледа на второ четене промените в Инвестиционната програма на общините, предаде БНР.  Между двете четения е направено само едно предложение, което съдържа технически редакции. Общините имаха възможност за промени в проектите, заложени в Бюджет 2024. Текстовете трябва да бъдат одобрени от парламента.

публикувано на 16.04.24 в 08:46
Снимката е илюстративна

Интензивен трафик на изходите за товарни автомобили по границите ни с Румъния и Турция

Трафикът е интензивен на някои гранични пунктове с Румъния и Турция на изходите за товарни автомобили. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП), предаде БТА. Информацията за движението по граничните пунктове е към 6:00 часа. На границата с Румъния движението е интензивно на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Видин"..

публикувано на 16.04.24 в 08:33
Даниел Митов

Главчев предложи Даниел Митов за министър на външните работи

Служебният премиер Димитър Главчев предложи Даниел Митов за служебен министър на външните работи на мястото на Стефан Димитров. Предложението трябва да бъде одобрено от президента Румен Радев, предаде БНР.  Предложението за рокада в МВнР дойде няколко часа след изказването на лидера на ГЕРБ, който пред симпатизанти в столицата обяви, че в..

публикувано на 16.04.24 в 08:16
Изгрев, Варна

Топло и днес, вятърът се усилва

Днес има разкъсана висока облачност, която към края на деня ще се увеличи и вплътни. Все още ще е много топло за средата на април. Вятърът ще е умерен, поривист от юг-югозапад с тенденция към усилване. Сутринта минималните температури ще са високи между 14° и 19°, максималните от 26° до 31°. За Варна минимална температура 14°, максимална 29°...

публикувано на 16.04.24 в 05:51

Адресите без ток

На 16.04.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна - ул. Димитър Икономов 17, 21, ул. Студентска 21, ул. Дружба 6, електрозахранени от ТП 1086. На 16.04.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради..

публикувано на 16.04.24 в 05:00

Освобождават шестима общински шефове

Община Варна освобождава от длъжност шестима директори на общински дирекции и предприятия. Вече са освободени Звездин Стоилков, който оглавяваше общинското предприятие „Инвестиционна политика“ и Антония Йовчева, досегашен директор на дирекция „Култура и духовно развитие“. По-рано този месец бе освободена Стефка Господинова, директор на дирекция..

публикувано на 15.04.24 в 18:02